Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"On není dobrý, on je ďábel, je jako smršť. Věřte mi, že na něj nemá nikdo na světa. Vedle něj je ta mašinka jen dětská pistolka."  Clouseau je vskutku ďábel a smršť... Skoro se zdá, jako by britští tvůrci téhle komedie chtěli světu sdělit, že "jejich" (myšleno Francouzů) "nejlepší detektiv je vůl"...:D Každopádně tento díl panteří série je konečně to, jak si ji pamatuji ze svého dětství. Tedy sice opět blbina největší, ale s velmi atraktivní zápletkou kolem ničivé zbraně, která je v držení šíleného Drayfuse hrajícího ve svém majestátním sídle na varhany. Musím přiznat, že byly chvíle, kdy jsem (asi i z té nostalgie svého dětství) měl chuť dát tentokrát plný počet hvězdiček. Ale to by zde nemohly být ty úvodní a závěrečné "bojůvky" Clouseau s jeho "cvičeným" Číňanem Katem. Ve své doby, pokud se dobře vzpomínám, jsem se tomu docela smál, ale dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Hlavně ten závěr byl zá mě naprosto zbytečný. Autoři snímku nejprve vykouzlí úžasně opojnou scénu Clouseau coby milovníka v obležení navýsost atraktivní ženy, a pak to celé zboří nějaký Kato? Tuhle parodii, na nevím co, fakt nechápu....           ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Pitra Sellersa nemam rad, avsak ako Kluzo natocil snad svoj najlepsi film. Lesley Anne-Down /Race for the Yankee-Zephyr / naprosto skvela Kvalitnych hercov je tu vsak viac : Herbert Lom /Cid 1961, Poklad na Stribrnem Jezere/, dalej Burt kwouk /Empire of the Sun, Goldfinger/ a Colin Blakely /Zlo pod Sluncem, Vrazda v orient Expressu/. 92 % ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je stále vtipný, což je poměrně úspěšná skutečnost, vezmeme-li v potaz repetitivnost Sellersova humoru. Přestože si Sellers na finálovou podobu filmu veřejně stěžoval, po slabší první třetině filmu s takovým nuceným vtipem už propukne pravá zábava v podání klasické nemotornosti inspektora (vlastně už šéfinspektora) a závěrečná scéna s "infiltrací" hradu patří již od mého dětství mezi ty nejzapamatovatelnější scény Růžového Pantera vůbec. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější ze Scotland Yardu. Naštěstí ti dva mají v sobě rovněž kapku chytrosti, tedy jeden z nich minimálně. Chodí v hnědém baloňáčku s vyšívaným kloboučkem, střídá rafinované převleky a na pouti plné zabijáckých škarohlídů předvádí s nenápadní precizností svůj geniální čich na příchozí nebezpečí, hodný velkého Sherlocka Holmese. Jmenuje se Clouseau, inspektor Clouseau... Osobně nepatřím k fanouškům "Panteří" série, mé hodnocení předchozích dílů se potácelo na rozpačitých 3 hvězdách, a Peter Sellers si vysloužil mou oblibu díky zcela jiným filmům. Nicméně určitě se zde shodnu s názorem většiny, že se jedná o nejpovedenější díl, tady konečně vnímám tolik proklamované navázání na němé grotesky v moderním hávu na úrovni, tady konečně vnímám klasiku svého žánru. Kromě skvělého úvodu rozhodně stojí za to minimálně prohlídka domu a výslech přítomných s milou "mezihrou" v tělocvičně nebo Clouseauovy trampoty se zdvihajícím se mostem (či jiné pokusy, jak se dostat přes řeku). Sellers tady naplno řádí, přímo ve vražedně bláznivém tempu, navíc zmizelo hodně toho, co v mých očích předchozí díl Návrat Růžového Pantera coby parodii brzdilo. Pár otravných záporáků, občas přehnaný Lomův exhibicionismus a příliš praštěné karate nelze přehlédnout, ale přežít určitě ano. Oficiální text distributora je tentokrát výjimečně nápaditý, nejen trefně vystihuje hru mezi inspektory lidovým příslovým, ale rovněž charakteristiku filmu: ďábelsky geniální! :-) :-) 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama