Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sice je to ptákovina jako hrom, která atmosférou původní Godzille nesahá ani po kotníky, ale koukatelnej film to je. Už je to delší dobu co jsem uvažoval, proč všechny filmy tohoto druhu končej v New Yorku? A že být jeho obyvatel, už bych začal být paranoidní. No a ono se to docela částečně vyplnilo. :-(( ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $136,314,294Tržby Celosvetovo $379,014,294║ Roland Emmerich to vie vždy v popcornovej zábavke rozbaliť to sa mu musí nechať, aj keď ako je zvykom dohromady nič konštruktívne nepodá ale za to je vidieť že je vo svojom živly macher idúci stále vo svojich zaužívaných šľapajach. Slušný priemer ktorý má miestami niečo do seba, trikovo fajn, herecké obsadenie ujde, akcia mrštnejšia a účelovejšia než v ID4. Neviem prečo ale po každom ďalšom pozretí mám túto preplácanú báchorku o niečo viac rád a to som po kino projekcii v 1998 nebol nejak moc nadšení z toho čo som v kino sále dostal ale časom som si zvykol na tohto Nemca čo točí vlasteneckejšie filmy než ktorýkoľvek Američan a ktorý takmer v každom svojom filme hromadne niečo devastuje, ničí, odpaľuje, potápa,.... /videl v kine: 55%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku svěží podíváná, která však postupem času ztrácí na atraktivitě a veškerý její půvab se ztrácí v monotónosti a nudě, která pramení ze zbytečného prodlužování některých situací. Naštěstí chytá film druhý dech ve chvíli, kdy na scénu nastupují mláďátka (což je ostatně nejlepší moment snímku)... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Godzilla je výplod béčkového mozku do takové míry, že měřítkem jejího úspěchu již nejsou odvěké sympatie směřované k fascinaci něčím obludně silným a zdánlivě neporazitelným, nýbrž pouze Emmerichova tradiční víra v široké obecenstvo s tolerancí pro film, který je hloupoučký a navíc neuctivý k předchůdcům, avšak vizuálně působí tak cool, že na to do toho kina stejně vyrazíme. Ale německý demolition man právě tohle umí jako málokdo a jeho vize střetnutí hrdinné (avšak překvapivě dementní) americké armády se slavnou přerostlou ještěrkou, jakkoli roztomile nelogická a směšně megalomanská, opravdu vypadá jako splněný sen většiny malých kluků, kteří si při slově Godzilla představili právě tolik zkázy a zašlapaných troubů v uniformě, kolik pro film "obětoval" i pan Emmerich. Navíc tomu všemu strašně vyhovuje cílený humor a hlavně Jean Reno, jehož postava se nakonec zformovala do velmi ikonické podoby. A kdo se nebavil nad parádně sestříhanou a nahláškovanou auto-godzillovou honičkou, ten s odpuštěním snad není normální. Dříve nadšení, dnes a s přihlédnutím k epickému Edwardsovu remaku pouze taková malá neškodná radost.. 3 a 1/2* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Philip Roche (Jean Reno) má ve filmu zbraň Heckler & Koch HK94A3 ráže 9x19mm. (dc125)
  • V závěrečné honičce jedou hrdinové taxíkem, označeným MN 44, což je narážka na Emmerichův starší film Měsíc 44 (1990) neboli Moon 44. (NIRO)
  • Jedna stíhačka F/A-18 Hornet nese dohromady 4 střely – 2 AMRAAM a 2 protilodní AGM-84 Harpoon, ale tři „Sršni“ jich vystřelí celkem 14, což pochopitelně nesouhlasí. (Mr.Hudson)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama