Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za tónů fantastické hudby Kenji Kawaie se rozjíždí pokračování velkého příběhu velikého mistra Wing Chunu, mistra Ipa. Od samého začátku do úplného konce můžeme sledovat dechberoucí souboje, v nichž nejen Donnie Yen předvádí neskutečné výkony. První díl měl kromě akce také více dramatickou a historickou rovinu, což není tak úplně případ dvojky. Stále se sice čerpá ze života tohoto pozoruhodného mistra, ovšem snímek těží prakticky výhradně ze soubojů a nějaké extra dramatické a působivé zvraty jako v jedničce tu nejsou. Konfrontace čínských bojových umění se západním boxem byla zajímavá, ale její pojetí se mi až tak moc nepozdávalo. Závěrečná scéna pobavila a tak trochu vnukla myšlenku na další pokračování. Doslov už jen dotvořil parádní tečku za tímto zdařilým filmem. Dávám 4*, abych trochu odlišil první a druhý díl, který je podle mého trošku slabší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip opět prožívá těžké chvíle, tentokráte v začátcích svého pobytu v Hongkongu. Dá se tedy říct že tam kde první díl skončil, druhý začíná. Ip Man si ze začátku musí vydobýt svou pozicí, kdy leží v žáludku místním mistrům, aby pak později stanul proti mnohem vážnějšímu protivníkovi. Druhý díl mě ostatně potěšil mnohem vyšší úrovní úhlavního záporáka a také účastí Sammo Hunga. Ale k dokonalé Jedničce mu už leccos chybí. Hlavně tedy zajímavější příběh. Tady vlastně sledujeme jen nekonečné půtky mezi školami, abychom se v závěru dočkali hodně podobného protivníka jakým byl Van Damme v prvním Karate Tiger. 75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

5/10. O triedu horsie ako solidna, ale tiez nie zdaleka dokonala jednotka. Najviac ma sklamali bitky. Oproti prvemu dielu su neprehladnejsie natocene a zbytocne viac dratovane. Samotna choreografia je len bezny standard. Pripadala mi malo tvrda a pestra. Miestami mi pripadalo, ze sa superi nebiju ale spolu tancuju. A hlavne mi chybala aspon jedna scena, ktora by mi vyrazila dych (ako Donnieho drtenie desiatich japoncov v jednotke). Samotny pribeh mi pripadal ako kopirak jednotky naviac v ovela menej intenzivnom prevedeni. Asi mi chybala osudovost vojny, lebo tentoraz o nic extra neslo. Dost ma stvalo, ze sa autori snazia dost nefunkcne na klasicku Rockyovsku arenovku nalepit neskutocne vazne pojatu dejovu liniu o tom jak je zivot ucitela bojovych umeni tazky. Na to nemali ani poriadny scenar a Donnie ani herecky um. Celkovo sa u mna jedna o sklamanie, ktore ako tak drzi nad vodou obrovska charizma Samma Hunga. Zo suboja velkolepych mlaticiek u mna jednoznacne vyhrava True Legend, ktory ma ovela lepsie bitky a uprimnejsi pristup k pribehu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Japonce vystřídali Britové a jinak je vše celkem při starém. Film získal další výraznou postavu. Kromě Donnieho Yena má ještě velkou roli Sammo Hung a jejich konfrontace byla hodně dobrá. Ip Manovi zase nešlo nefandit, je opět hroznej dobrák a Donnie Yen ho zahrál výborně. Jeho rychlpalný pěsti se mi neokoukaj nikdy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Sláva čínským bojovým uměním!" Těžko hledat rozdíly oproti prvnímu dílu, lehko říci, že jsou stejně dobré! Některé souboje v ringu mi připomněly starý dobrý Karate Tiger s žíznivým a hladovým JCV Dammem, jenže navíc s lehkostí čínského kung-fu. Nejen Donnie Yen, ale taky skoro 60-ti letý!! Sammo Hung Kam - Bo a Darren Shahlavi, ti všichni předvádí své vrcholové umění boje muže proti muži. Jo, tohle prostě můžu! 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)
  • Když Yip Man (Donnie Yen) přijal ke studiu bojového umění Wing Chun Bruce Leeho (Dai-Yan Jiang), ostatní studenti s ním odmítli trénovat, kvůli jeho původu. Jeho matka totiž byla původem napůl Číňanka a napůl běloška. Někteří Číňané v té době odmítali učit své bojové umění kohokoliv jiného než Číňany. (JardaBauer)
  • Bezprostredne po dokončení filmu Ip Man (2008) sa uvažovalo, že pokračovanie bude zamerané na vzťah majstra Yip Mana a jeho najslávnejšieho žiaka Bruca Lee. Tvorcom sa však nepodarilo vyjednať práva, a tak sa Lee objaví iba ako mladý chlapec na konci filmu. (Ernie_13)

Reklama

Reklama