Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na bondovky průměr (velmi podobný je Fantomas se zlobí), ale jinak jde o skvělou ukázku Sellersovy geniality. Používá totiž stokrát použité a otřepané situace, ale dokáže je podat tak, jako kdyby byly úplně nové. Už jen ten začátek - hrábě, lavička a rybník. V kolika němých groteskách to už bylo k vidění? Ale jestli se vám to zdá jednoduché, zkuste si to někdy pro své přátele zahrát. Je to zatraceně těžké a proto dnes většina těch rádoby komiků (mluvím o vás - Stiller, Ferell, Murphy apod) raději mele hubou a využívá triky či fekální humor. A proto i přes tu otřepanost, i přes chabou druhou "bondovskou" půlku jsou to pořád solidní čtyři hvězdičky. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Panterovka/Clouseauovka, která má tady na databázi nejvyšší hodnocení a dokonce jí moc nechybí do TOP 300 filmů vůbec. Podle mě je na stejné úrovni, jako druhý a třetí díl a dodnes, ani po několika zhlédnutích, nedokáži určit vítěze. Ale to není důležité, je to skvělá komedie! Tolik scén a gagů, které se divákovi vryjí do paměti, bondovská atmosféra a také sci-fi zápletka, všeho je tady vrchovatě. U mě nejvíc boduje návštěva v blázinci, výslech, při kterém vezme za své vzácné piano či souboj s Catem, kdy vrchní inspektor zničí prakticky celý byt. Výborná zábava, Peter Sellers byl skutečný mistr (velkou práci odvádí v českém dabingu i pan Fišer). Klasika, která diváka naladí už v úvodu skvělými animovanými titulky. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je stále vtipný, což je poměrně úspěšná skutečnost, vezmeme-li v potaz repetitivnost Sellersova humoru. Přestože si Sellers na finálovou podobu filmu veřejně stěžoval, po slabší první třetině filmu s takovým nuceným vtipem už propukne pravá zábava v podání klasické nemotornosti inspektora (vlastně už šéfinspektora) a závěrečná scéna s "infiltrací" hradu patří již od mého dětství mezi ty nejzapamatovatelnější scény Růžového Pantera vůbec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke celkom slušné zlepšenie, konečne som videl to, čo som si celé tie roky predstavoval pod pojmom ružový panter. Niekoľko veľmi vtipných momentov, niekoľko priemerných, častokrát však dosť rádoby komediálnej vaty. Možno je problém v chatrnej zápletke, ktorá je sama o sebe paródiou, bohužiaľ však iba prvoplánovou. Edwards so Sellerom zbytočne naťahujú niektoré gagy, namiesto toho, aby poriadne rozvinuli zápletku. Po slušnej a vtipnej prvej polovici sa akoby obaja vyčerpali a nevedeli, ako ďalej. Nasledujú tak všemožné prevleky, ktoré samé o sebe príliš vtipné nie sú. Ale vďaka nim sa stal Clouseau nesmrteľným, takže hádať sa nebudem. Ďalší prevlekový mág, Fantomas, u mňa o jeden bod vedie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama