Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historicko - zábavná férie, ve které pomašírujeme s Jiřinou Bohdalovou skrze bitvy a války za písničkou, jak ji kdysi pro civil i militér napsala radost i bolest, láska i nenávist. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

raduna01 

všechny recenze uživatele

Jedná se o poslední třináctý díl Bejvávalo. Tentokrát dostal více prostoru Menšík a bylo to vidět. Jednoznačně nejlepší díl celé série. ()

Matesek 

všechny recenze uživatele

Nádhera, jak se dnes říká, bomba. Už jména tvůrců (Podskalský, Oplustil, Moravec) jsou zárukou nejvyšší kvality. K tomu plejáda nejlepších českých herců konce šedesátých let. Sled oblíbených lidových písniček, děj má spád, dá se to i jen poslouchat. Premiera v době nejvíce aktuální. Natáčení probíhalo v srpnu 1968, a to už byly v okolí i jiné uniformy. Tvůrci museli vysvětlovat, že jde jen o filmování, a v historických kostýmech. A po odvysílání skončil celý seriál na dvacet let v trezoru. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Písničky rámované rozvernou akcí - to Podskalský uměl ze všech nejlépe. A když k tomu měl Bohdalovou, Menšíka a další, tak už to lepší být nemohlo. Hodnotím v rámci žánru! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Není můj cup of coffe... Vladimír Menšík jak bylo jeho zvykem rozesmával a bavil herce do posledního okamžiku před klapkou.Točili záběr s Jiřinou Bohdalovou která byla ve vojenské bílé uniformě. Menšík řekl zase nějaký vtip a Jiřina si učůrnula a museli ji převléct. Režisér Podskalský to vzal v klidu, ale poprosil Menšíka ať si dá pusu na zámek.Točili nový záběr, znovu další vtip  a znovu nutnost převléci kostým. A před klapkou třetího opakování záběru řekl Menšík Bohdalové. Máš dost moče? A ten dotočili, protože už nebylo Bohdalovou do čeho převléci. ()

Zajímavosti (2)

  • Vladimír Menšík, jak bylo jeho zvykem, rozesmával a bavil herce do posledního okamžiku před klapkou. Točili záběr s Jiřinou Bohdalovou, která byla ve vojenské bílé uniformě. Menšík řekl zase nějaký vtip a Jiřina si učůrnula a museli ji převléct. Režisér Podskalský to vzal v klidu, ale poprosil Menšíka, ať si dá pusu na zámek. Točili nový záběr, znovu další vtip a znovu nutnost převléci kostým. A před klapkou třetího opakování záběru řekl Menšík Bohdalové: „Máš dost moče?“ A ten den dotočili, protože už nebylo Bohdalovou do čeho převléci. (sator)
  • Poslední společný film dcery a otce, Pavlíny a Františka Filipovských. (M.B)

Reklama

Reklama