Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

teutates 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická romance, která vypovídá o tom, že i pán Reiner byl kdysi mladý a zažil něco tak skutečného, co následně musel převést na filmové plátna. Po Bučkovem liste začal opět točit sračky, nesnáším tyhle "malé" snímky, které se snaží citově vydírat a poukazovat na křehkost ranných vztahů, ehm každopádně jsem hotový, 4/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadhernej film. Jeden z tech, kterej je vlastne vicemene o nicem a je problem popsat, o co tu vlastne slo, ale kterej je nutny videt kuli ty perfektni pohodovy a optimisticky atmosfere. Pribeh dvou deti, sousedu, ktery se maj chvily radi, chvily se nesnasi a to vlastne tak nejak bez toho, aby se spolu poradne bavili. Vse navic ozvlastneny tim, ze je kazda dramatictejsi situace stridave odvypravena s pohledu obou hlavnich postav. A Reiner mel neskutecny stesti na detsky herce, oni jsou fakt paradni a zastinujou i kvalitni dospely obsazeni v cele s Quinnem, kterej uz drobet zestarnul a misto toho charismatickyho frajera s psychopatickejma ocima pripomina oplacanyho tatika. Skoda, ze film neni o pulhodinku delsi, rozhodne bych se rad kouk na hlavni dvojku v dospelosti. Jinak neni moc co resit, prijemna kamera i hudba, sem tam nejaka komedialni scenka a vysoce prijemne stravenejch 90 minut. A da to vzpomenout na Reinerovo masterpiece Stůj při mně. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako u jeho předchozího filmu Než si pro nás přijde, se Reinerovi (skoro) podařilo dostat mě tam, kam chtěl. Znovu šlo o neobyčejně pozitivní a příjemnou podívanou, jenom s tím rozdílem, že režisér místo ironie, hořkosti, nadhledu, (nepřeháněného) dojímání a bilancování přišel s kouzlem v podobě obrovské dávky přirozenosti. Člověk se tak na ty 2 dívá, po chvíli se musí začít usmívat, a to mu vydrží vlastně až do konce filmu, který režisér dokázal vkusně ukočírovat. Nápad s 2 pohledy na stejnou věc se tady určitě vyplatil a i výběr hlavních protagonistů se vcelku vydařil (i když Callan McAuliffe mi tolik k srdci nepřirostl). Potěšila také dobová hudba, a přestože mě film nedostal tolik, jak bych si sám přál, poctivé 4* si tahle neobyčejně milá věc zaslouží (i když pořád tak nějak nechápu, že právě tenhle režisér natočil i Misery nechce zemřít, tomu se alespoň říká žánrová obměna). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Smekám, vymyslet na poli romance něco originalnějšího a poutavějšího není prdel, protože to vypadá, že všechno už tu bylo minimálně stopadesátkrátčtyřikrát, ale ono prdlajs, tohle, Má mě má rád, nemá mě rád, je mimořádně hravej film, umí myslet, má sílu pobavit a ještě zvládá hladit na duši. Juli byla užasná holčina, takový holky jsou, jak nad zlato, tak nad sůl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originální a neskutečně příjemná podívaná o dětské lásce, která je zajímavým způsobem ukazována pohledy obou účastníků. Příjemná retro atmosféra, doprovázená dobovým soundtrackem, velice dobrý výběr herců a jednoducháý ale zároveň krásně podaný romantický příběh. Více takových filmů a zapomenu i na Arnolda. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)

Reklama

Reklama