Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (1 050)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Správná blbina. Jako by jste nasedli do letadla a letěli zpátky do devadesátých let, kde auto vybuchovalo, když jste ho střelili do nádrže, drsňáci hláškovali a spoře oděné blondýnky na vás mrkali se suchým Martini v rukou. Tom Cruise nestárne, vypadá stejně a dělá stejné šílenosti jako před dvaceti lety. Mangold režii celkem zvládá (má to ten příjemný oldschool nádech jaký to mít mělo), ale okaté digitální triky trochu kazí celkový dojem. Občas jsem si říkal, škoda že to nedostal do pracek Greengrass. A John Powell je u hudby záruka kvality. Příjemná oddechovka. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Super letní oddychovka. Pěkně vyvážený mix komedie a akce, Cruise perfektní (hlavně jeho lehce psychotické chování v první třetině filmu), Diazová, ač ji nemám ráda, nevadila (zajímalo by mě z jakého záhadného důvodu v detailních záběrech vypadala starší než Tom). Jen scénárista by potřeboval trochu klepnout přes prsty. Zkrátila bych dění v Rakousku a odtud přesunula děj přímo do Španělska. K absolutnímu hodnocení chybí málo. Silné 4*. __________ Doplnění: Jak jsem navrhovala zkrátit děj, tak paradoxně po shlédnutí prodloužené verze na DVD jsem ještě spokojenější a zvyšuji hodnocení na plný počet. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

To je snad Cruisův první film, kterej slouží čistě jen pro zabavení a daří se mu to fakt náramně, samozřejmě příběh je vyloženě typickej, využívá 100x omletý postupy a fóry, téměř nic v něm neni originálního, dokonce jsem tam zahlíd nápad z My name is Earl, u kterýho jsem se smál už tehdy, ale to mě nejak nerozhodilo, tady mi to přislo taky dobrý a akce je správně extrémní a správně přehnaná. Navíc Cameron Diaz taky můžu, na skoro čtyřicítku je to fakt kočka, takže já se rozhodně bavil dobře. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zvláštne ako s odstupom piatich rokov ostáva Mr. & Mrs. Smith neprekonaný. A pritom z tohtoročných Killers a The Bounty Hunters mal práve Knight and Day na to ich prekonať. No ten sa príliš sústreďuje na ústrednú dvojicu a žiadnej vedľajšej postave nedáva šancu to už ozvláštniť svojimi eskapádami ako to bolo v prípade Killers a The Bounty Hunters, všetko ostáva na smrteľne vážnych agentoch a bezradných záporakoch. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ti dva se k sobě absolutně nehodí, navíc ona je mi krajně nesympatická (ale upřímně jsem tomu nevěnovala plnou pozornost, takže jsem se na ten její milý obličejík tolik nekoukala). On v mém žebříčku sympaťáků také není zrovna na vrchních příčkách. Ale jako film, u kterého nepotřebujete víc jak 70 bodů IQ, to krásně obstálo. Bavila jsem se, utíkalo to, obešlo se to bez patetických keců. Řekla bych, že film je slušným zástupce ve své kategorii – nechci přemýšlet, chci se bavit a dát si něco dobrýho na zub. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy June Havens (Cameron Diaz) jede na letišti na eskalátoru, si lze všimnout, že se za ní nachází pokaždé někdo jiný. V záběru ze strany je to muž s novinami, v záběru zepředu jsou to dva pánové v košilích. (Jirka1111)
  • V severoamerických kinech film utržil 76,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 262 milionů. (NIRO)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama