Reklama

Reklama

Orel Deváté legie

  • Velká Británie The Eagle (více)
Trailer

V roce 140 našeho letopočtu, dvacet let po zmizení římské deváté legie na severu Británie, přijíždí do Británie mladý římský voják Marcus Flavius, aby zde sloužil jako velitel posádky. Marcův otec byl velitelem deváté legie, která zmizela i s jejich symbolem, zlatým Orlem. Marcus věří, že vykoupí čest svého otce odvážným působením zde v Británii. O pár dní později Marcusova bdělost zachrání většinu mužů posádky, na kterou zaútočí keltské kmeny. Je vyznamenán za statečnost, avšak kvůli zraněné noze je propuštěn za služby. Později se Marcus dozví, že na severu Británie někdo symbol Orla deváté legie spatřil, a tak se rozhodne, že se vydá do neprobádaných končin za Hadriánův val. Doprovod mu dělá jeho o Esca, který Římany nenávidí, ale který je Marcovi zavázán, protože mu během gladiátorského souboje zachránil život. Po několika týdnech putování severskou divočinou se Esca a Marcus setkávají s Guernem, což je bývalý římský voják Lucius, který bojoval v řadách deváté legie pod vedením Marcova otce. Lucius sdělí Marcovi, že symbol zlatého orla ukradli Pomalovaní, což je jeden z nejkrutějších kmenů mezi Seveřany. Marcus i Esca dojdou až k Pomalovaným, kterým Esca řekne, že je synem náčelníka, který prchá před Římany, a že Marcus je jeho otrok. Díky tomu je Esca kmenem Pomalovaných přivítán a přijat. Esca po pár dnech Marcovi pomůže v noci tajně přepadnout válečníky, kteří hlídají Zlatého orla... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (588)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamieho Bella miluju a Channinga Tatuma jsem se alespoň v jisté míře odnaučila nesnášet:) Vidět ty dva vedle sebe mi připadalo, jako byste vedle sebe dali třeba Al Pacina a Bena Afflecka. Jamie prostě oplývá tím obrovským množstvím britského šarmu a talentu, navíc je tu nehorázně sexy a Tatum se zase nezmůže na víc, než asi tak dva výrazy. A navíc pro mě nemá ani žádné charisma, nebo jiskru. Ale co. Chemie mezi chlapci funguje zdařile a jistý druh fanynek tak může začít dávat dohromady své "Slash Theories.":) Ano, já mezi ně patřím též. Od začátku jsem přemýšlela, koho asi na konci zabijou a jsem ráda, že se nakonec jednalo o Happy end:) Snímek nemá nijak extra složitý příběh, je v něm sice pár vydařených scén, ale ve výsledku se nejedná o žádný "osudový" příběh se silnými momenty, nebo propracovanými bitvami. Taková nenáročná historická podívaná. Pokud překousnete Tatumovo (ne)herectví, Jamie Vám to vynahradí:) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil remake pro dospělé, tedy s opravdovými herci, místo modelů značkového prádla (Tatum = Hugo Boss, Bell = Victoria's Secret); s kameramanem, co v brutálních scénách nečumí s kamerou někam do korun stromů; se střihačem, který neusekne scénu v nejdrastičtějším okamžiku, aby divák nebyl stresován stříkající krví; se scénáristou, co si dá práci s přemýšlením a nenechá osoby teleportovat prostorem i časem; s režisérem, který nebude trvat na tom, že je nutno pohled na holá lidská hýždě něčím "přirozeně" zakrýt - křovím, tlustou větví, procházejícími dělníky se širokou fošnou atd... Zkrátka mě tahle soft verze pro citlivé školáky příliš neuspokojila, jakkoliv se na ni dalo dívat bez pocitu nudy. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiadny muž by nemal prosiť o svoj život.“ Oproti CENTURIONOVI Neila Marshalla (ktorý je v podstate prequel k ORLOVI DEVIATEJ LÉGIE, keď sa to tak vezme) vsadil režisér PÁDU DO TICHA a POSLEDNÉHO ŠKÓTSKEHO KRÁĽA viac na príbeh a postavy, než na krvavú akciu. Napriek odlišnému prístupu k podobnej zápletke je to však paradoxne nakoniec približne rovnako priemerné, ako solídny, ale v konečnom dôsledku nevýnimočný CENTURION. Ústredná dvojica Jamie Bell & Channing Tatum tomu dosť dáva, výprava je krásna. Akcie je však málo a je to, čo tu je, je dosť slabé. Scenár je plný banálneho klišé a na snímke je poznať slabší rozpočet. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZTRACENÝ OREL, ZTRACENÁ ČEST. ZTRACENÁ ČEST, ZTRACENÉ VŠE..... /// Hned po úvodní solidní bitvičce s praktickou ukázkou práce ve formaci TESTUDO mi ukápla ,,slinka“ radosti (z toho plyne ponaučení, že slintat se má až na konci). Bohužel Marcus utrpěl zranění a s ním zřejmě i scénárista.... – ne..., není to až taková katastrofa. Jen má teď víc času a tak vezme otroka a vydá se získat ztracenou čest rodiny, ztracenou s takovým kusem železa, kterej znamená čest, vítězství, úspěch a ŘÍM. A díky (nebo bohužel?) tomu zase my poznáme něco ze života v Británii té doby. Chlapci putují, potkávají pocestné a tak nějak se pořád něco děje. Jen to není žádný kruťácký drama. Mám tyhle pohádky rád. Je fajn, že se točí. Ale historickou událost z toho dělat nebudeme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím co udělat s manželkou před příchodem legionářů. 2.) Nechápu proč nacházím těla s usekanýma chodidlama. 3.) Dodnes jsem si myslel, že nejlepší maratónci jsou Pheidippides nebo Křováci. . /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

The Eagle patřil mezi mé nejočekávanější filmy tohoto roku, protože dobře vypadající film zobrazující starověký Řím byl letos pouze tento. The Eagle je bezesporu kvalitním filmem, ale celkově má dost chyb, které divákovi neumožní ocenit ho jako TOP nářez, ke kterému se rád vrátí. Začátek filmu je skvělý a pokud by se tématicky držel pouze zobrazení života v pevnosti, případně nějákých hromadných bojů Římanů a Britů, pak bych slintal blahem. Největší slabinou tohoto filmu je jeho samotná hlavní zápletka, tedy vydání se po stopách zlaté orlice. Rozhodně se to nedá srovnávat s Centurionem, kterého tady někdo vytasil díky chabému skoré nakoukaných filmů. Centurion byl akčním chaotickým mixem, který byl určen pro popcorn diváky a rozhodně dokázal útěk a postup přes severní Británii popsat mnohem zábavněji a akčněji. Eagle se v té samé oblasti snaží působit zpomaleně, snaží se zobrazit danou krajinu a její vlastnosti, chvílemi si v této pasáži hraje na art a přitom popisuje hrozně jednoduché téma. Zároveň zbytečně nastavuje stopáž zbytečnými scénami, které do konečného dění nijak nezapadají a tak se tvůrci pár minut stopáže honí za vlastním ocasem. Já osobně se v této pasáži filmu nudil a mé počáteční nadšení se pomalu rozmělňovalo. Ke konci si tvůrci neodpustili klišé a patos, zjevně proto, že to natočili Američané. Tento film je ale zcela neamerický, protože místo akce a napětí sází na syrovost, kterou ale nedokáže přiblížit dosti zajímavě. Přesto má film kvality v podobě herců, kostýmů a válečné sekvence, ostatní je koukatelné a pokud někoho zajímá a baví tématika Říma, pak bude s tímto filmem spokojen. 67% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy jsou postavy v mrznoucí řece, se herci oteplovali naléváním horké vody do jejich obleků. Když se Chaninga Tatuma štáb zeptal, zda chce na sebe nalít horkou vodu, souhlasil. Problém byl, že člověk ze štábu zapomněl vařící vodu smíchat se studenou, kvůli čemuž byla voda byla tak horká, že mu popálila penis. Poté byl rychle odvezen do nemocnice, kde dostal morfium. Z natáčení si pak herec neodnesl žádné trvalé následky. (Dlee)
  • Ve filmu se vyskytuje historická nepřesnost. Není žádný dochovaný důkaz o tom, že by římští legionáři nosili koženou variantu zbroje lorica segmentata. (Buster)
  • Římské nádobí ve filmu přesně odpovídá historickým vzorům. (marmota-b)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Reklama

Reklama