Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší z celé série. Geniální nešika Jacques Clouseau opět na scéně a zase šikovný jak hrom do police. Je zde patrná inspirace němými groteskami (dobývání hradu), neskutečné gagy. Navíc je ze asi nejlepší souboj s Katem a úvodní titulky s narážkami na významné filmy doby minulé potěší každého kdo se trochu ve filmu vyzná. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clouseau a Dreyfus znovu zasahují a zárukou je jedno velké ujeté komediální peklo. V tomto díle se asi nejvíc z celé série vyřádil Herbert Lom, Peter Sellers samozřejmě také, ale to je jaksi mimochodem. Zajímavé je, že komisař Dreyfus je v každém díle jiný. Od zoufalce se dopracoval až k šílenému internacionálnímu zločinci fantomasovského formátu. Ze všech megavtipných scének u mě vyhrává ta na Oktoberfestu. Nakonec je příjemným spestřením nádherná Lesley-Anne Down. A navíc jsem měl štěstí vidět film se starým dabingem, který jej povušuje o třídu výš (Couseau je vrchol dabingového umění Stanislava Fišera - promiň Vinnetou, Rudolf Hrušínský coby Dreyfus a Lesley-Anne Down nadabovaná sexy hlasem Aleny Procházkové). 85%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale z nějakého důvodu mi tenhle díl až tak vtipný nepřijde. On je pořád dobrý, al předchozí mě dostaly mnohem více. Na druhou stranu jsou zde scény, které prostě člověk normálně vymyslet nemůže. Na to musí mít skutečně hlavu a Blake Edwars ji s Frankem Waldmanem měli. A samozřejmě bez Sellerse by to nikdy nešlo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Zavolejte Pentagon, FBI a CIA a zjistite kdo vyhral futbal !!!" K tomuto filmu snad ani netreba komentar. Proste bud vas to bavi alebo nie, v kazdom pripade mna to strasne bavilo a tak som sa s Madison dohodol, ze si pozrieme aj ine casti Pantera. Peter Sellers je skvely a reziser filmu RANAJKY U TIFFANYHO (1961) Blake Edwards mal pri Sellersovi stastnu ruku, ze prave tento herec sa stal nesmrtelnymi inspektorom Cluseauom. Taktiez bitka s Katom nemala chybu. Som rad, ze som si znovu mohol po tolkych rokoch tuto komediu zopakovat. _________ Peter Sellers - (Šéf Inšpector Clouseau) +++ Herbert Lom - (Dreyfus) +++ Lesley-Anne Down - (Olga) +++ Burt Kwouk - (Cato Fong) +++ Colin Blakely - (Drummond) +++ Leonard Rossiter - (Quinlan) +++ André Maranne - (Francois) +++ Omar Sharif - (Egyptský zabijak) +++ Produkcia: Blake Edwards +++ ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je stále vtipný, což je poměrně úspěšná skutečnost, vezmeme-li v potaz repetitivnost Sellersova humoru. Přestože si Sellers na finálovou podobu filmu veřejně stěžoval, po slabší první třetině filmu s takovým nuceným vtipem už propukne pravá zábava v podání klasické nemotornosti inspektora (vlastně už šéfinspektora) a závěrečná scéna s "infiltrací" hradu patří již od mého dětství mezi ty nejzapamatovatelnější scény Růžového Pantera vůbec. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama