Reklama

Reklama

Claire a Phil Fosterovi (Tina Fey a Steve Carell) jsou manželský pár žijící na předměstí, pachtící se realitou každodenního života. Aby jejich vztah neztratil šťávu, mají jednou týdně večer rande. Jenže i to se časem mění v pouhou rutinu. Jejich snaha znovu podnítit manželské jiskření je jednou zavede do módního bistra na Manhattanu, kde si neuváženě přivlastní cizí rezervaci. Bohužel se ukáže, že ona rezervace byla pro dvojici zlodějů. Díky náhodné záměně identit se tenhle obyčejný pár náhle ocitne uprostřed divoké honičky a prožije dobrodružství, které jen tak neskončí. Najednou si vzpomenou, proč se do sebe zamilovali a znovu zjistí, jak se báječně doplňují, což jim pomůže vypořádat se s bezskrupulózními gangstery, zkorumpovanými policajty i bláznivým taxikářem. Na tohle rande rozhodně nezapomenou a pokud dokážou bláznivou noc přežít, možná znovu objeví i vášeň vytrácející se z jejich manželství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se přiznám, že mám hodně rád Tinu Fey, kterou jsem poznal díky tomu, jak neodolatelná byla její Sarah Palin (zasvěcenci vědí). A říkal jsem si, že by nehrála jen v tak nějaké té akční romantické komedii, které mě jako žánr míjejí. A měl jsem pravdu, Date Night funguje od začátku do konce, je čemu se smát, nad čím se zamyslet, komu držet palce. Film diváka vtáhne, nehraje si na nic světoborného, ale zároveň je dobře natočený a výtečně zahraný příhodně vybranou partou ostřílených herců. A s originálním humorem, a to se cení. PS: A taky mi nikdy nedá, když někdo dá filmu pět hvězdiček, i když většina dá dvě. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Spojení královny a krále současného amerického televizního světa komedie dalo vzniknout mírně nadprůměrné akční komedii bez zapamatováníhodné scény či vynikajícího vtipu. Tvůrci evidentně nevěděli, zda hrát podle not Steva Carella nebo podle Tiny Fey. Vznikl tak paskvil z univerzálního humoru, který nesedí ani jednomu z hlavních představitelů. Za břicho jsem se popadal jen jednou, a to při scénkách u závěrečných titulků, což je pro komedii s hvězdným obsazením automaticky špatné vysvědčení. Vítězně tak z celého klání vychází až ten třetí vzadu. Marky Mark (Mark Wahlberg) si snad jako jediný roli evidentně užil a jako jediný působí nenuceně. S takovým hereckým obsazením mělo Noční rande rozhodně navíc. Raději si znovu pustím agenta Smarta. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Steva Carella nemusím vôbec a Tinu Fey asi len v 30 Rock - lebo polovicu tohto filmu som mala chuť ju fackať, až kým nezavrie klapačku. Nemám rada kričiacich a hysterických ľudí, ktorí sa zároveň správajú ako idioti, ale nakoniec som to prežila a musím so škrípaním zubov pripustiť, že ako bláznivá komédia na jedno použitie o dvoch trpákoch a podsvetí New Yorku to vcelku ušlo. Pomohli najmä vedľajšie postavičky - donchuan Mark Wahlberg, sympatická detektívka Taraji Hensonová a duo Franco+Kunisová a.k.a. Taste "here is your home" a Whippit :-D Tí boli lepší ako ústredný pár. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V herce S.Carell nemám důvěru z předchozích ne zrovna úspěšných filmů. Zde si u mě mírně napravil reputaci, avšak jedinou postavou za zmínku stojí Tina Fey. Tato sympatická herečka filmu prospěla. Wahlberg samozřejmě také, ale ten si zahrál jen minimálně. Komediální příběh poměrně ujde, občas se dostane do fáze "kýčovitosti", ale místy se jedná o dobrou zábavu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová komedie o jednom manželském páru, který se vydal na schůzku, ale vůbec netuší, jak se jim celá noc změní a oni prožijí spoustu dobrodružství, nebezpečí a vtipných situací. Já jsem si teda film užil. Vidím tady spoustu negativního, ale nemyslím si, že je to až takovej průser. Není to nějaká super filmařina, ale účel mi rozhodně splnila. Líbila se mi ta sympatická dvojka Carell a Fey a taky mini rolička Marka Wahlberga, která byla pro kvalitu filmu asi rozhodující, protože bez něj by to nemělo pro mě šťávu. Nakonec jsem se rozhodl pro 3*, ale uvažoval jsem o 4*. Rozhodlo to, že ta jízda městem (která není špatná) mohla vymáčknout více šťávy. 65%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Jméno klubu Peppermint Hippo je odkazem na epizodu 706 seriálu South Park, kde hlavní postavy hrají mladé detektivy. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se Tina Fey chystá do postele, má nasobě tričko Univerzity Viginia, kde gradovala v roce 1992. (HellFire)
  • Pro režiséra Shawna Levyho byl film po snímcích série Noc v muzeu třetím po sobě jdoucím, který obsahoval slovo „Night“ v názvu. (Missa08)

Reklama

Reklama