Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. The Puppy Song - Harry Nilsson [2:42] ,2. Dreams - The Cranberries [4:31] ,3. Splish Splash - Bobby Darin [2:11] ,4. Dummy Song - Louis Armstrong [2:19] ,5. Remember - Harry Nilsson [4:02] ,6. Dream - Roy Orbison [2:11] ,7. Rockin' Robin - Bobby Day [2:35] ,8. Lonely at the Top - Randy Newman [2:32] ,9. Signed Sealed Delivered I'm Yours - Stevie Wonder [2:38] ,10. I Guess the Lord Must Be in New York City - Sinead O'Connor [3:07] ,11. Over the Rainbow - Harry Nilsson [3:31] ,12. Anyone at All - Carole King [3:09] ,13. I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter - Billy Williams [2:07] ,14. You've Got Mail Suite - George Fenton [5:35] ,15. You Made Me Love You - Jimmy Durante [3:01], ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nestárne. Tys mi zničil život? To nevadí stejně tě miluju. Tohle asi žádná jiná romantika nepřekoná. Tom Hanks je jako ušlechtilý padouch dokonalý a s Meg vytváří dokonalou dvojku. Zejména, když je to dokonalé jiskření mezi nimi, plné dokonalých slovních přestřelek v monolozích i dialozích a doplněných navíc řadou výtečných detailů. Romantické, milé, úsměvné a s doživotní zárukou příjemně prožitého filmového večera. ()

Reklama

Martyska 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit keď si píšete s niekým bez toho aby ste ho poznali a napriek tomu cítite ako keby ste ho poznali celý život? Pohodový sentimentálny film pri ktorom som sa zasmiala a nevedela dočkať kedy už bude koniec a tí dvaja sa konečne stretnú. Nenapadá ma viac slov ako by som ho opísala ale bolo to výborné. Z filmu išiel pokoj ktorý sa potom prenesie aj na vás. No na záver ma napadla ešte jedna poznámka: Keby sa to stane aj v skutočnom živote... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zase ty nevšední nápady scénáristů ,které vlastně nejsou nic jiného než životní příběhy naprosté většiny lidstva - v dnešní době. Nad hereckou částí filmu se nemusím ani pozastavovat,protože tady trosečník Hanks a krásná Meg odvedli více než skvělou práci. Škoda jen,že se takové romantiky ve skutečném světě nedočkáme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když se na internetu zakecají dva anonymní uživatelé, tak je v podstatě jistota, že jsou ze stejného města a že se dobře znají. Vždyť svět je tak malý a romantické komedie mohou být tak rozkošně naivní. To však neznamená, že bych se nedokázal pobavit přitom, když chlap nekompromisně bojuje o ženu sám se sebou, když žena mávne rukou nad tím, že ji ten sympaťák zruinoval a pro mne byl úplně nejlepší vysmátý rozchod Kathleen s Frankem. Takhle by to mělo chodit - žádný létající nábytek, wrestling a hrabiví právníci, ale civilizovaný odchod k lepším zítřkům. Už zase mám slzu štěstí v oku a to mi do něj ani nic nespadlo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)
  • Režisérka Nora Ephron o obsazení hlavních rolí, shodném s jejím Samotářem v Seattlu (1993): "Pro mě to nebyl problém. Katharine Hepburn a Spencer Tracy spolu natočili sedm filmů a taky to nikomu nevadilo. Meg a Tom se k sobě neuvěřitelně hodí. Skutečně není žádný důvod, proč by spolu naopak neměli točit ještě častěji. Navíc Láska přes intenet není pokračování Samotáře v Seattlu. Když už, tak vzdálený příbuzný. Navíc, když má člověk v ruce takový scénář, musel by být úplný idiot, aby nepřišel na Toma a Meg. Není mnoho filmových hvězd, které by mohly dobře hrát v komediích. Je to velmi krátký seznam a oni jsou oba pro své role očividně ti nejlepší. Jsou chytří a šarmantní a mimoto je třeba říct, že oba rádi čtou. A to je v Hollywoodu dost vzácné." (NIRO)
  • Schuyler Fox (John Randolph) se zmíní, že měl kdysi dávno krátký romantický vztah s babičkou Kathleen (Meg Ryan) a posílali si dopisy. Jde o odkaz na dřívější adaptaci téže látky (maďarské divadelní hry "Parfumerie"), Obchod za rohem (1940), v němž komunikace mezi znesvářenou dvojicí v podání Jamese Stewarta (Alfred Kralik) a Margaret Sullavan (Klara Novak) probíhala přes poštovní schránky. (don corleone)

Reklama

Reklama