Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní filmy a obvlášt ty o nejlepším sportu na světě. Tento film patří mezi ty nejlepší ve své kategorii. Skvělé herecké výkony, dialogy, kamera je sice občas zvláštní, ale to se dá odpustit. Nebyl jsem si jist plným počtem hvězd, zvažoval jsem chvílema i 4, ale po shlédnutí 30min vystřižených scén na DVD bonusech jsem, už neváhal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní životopisnej filmek z fotbalovýho prostředí. Děkuji Arnoldovi za doporučení určitě mě tenhle pohled do zákulisí tohoto sportu jakož to fotbalovýho fandu zajímá navíc když jde o skutečné osoby, tak o to je to zajímavější. Co se hlavního hrdiny týče, tak hodně lidí tu zmiňuje Joseho Mourinha a Clough s ním má opravdu lecos společného i když je od jeho začátku v Leedsu jasné, že nemůže uspět i kdyby se na hlavu stavěl, takže vyústění celého filmu je celkem předvídatelné, ale nevadí byla tu spousta detailů a zajímavostí z prostředí tohoto sportu a možná i díky solidním hereckým výkonům má šanci tenhle film zaujmout i nefanoušky.75% ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný fotbalový film, jehož jedinou slabůstkou je to, že se příliš drží skutečných událostí, které jej inspirovaly, čímž možná trochu ztrácí na samotné stavbě dramatu, což je zřejmé zejména v samotném závěru, kterému chybí očekávaná gradace a razance. Jde-li o příběh, měla by pravda někdy poodstoupit stranou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nepočítam ringové filmy (Million Dollar Baby, Cinderella Man, The Wrestler), tak sa jedná určite o najlepší športový film od Any Given Sunday. Obzvlášť filmy o futbale sa dnes netočia s takou gradáciou a hlavne kvalitami, aké by si tento šport zaslúžil. Angličania sú na svoj národný šport ale patrične hrdí, a spojením s perfektným príbehom a bravúrnymi hereckými výkonmi vzišla na svet perfektná filmová lahôdka. Paradoxne, aj keď futbal zohráva vo filme veľkú rolu, tento film ho skôr využíva na zaznamenanie príbehu veľkej osobnosti anglického futbalu, jeho ambíciách, lakomosti, dychtivosťou po úspechu, jeho rozpad kariéry, či priateľstva. Réžia je naozaj skvelá. Film mal šťavu, nenudí, perfektne a efektne využíva myšlienku častých časových prešmyčiek, ktoré film absolútne nerozhádzali, práve naopak dali mu ten správny ráz. Atmosféra je veľmi hravá, ale miestami dokáže naozaj pritlačiť a dramatické momenty nesklamú. Rovnako ako záver s úplne dokonalým citátom. 90%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Michael Sheen to má v raketovej rýchlosti namierené na herecký Olymp, no švihli sa aj Morgan (scénar) s Hooperom (Tomom, nie Tobeom). Za týchto podmienok je jasné, že to potom maže komplet celému tímu a výsledkom je také chutné sústo, že mu za posledné mesiace(!) ťažko hľadať páru. Na takto vyrozprávaný príbeh Briana Clougha nikdy nezabudnem, niekoľkokrát si ho ešte s obrovskou chuťou pustím a keď o tom celom objavím knihu, tak si ju kúpim. A to viem o futbale len čo sa dozviem od kamarátov, asi v živote som nesledoval čo i len jediný zápas komplet celý. Tu sa ale jedná o PRÍBEH, nie o futbal, môžete mi veriť! (obligátna "recenzentská poznámočka" na záver o fanúšikoch, ktorí si do celkového hodnotenia môžu rovno pricapiť aj piatu hviezdičku nesmie chýbať) [90%] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)
  • Clough způsobil mezinárodní skandál před zápasem evropského poháru v roce 1973 v Turíně, který je ve filmu také zmiňován. Po porážce s Juventusem totiž označil italské hráče za podvodníky ("cheating bastards") a otřel se také o "zbabělost Italů" během druhé světové války. (curfew77)

Reklama

Reklama