Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o jedno. Vytvořit "coolovost" a pak se jen tak doplácat k nějakému konci. Ta "coolovost" je v tomto případě výpadek, který zamotá osudy několika relativně sympatickým postavám. Nějaký konec znamená, že vlastně je jedno, jak to skončí, hlavně že se mají všichni rádi. Nebylo to špatný, ale mohlo to být lepší. Zatraceně lepší. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Úchvatný seriál. Vědecky je zahrávání si s budoucností - časem, celkem padlé na hlavu a vše musí být propojeno, jako kotouče v hodinkách. Netvrdím, že tohle je filozofický seriál pro geeky. Právě, že se snažím říct to ,,není". Je to o lidských emocích a citech, což mě velice překvapilo. Mysterioznost a velmi dobré herecké osazenstvo tomu zvedá úroveň na hrdého následníka trůnu po Lostech. Jen se bojím, jak si tvůrci poradí s koncem... Snad bude stát za to90% ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s majstrovským nápadom. Vízia budúcnosti núti sledovať ďalšie a ďalšie časti. Skvelá zápletka a spracovanie. Chválim predovšetkým herca Josepha Finnesa. Nieje núdza aj o pekné herečky (Sonya Walger, Christine Woods, Rachel Roberts....). Skvelé finále, škoda, že nebolo viacej častí. 95% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách je celkem těžké tento seriál nějak kloudně ohodnotit, protože je jasné, že tvůrci pro nás mají přichystáno nejedno velké překvapení. Kvalita jednotlivých dílů zatím nicméně neklesá, bohužel se ani nijak výrazně nezlepšuje, spíše stagnuje. Nejlepší byl pochopitelně pilot: nápad, zpracování, režie a investované peníze. Konec třetího dílu mi pak připoměl skvělé cliffhangery, kterými jsou podobné seriály známé, a VELMI se těším na čtvrtý. LOSTům se to podobá opravdu hodně (viz billboard na společnost Oceanic v první epizodě), a to nejen po herecké stránce (Monaghan, Walger). Piloty obou seriálů jsou k nerozeznání co se týče originality, zpracování, a (ne)efektivních výbuchů bezprostředně po katastrofě :-). Jenže komu to vadí, není to spíše plus, než minus? Já jsem s něčím podobným zadobře, a jestliže se opravdu jedná o zástupce seriálu z tajuplného ostrova, který má za rok utrum (konečně), pak je to výborná volba. Po první sérii doplním, zatím jsem nadmíru spokojen, ale zároveň čekám více! Za Fiennese jako herce palec nahoru... PO NĚKOLIKA MĚSÍCÍCH OD KONCE:. FlashForward vyšuměl překvapivě rychle. VELMI rychle. V paměti mi zůstává zejména první epizoda (to jo!) a několik posledních dílů. Konec samotný - zklamání. Ukončení seriálu bohužel zdaleka nelituji. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)

Reklama

Reklama