foto

Jack Davenport

  • nar. 1.3.1973 (44 let)
    Suffolk, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jack Davenport se narodil 1. března 1973 v Suffolku v Anglii hercům Marii Aitkenové a Nigelu Davenportovi. Studoval literaturu a filmová studia na východoanglické univerzitě. Poprvé dal o sobě vědět, když napsal Johnu Cleeseovi, aby se ho zeptal na roli ve filmu DIVOKÁ STVOŘENÍ (1997), kde si nakonec zahrál ošetřovatele v zoo.

Dalším známějším filmem se stal TALENTOVANÝ PAN RIPLEY. Další projekty na sebe nenechaly dlouho čekat. Následně si zahrál jednu z hlavních rolí v seriálu PÁROVÁNÍ, poté se dočkal hlavní role v méně známém filmu CIKÁNKA.

Pro Jacka asi nejznámější role je snoubenec Keiry Knightley ve filmu PIRÁTI Z KARIBIKU : PROKLETÍ ČERNÉ PERLY. Objevil se také v dalších dvou pokračováních. Tento sympatický Angličan si dále zahrál v : SLEČNA MARPLOVÁ - MRTVOLA V KNIHOVNĚ, LIBERTIN, MARY BRYANTOVÁ nebo DOKONALÁ PARTIE.

Naposledy se objevil ve filmu PIRÁTI NA VLNÁCH z roku 2009, kde sekundoval hercům jako je Bill Nighy, Emma Thompson nebo Philip Seymour Hoffman.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Tank
The Wilde Wedding
2016 Americana
A United Kingdom
Gernika
Untitled Sarah Silverman Project (TV film)
2014 Kingsman: Tajná služba
Sea of Fire (TV film)
2012 The Big Fat Quiz of the 90s (TV film) - a.z.
2011 Klíčová osoba
Mother's Milk
2009 Piráti na vlnách
2007 Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
2005 A Higher Agency
Dokonalá partie
Mary Bryantová (TV film)
2004 Libertin
2003 Eroica (TV film)
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
The Welsh Great Escape (TV film)
2001 Bunkr
Cikánka
Look
Not Afraid, Not Afraid
Subterrain
2000 Offending Angels
The Wyvern Mystery (TV film)
1999 Cookie Thief, The
Talentovaný pan Ripley
1998 Macbeth (TV film)
Tajemství krokodýlů
Tale of the Mummy
1997 Divoká stvoření
The Moth (TV film)

TV seriály

2017 Bílá sláva (TV seriál)
Duality (E07)
Wolves (E06)
Life on Mars (E05)
další epizody (5)
2015 Life in Squares (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2013 Breathless (TV seriál)
2012 Smash (TV seriál)
2010 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Odpočítávání: část druhá (E22)
Odpočítávání: část první (E21)
Vyjednávání (E20)
další epizody (10)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Oznámení (E10)
Karty s kojotem (E08)
Dar (E07)
další epizody (7)
2008 Swingtown (TV seriál)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
Mrtvola v knihovně (S01E01)
2002 Dickens (TV seriál)
2000 Párování (TV seriál)
1998 Ultraviolet (TV seriál)
1996 This Life (TV seriál)

Dokumentární

2009 Eduard VIII. v síti tajných služeb (TV film)
2005 Behind the Scenes: Agatha Christie's Marple (TV film)
2003 Epic at Sea: The Making of 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', An
2002 Real Jane Austen, The (TV film)
Showbiz Set, The (TV film)

TV pořady

1998 Ramsay's Boiling Point (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

1999 Ticks

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace