Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmy s Růžovým panterem a Peterem Sellersem v roli pomateného inspektora Clouseaua patří mezi nejúspěšnější komedie všech dob. Také tato je přeplněná gagy a skvělými vtipy, které mohou někdy připadat někomu jako banální a neoriginální, ale Sellers je dokáže doslova povznést na vyšší úroveň. V jeho prezentaci se člověk směje skoro všemu, podobně jako tomu bylo kdysi u Charlieho Chaplina, který dokázal lidi rozesmát už jen svým zjevem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem považoval tenhle díl série za nejlepší. Ale možná už jsem vyrostl a te mi to už nepřipadá tak třeskuté. I když samozřejmě Clouseau v plné ráži své geniální demence a scény s bradly, řemdichem, hrbáčem a nebo dobývání do hradu pořád dokáží pěkně pocuchat bránici. Taková trošku zvláští parodie na bondovky. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na bondovky průměr (velmi podobný je Fantomas se zlobí), ale jinak jde o skvělou ukázku Sellersovy geniality. Používá totiž stokrát použité a otřepané situace, ale dokáže je podat tak, jako kdyby byly úplně nové. Už jen ten začátek - hrábě, lavička a rybník. V kolika němých groteskách to už bylo k vidění? Ale jestli se vám to zdá jednoduché, zkuste si to někdy pro své přátele zahrát. Je to zatraceně těžké a proto dnes většina těch rádoby komiků (mluvím o vás - Stiller, Ferell, Murphy apod) raději mele hubou a využívá triky či fekální humor. A proto i přes tu otřepanost, i přes chabou druhou "bondovskou" půlku jsou to pořád solidní čtyři hvězdičky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Asi můj nejoblíbenější díl z celé panteří série. Peter Sellers v roli vrchního inspektora Jacquese Clouseaua (konečeně povýšen! :-)) znovu exceluje a zdatně mu sekundují Herbert Lom jako šílený inspektor Charles Dreyfus a Burt Kwouk jako žlutá opice Cato Fong. Film se nedá brát čistě jako komedie, protože značná část filmu je kriminálně laděná (upozornění pro ty, kteří čekají záchvat smíchu od začátku až do konce). Ikdyž třeba takový rajský plyn by mohl lehce vypomoct... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama