Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 049)

somnar 

všechny recenze uživatele

Knight and Day. Film, ve kterém jsou postavy Toma a Cameron permanentně sjeté, na mě působí dojmem, že se tripy museli konstantně ládovat i osoby za kamerou. Totiž scénárista, producent, režisér a nakonec i reální Diaz s Cruisem. Výsledek jejich práce jsem osobně překřtil na Lascivně Snovou Destrukci - fyzikální zákony se redefinují, vzdáleností se zkracují/prodlužují, myšlenkové i fyzické schopnosti se maximalizují a pěstěné chrupy září silou tísíců sluncí. Nevím, jakým zázrakem se podařilo Mangoldovi sehnat peníze na tento over the over the top kinotrip. Nevím, jak přesvědčil dvě vysloužilé hollywoodské stálice, aby vklouzly do rolí akčních figurek jak z nelimitované edice Hasbra. Mission impossible ale byla splněna. Jedinou vadou na kráse jsem tedy nakonec já. V plném vědomí jsme si opojnou jízdu napříč kontinenty neužil tak, jak jsme původně chtěl - aneb není nic horšího než být střízlivý a koukat na film, ve kterém není střízlivá ani jedna složka. Příště to musím napravit! 70% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stárá láska nikdy nerezaví, stejně tak nerezaví výborná herecká dvojka Cruise & Diaz, která si to spolu "rozdala" už několikrát. Samozřejmě na plátně :-) Oba dva stále kopou první ligu, ale jejích záře pomalinku pohasíná. Ale tady tahle devadesátková megastylová akce - plná Cruisova humoru a sexappealu (ano, stále z ní srší) Cameron Diazové - ukazuje, že mají stále co nabídnout a Toma nechci vidět už nikdy v žádné vážne roli! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá akční jízda, která jakoby chtěla vzdát poctu akčním jízdám z let devadesátých. Povedlo se ? Rozhodně. Moderní look tomu vůbec nevadil, rozpočet rozšoupli do těch správných koutů filmu a pěkná akce tak střídá komediální momenty a hlavní dějovou linku, která není kdovíjak originální a promyšlená, nicméně absolutně stačí, protože...no, je tu ta akce a humor :) Navíc Tom Cruise se pro podobné role narodil a Cameron Diaz, přesto že na ní jsou ty roky vidět o něco víc, než na Tomovi, svou roli zvládá také naprosto bezproblému. Občas se na ní i pěkně kouká. Knight & Day jsou pohodová oddychovka za příjemných 70% ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavné, perfektne spracované. Od začiatku až do konca sa stále niečo dialo a ten film na po celý čas neprestával prekvapovať. Zostrihanie na 109 minút stálo za to a výsledok je čistý masaker. Čo sa akčnosti filmu týka, tak akčnejšie to už byť nemohlo. Skvelý soundtrack, slušný výkon Toma Cruisa a čo sa Cameron Diaz týka, tak som bol tiež milo prekvapený :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

J. Mangold má za sebou pár výborných filmov, takže má jeho meno podpísané pod takouto nenáročnou oddychovkou dosť zaskočilo. Réžia je zručná, funguje aj humor, no často sa počas filmu pozastavíte nad tým, že toto už trošku prehnali. Hlavne akčné scény treba brať s poriadnym nadhľadom, a ako to už v podobne ladených filmov býva, divák vie minimálne hodinu pred záverom, ako sa to skončí. Tu výnimočne dokážete uhádnuť dokonca aj poslednú vetu, ktorá vo filme zaznie. Tento film má jednoznačne za úlohu pobaviť, na nič iné sa nehrá, čo sa mu aj celkom podarilo, ale na štyri hviezdy to u mňa nebolo. 60%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Během automobilové honičky je auto se hlavními hrdiny na střeše „přeskočeno“ jiným vozidlem. O pár chvil později řízené auto rozrazí neporušené lešení... a až teprve za ním se nachází auto, které je přeskočilo. Proč je tedy lešení nepoškozené? (Luigi.K.)
  • Film sa natáčal aj v rakúskom Salzburgu, kde rozruch spôsobil miestny občan, ktorý do bulvárneho plátku priniesol kópiu scenára nájdenú v koši. Predpokladá sa, že ho zahodil niekto z členov štábu. (BathoryMan)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama