Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner už jednou o dětech vyprávěl a když se po čtyřiadvaceti letech k tématu vrátil, udělal určitě jen dobře. Flipped je jednoduchý film, vylepšený jednoduchým nápadem - story o vyrůstání jednoho chlapce a jedné dívky je prostě napřeskáčku vyprávěna z obou pohledů. Milý tón příběhu je občas oživován nějakým tím drobným zvratem, spočívajícím právě v rozdílnosti pohledů na věc, každopádně pohoda nevymizí po celých devadesát minut. Herecky se také zadařilo, zejména čtrnáctiletá Madeline Carroll svou rolí žije. Výtku bych měl k výstupu postiženého strýčka v cukrárně, který je až okatě předvídatelnou povinností, jinak se jedná o povšechně příjemnou, náladu upgradující záležitost, jejíž vlezlost člověk ohodnotí na základě aktuální nálady. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem začínal tušit, že tohle by se mi mohlo líbit. Mé tušení nezklamalo. "Má mě rád, nemá mě rád" je jako precizně namíchaný koktejlík, který je naservírovaný v krásném pohárku, sám o sobě chutně vypadá, ještě lépe chutná a po jeho požití je vám neskutečně příjemně a dobře po těle i po duši. Zkrátka chuťovka a sladká odměna spojená s neopakovatelnými a jedinečnými pocity při její konzumaci. Že přeháním? Ani trochu. Snímek je opravdu skvěle zpracován, moc se mi líbila forma, v níž je podáván, takže chvíli je onen oddechový, romantický, komediální i lehce dramatický děj líčen z pohledu jednoho hrdiny a poté se vrací, aby nám vše ukázal i z druhé strany. Vskutku znamenitý tah. Nebylo by fér, kdybych nezmínil výborný soundtrack a obdivuhodné herecké výkony ústřední dvojice. Rád bych ještě vyzdvihl velmi sympatickou postavu dědečka, jenž zde představuje moudrost, tolerantnost a takt v jinak velmi zvláštní rodině, jež si o sobě myslí, že je víc, než "póvl" odnaproti. Jedna společná návštěva však může ukázat, jak se věci opravdu mají. Otec idiot, dcera "ťopka", syn srab, matka vcelku normální a děda pobral kladné vlastnosti za všechny. Rob Reiner mi připravil velmi příjemné překvapení, které si zaslouží diváckou pozornost a ode mě i plný počet hvězdiček. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Smekám, vymyslet na poli romance něco originalnějšího a poutavějšího není prdel, protože to vypadá, že všechno už tu bylo minimálně stopadesátkrátčtyřikrát, ale ono prdlajs, tohle, Má mě má rád, nemá mě rád, je mimořádně hravej film, umí myslet, má sílu pobavit a ještě zvládá hladit na duši. Juli byla užasná holčina, takový holky jsou, jak nad zlato, tak nad sůl. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner se mi trefil do noty a po dlouhé době romantický film, který mě zahřál u srdce. Jde o to, že příběh je na přeskáčku vyprávěn z pohledu dvou dětí a díky tomuto se zde nachází mnoho překvapivých momentů, jak určitou situaci každá postava vnímá, nebo jak zkreslený pohled má... když se k tomu přidají úderné dialogy, skvělé herecké obsazení a příjemné prostředí a atmosféra, tak pohodová podívaná je na světě. Tento klenot byste si neměli nechat ujít, jen cynikům nedoporučuji… mé hodnocení 4,5 hvězdičky… ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máš ho ráda, ale on tě nemá rád, avšak on tě určitě jednou bude mít rád, jenže ty už ho možná nebudeš mít ráda. Musím se přiznat, že na dětskou lásku jsem již trochu přerostlý, ale dva naprosto odlišné pohledy na věc mne celkem pobavily a navíc jsem si mohl ujasnit dvě věci. Jednak tu, že dívky dospívají dříve a jednak se uklidnit tím, že nejsem jediným představitelem mužského plemene, který je schopen pár let nezpozorovat, že je někým balen. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama