Reklama

Reklama

Patriot

  • USA The Patriot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Patriot" mě napoprvé hodně bavil, líbil se mi a současně mě ve spoustě momentů převelice kakal - patosu a amerických vlajek bylo bohužel přespříliš. Ale bezvýhradně miluju, když se Mel nakaká a je zlý na ošklivé lidi, skutečně mu ty role neúprosného mstitele konzumuji i s navijákem. Dostatečně korektní komentář?:-). 75% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První třetina (tedy první hodina) ještě jakž takž ucházející, ale pak nastoupí patos (to mávání americkými vlajkami na konci!, OMG), zpomalené scény co deset minut a dementní dialogy plné klišoidních keců. Film navíc často působí nechtěně opravdu hloupě. Moc tomu nepomáhají ani jindy filmové jistoty- Mel Gibson si nejspíš brzy uvědomil, v jaké sračce se to ocitl a jeho herectví, emoce, jsou hodně minimalistické (čti "seru na to, tady se snažit nebudu"). A hudba klasika Johna Williamse mě začala vysírat zhruba ve dvacáté minutě (což je u tříhodinového filmu docela problém). Zkrátka tuctový, absolutně v ničem neoriginální, zato silně patetický film, který potvrdil, že Roland Emmerich je mizerný filmař. (Univerzální voják, Godzilla nebo Den Nezávislosti jsou možná zábavné, ale přiznejme si, hrozně stupidní filmy. A Patriot je další takový, navíc nezábavný, ale velice nudný). ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, kde je přehnaný americký patriotismus podán tak zábavně, že se nad to dokážu povznést a beru ho jako něco samozřejmého, jako nepostradatelné béčkové žánrové klišé (Rocky, Rambo, Den Nezávislosti….). A pak jsou filmy, kde je mi z toho na blití a nedokážu se tomu ani zasmát. To je případ Patriota. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se při finální bitvě Melodramatický Mel rozběhl s praporem osázeným hvězdami a pruhy proti zlému, fuj-fuj, zlému uzurpátorovi Tavingtonovi, fakt jsem si myslel, že ho s ním probodne. No nakonec…, chudák kůň. Vlastně žádný chudák, on pod svými kopyty zadupával touhu Američanů po svobodě, takže taky dostal, co si zasloužil.. Čekal snad někdo něco jiného od režiséra, který by si tracheotomii nechal provést jedině Deklarací nezávislosti USA stočenou do ruličky? Pravda, za technickou část si Roland zaslouží zdvořilostní uznání, i když herecky to bylo ze strany dvojice Ledger, Gibson docela baroko. Zaujala přirozenost Chrise Coopera a Frantíka Karyo, tolik opěvovaný J.Isaacs to místy se svou kreací na monstrum, co malým dětem propichuje nafukovací balónky a invalidům vypouští duše od vozíků, přeháněl. Za patriotickou, lehce úsměvnou část si Roland zaslouží posadit na raketu Patriot, vyfotit a pověsit nad krb (tu fotku). A historická akurátnost? Za tu by Roland zasloužil posadit na raketu Patriot a vypustit proti střele Scud.. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Patriot je protiletecký a protiraketový komplet, středního a dlouhého dosahu. Nejnovější varianta PAC 3 používá 3 typy střel s dosahem 160 ( pochází ještě z Patriotu PAC 2 , který se používal v operaci Pouštní štít ), 70 a 20km. V konečné fázi letu je schopen ničit i balistické rakety s dosahem až 3000 km. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Dům tety Charlotty (Joely Richardson) je stejný jako ve filmu Forrest Gump (1994). Interiér byl lehce pozměněn a kamenný plot, který je ve Forrestu Gumpovi vidět, byl zde zakryt keříky. (liquido26)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 110 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

14.10.2009

Co je nového ohledně dvou nejočekávanějších fantasy filmů? Ian McKellen prozradil magazínu Empire, že natáčení dvoudílného Hobita začne na jaře – v březnu, nejpozději v dubnu. Mělo by trvat téměř 400… (více)

Reklama

Reklama