Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama HBO vypráví o pozoruhodné ženě, u níž byl v dětství diagnostikován autismus. Temple Grandinová však dokázala překonat osudové překážky a stala se z ní vědkyně, spisovatelka, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání autistů. V hlavní roli Claire Danes.  „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech.“ To jsou slova Temple Grandinové, jejímuž osudu je věnováno biografické drama z produkce HBO, které režíroval Mick Jackson. Tato pozoruhodná žena, u níž byl v dětství diagnostikován autismus, dokázala s pomocí své matky, tety a učitele překonat všechny osudové překážky a proměnit svůj zvláštní dar v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání lidí, kteří též trpí autismem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (165)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Biografické drama o Temple Grandinové ve kterém podává Claire Danes svůj životní herecký výkon (doposud), kterým mile překvapila a potěšila. Snímek nechává s použitím vizuálních efektů jedinečným způsobem nahlédnout do života autistické hlavní hrdinky, jejíž herecké ztvárnění může být směle a bez nadsázky srovnáno s hereckým výkonem Dustina Hoffmana ve filmu Rainman. Zasloužených 5* ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Bomba,Bomba,Bomba úžasný koncert Claire Danes , úžasný príbeh Temple Grandin o cieľavedomosti ísť za snom. Veľmi som rád ,že do rúk mi vbehol tento film pretože som nič také nečakal.Doteraz som občas zachytil toto meno ktoré mi signalizovalo ,že niečo s dobytkom ale čo? Presne som nevedel.Tento film to celé vysvetlil ,ale nielen to. Krásne rozpovedal príbeh o autistke ktorá sa pasovala s celým svetom len aby tu ničo za sebou nechala pretože razila pravdu ,že dobytok nie je iba maso ,ale aj živy tvor ktorý ma právo na dostojný odchod .Odporúčam všetkym pozrieť tento film aby sme videly svet aj inými ocami. Skvele 5 hviezd bez váhania Super!!! ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný biografický příběh mimořádné a úžasné ženy s velkým handicapem Temple Grandinové, kde jsem se na konci neubránila slzám, prostě to nešlo zadržet. Obdivovala jsem její odhodlanost překonávat tolik překážek od posměchu, nebo absence empatie spolužáků až po mnohdy velmi nepříjemné chování dospělých. Mnohé by takové nepochopení její osobnosti odradilo, ale pro ní se to naopak stalo velkou výzvou. A tak nakonec Temple Grandinová našla svůj smysl života. Nesmím zapomenout na to, že to určitě vyžadovalo nezměrnou trpělivost její matky a jejího nejbližšího okolí. Clarie Danes byla naprosto úžasná a já byla téměř v šoku, protože jí znám z Homelandu v úplně jiné, ale také vynikající roli. Vyjímečný a skvělý film, navíc inspirující mnohé k většímu pochopení a vstřícnosti k takovým lidem, jako je právě Temple. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byla velice překvapená a musím říct, že se mi film vůbec nelíbil. Po 20 minutách ale tento pocit opadl a já se nechala vtáhnout do děje a prožívala každý okamžik s mladou Temple, která se i přes svou nemoc (a hlavně díky snaze své matky) snaží žít normální život mezi zdravými lidmi... Další snímek, nad kterým si člověk uvědomí nejen to, jaké má štěstí, že je zdraví ale také fakt, že i nemocní lidé mohou s trochou pomoci žít normálně a přispět svým dílem společnosti... a také další snímek, který vás i přes happyend rozpláče. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Príroda je krutá, ale my nemusíme byť..." Príbeh autistky Temple Grandinovej produkovala HBO a podľa očakávania som dostal kvalitu. To najzásadnejšie o autistoch som videl (Malaton, Rain man...) a toto je vážna konkurencia všetkým podobným filmom. Najviac si na tomto filme cením to, že zo všetkých filmov na túto tému asi najviac divákovi priblíži spôsob ich myslenia a predstavivosť. Často je to vtipné, ale výsledky práce Temple a jej fotografická pamäť na vás urobia dojem. C. Danesová zvládla svoju úlohu perfektne, určite jej najlepšia rola, bez debaty. Ocenenie Zlatý glóbus za jej výkon to potvrdzuje. Menší šok ma čakal i po zistení , že sa dej točí okolo dobytčej farmy na spracovanie hovädzieho mäsa. Ako tým zvieratám uľahčiť cestu k smrti? Ako zmenšiť počet utopeného dobytka? Ako zmenšiť prevádzkové náklady? Autistka Temple to vyrieši, pretože vidí veci inak. 90%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Scény, ve kterých se zdá, že se krávy topí nebo jsou jinak v nebezpečí, nebyly natočeny se živým dobytkem, ale místo toho s podrobnými modelovými kravami zvanými „stuffies“ nebo animatronickou krávou. (Nathaniell)
  • HBO koupilo stádo krav pro scény s dobytkem v tomto filmu. (Nathaniell)
  • V celém filmu se příležitostně objevují plakáty Alberta Einsteina. Předpokládá se, že Einstein měl Aspergerův syndrom. (Nathaniell)

Reklama

Reklama