Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"On není dobrý, on je ďábel, je jako smršť. Věřte mi, že na něj nemá nikdo na světa. Vedle něj je ta mašinka jen dětská pistolka."  Clouseau je vskutku ďábel a smršť... Skoro se zdá, jako by britští tvůrci téhle komedie chtěli světu sdělit, že "jejich" (myšleno Francouzů) "nejlepší detektiv je vůl"...:D Každopádně tento díl panteří série je konečně to, jak si ji pamatuji ze svého dětství. Tedy sice opět blbina největší, ale s velmi atraktivní zápletkou kolem ničivé zbraně, která je v držení šíleného Drayfuse hrajícího ve svém majestátním sídle na varhany. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy jsem (asi i z té nostalgie svého dětství) měl chuť dát tentokrát plný počet hvězdiček. Ale to by zde nemohly být ty úvodní a závěrečné "bojůvky" Clouseau s jeho "cvičeným" Číňanem Katem. Ve své doby, pokud se dobře vzpomínám, jsem se tomu docela smál, ale dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Hlavně ten závěr byl zá mě naprosto zbytečný. Autoři snímku nejprve vykouzlí úžasně opojnou scénu Clouseau coby milovníka v obležení navýsost atraktivní ženy, a pak to celé zboří nějaký Kato? Tuhle parodii, na nevím co, fakt nechápu....           ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční vrchol celé série, tady poprvé a taky naposled je to "čistokrevný růžový panter". Nekonečné eskapády skvělého humoru, které se nepotřebují přetahovat se zpívajícími filmovými hvězdami či nekonečnými minutami detektivních zápletek. Všechno tu od počátku až do konce slouží jedině a pouze humoru, neuvěřitelnému, ztřeštěnému a nesmírně originálnímu... 80% Zajímavé komentáře: Radek99, Marigold ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Film se podobá spíše bondovce (,,Můj bože, taková strašná zbraň v rukou šíleného Francouze!") obsahuje několik takřka geniálních scén (návštěva sanatoria, bradla, zdolávání hradeb, trhání zubu a zejména devastující výslech personálu) které neomrzí. Komisař Closeau, který ,,vždycky prohrával když ostatní vítězili" je jedním z nejlépe napsaných a zahraných detektivů filmového plátna - a naštěstí má v tomto filmu konečně zajímavého a nebezpečného protivníka, kterým je ,,bývalý šéfinspektor" Dreyfuss. Jeden z mála filmů u kterých je pro mě dabing nezbytný (ovšem ten starý původní z ČT, ne ten NOVÝ, který dokanale pohřbí slovní kreace mista Clouseaua.) A také je to bohužel poslední film ze série, který za něco stál :-( ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama