Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Grown Ups není vyloženě špatný film. Má dobré obsazení i poměrně dost slušných (rozuměj vtipných) momentů. Ovšem obrovskou slabinou tohoto výtvoru je, že nepřináší nic, ale vůbec nic nového. Všechno jsme už viděli a to v několika různých variacích. Co v mých očích této komedii hodně ublížilo, bylo obsazení Steva Buscemiho (momentálně excelujícího v hlavní roli seriálu z produkce HBO) do nejstupidnější role celého příběhu a to už je, co se týče tohoto stylu komedií, co říct. Osobně nepochopim, proč herec jeho formátu skočil po takovém štěku a budu se na to snažit co nejrychleji zapomenout... 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

To se tu zase dokázalo narvat spoustu skvělých herců a i díky nim jsem se příjemně bavil. Vše plyne takovým normálním tempem, parta kámošů se vydává strávit víkend v domě u jezera > klasika, ale přeci jen párkrát se tu objevily prvky bláznivé komedie, které nejvíce pobaví. No když se baví herci ve filmu, tak se většinou bavím i já. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Vlastně nic zvláštního - pár frat pack přátel se sešlo, trochu popilo a hodilo to před kameru. Tedy ne jako amatérské video, ale s pomocí poměrně řemeslně zdatných jedinců. A překvapivě diváka na tu svou party vtáhne, i když po vystřízlivění si člověk zas tak moc nepamatuje. A k tomu jakási basketbalová linie, bláblá. Tak samozřejmě Rob Schneider mi nikdy vtipný nepřišel, ale ostatní tváře zapadnou dobře a nevadí. Nevím, co v takovém filmu dělá Steve Buscemi - a že nad jeho sádrou někdo zapláče - nebo Salma Hayek, ale ta vypadá skvěle, že na to nemyslíte. Celý film v podstatě působí jako jeho scéna s tobogánem - rychle si ho párkrát sjedete, ale po nějaké době zbydou jen pocitové vzpomínky, ne ty vizuální. Ale když si sami sjedete tobogán, bude to větší sranda. A jo - rozhodně se vyhněte dvojce, blé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, bavilo ma to. Určite jedna z tých podarenejších komédií od Sandlera, aj keď je to možno aj tým, že sa tu zišiel komediálny výkvet a samé "hviezdy". Je tu veľa podarených hlášok a kopec srandy, čo je v tomto žánri to hlavné. Ostatné veci, ako napríklad slabší a jednoduchý dej, filmárske nedostatky a pod. nemá zmysel riešiť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou parta kamarádů okolo Sandlera sešla a řekla si, že zrovna nemají co točit, tak by mohli natočit komedii o tom, jak se jiná parta kamarádů sejde a jen tak kecá. No a vznikla průměrná komedie s pár dobrejma hláškama a vtipnýma scénama. Kamarádi si odehrajou svoje a je vidět, že se při natáčení dobře bavili. Možná je to vidět až moc, protože příběh to nemá prakticky žádnej a místy jde opravdu o takovou placenou dovolenou hereckého obsazení. Navíc, se zde najde i pár opravdu trapných scén, ve kterých se většinou objevuje Rob Schneider se svou manželkou nebo Maria Bello jako pojízdná mlékarna. Steve Buscemi si tu navíc střihne svou nejhorší roli kariéry. Jako komedie na jedno podívání se to ale dá snést.50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Kurt (Chris Rock) řídí Volvo XC90 Gen.1 z roku 2007. Rob (Rob Schneider) řídí Smart Fortwo (typ 451) z roku 2008. Higgins (David Spade) řídí Ford Mustang (S197) z roku 2009. Lamonsoff (Kevin James) řídí Cadillac Eldorado Coach Builders Limited Convertible z roku 1996. (LUKICKK)
  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)

Reklama

Reklama