Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi Post Coitum, dokážu přežít Bony a klid a vorlovskou stylizovanost mám rád. Ulovit miliardáře, který tyhle tři prvky míchá dohromady, si ale asi těžko oblíbím dřív, než úplně zesenilním. Jako karikaturista tentokrát režisér, jenž měl dosud na štítě jen výborné a dobré filmy, zklamal naprosto. V jeho starších filmech totiž ony karikatury byly v nejhorším příliš přepálené nebo málo trefné; v Miliardáři se ale naprosto do NIČEHO a NIKOHO ani neotírá, jen hází na plátno uměle bizarní figurky. Raději se koukněte do toho zrcadla, co drží v rukách Muži v říji. P.S: Kdo nezklamal, je kameraman Marek Jícha, jehož práce je opět výborná. Tentokrát za přispění dobře zvolených lokací (mimochodem jedna z paralel s tím Post Coitem). ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázna kravina najhrubšieho zrna. V tomto filme je všetko trápnosť, nuda, otrasní herci, o ničom scenár, pedofília, rasizmus atď. Jediná vec ktorá ma na filme zaujala bola rola schizofrenického nezávislého novinára ktorú podpriemerne zahral Radomil Uhlíř. Upozorňujem, že jeho podpriemerný výkon bol zo všetkých najlepší, a tak si môžete spraviť obraz o ostatných. Všetky tie stupídne dialógy a dokonca príhovory postáv k divákovi vyznievajú úplne umelo, neprirodzene až vtieravo. ODPAD! ako hrom. Neodporúčam nikomu, iba ak na spôsobenie mozgovej mŕtvice. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Rádoby chytrá a sofistikovaná satira na všechno týkající se naší společnosti. Tomáš Vorel ovšem už tentokrát definitivně překročil hranici únosnosti a natočil naprosto tupou a nekoukatelnou hovadinu s otřesnými herci, která vůbec nedává smysl a navíc je do sebe tak zahleděná, že Tarantino by mohl od Vorla ještě brát lekce v namyšlenosti. Český film se zase jednou plácá na filmovém dně. ()

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

Vůbec mně to nepřišlo špatné, spíše kontroverzní. Jasně, že to není normální český film, ale upřímně "normální český film" se taky někdy přejí a je potřeba to osvěžit něčím novým nebo spíše jiným a pokud přistoupíte na režisérovu hru, můžete se celkem obstojně bavit. Herecky to velmi dobře táhne Tomáš Matonoha, Jiří Mádl dobře ustál svou roli primárního s*áče a velmi mě překvapil Josef Carda, který by měl konečně dostat ve hraném filmu trochu větší prostor (komouš z Rebelů byl moc jednoduchý). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Počítačová hra, kterou hraje David (David Štěpán) na začátku filmu, když se Grossmann (Tomáš Matonoha) vrátí z práce, je "Vietcong 2" od českých vývojářů Pterodon Illusion Softworks (2K Czech). Mise, kterou David právě hraje, je "Dobývání města". (Cheeker)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)
  • Natáčelo se také v Heřmanovém Městci. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno