Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Úvod filmu představuje snad nejkoncentrovanější situační demenci, jakou si člověk umí představit, neředěnou klaunskou debilitu a rozpustilost obecních bláznů, vše tak sladce předvídatelné a vše tak dokonale zničující, že jsem se (opět) válel v křečích smíchu a kochal se přehledem, jakým Sellers udržuje grády i v těch nejstupidnějších eskapadách (v úvodní sekvenci v blázinci kupříkladu). Po famózní parodii na britské detektivky trochu var Růžového pantera zeslábne až kamsi do vlažných hodnot, slaboduchý příběh je skutečně do počtu a ani mnichovský October Fest se bůh ví jak nepovedl. Hradní závěr však vše napraví návratem pravé palby pokleslého humoru. Z hlediska skečů asi opravdu jedna z nejulítlejších krimi komedií, navíc ozdobená nebeskou komikou mistra Sellerse. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá víceméně z piety – ve své době jsem konkrétně tohle pokračování v kině absolvoval nepočítaněkrát. Stejný efekt jako u českého Agenta W4C – originál bondovky byly politicky závadné, tož nám klukům lačným po rafinovaných agentech, ďábelských zlosynech a oslnivých kráskách nezbylo než hltat parodie, ty se tzv. směly. Pak má člověk v dospělosti brát svět vážně. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"On není dobrý, on je ďábel, je jako smršť. Věřte mi, že na něj nemá nikdo na světa. Vedle něj je ta mašinka jen dětská pistolka."  Clouseau je vskutku ďábel a smršť... Skoro se zdá, jako by britští tvůrci téhle komedie chtěli světu sdělit, že "jejich" (myšleno Francouzů) "nejlepší detektiv je vůl"...:D Každopádně tento díl panteří série je konečně to, jak si ji pamatuji ze svého dětství. Tedy sice opět blbina největší, ale s velmi atraktivní zápletkou kolem ničivé zbraně, která je v držení šíleného Drayfuse hrajícího ve svém majestátním sídle na varhany. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy jsem (asi i z té nostalgie svého dětství) měl chuť dát tentokrát plný počet hvězdiček. Ale to by zde nemohly být ty úvodní a závěrečné "bojůvky" Clouseau s jeho "cvičeným" Číňanem Katem. Ve své doby, pokud se dobře vzpomínám, jsem se tomu docela smál, ale dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Hlavně ten závěr byl zá mě naprosto zbytečný. Autoři snímku nejprve vykouzlí úžasně opojnou scénu Clouseau coby milovníka v obležení navýsost atraktivní ženy, a pak to celé zboří nějaký Kato? Tuhle parodii, na nevím co, fakt nechápu....           ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno