Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl s napínavou zápletkou. Hercule nám trošku zestárnul, ale na jeho belgickém šarmu to nezanechalo nejmenší stopy :) Jinak nevím, jestli předloha Agathy obsahovala tolik jiskření a romantiky jako nabízel seriálový díl, ale dalo se to přijmnou, když je to všechno ve stylu gentlemanství třicátých let... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A jak se jmenujete Vy ??" - "Hercule Poirot !!" - "To není jméno, ale pazvuk !!" ;) Přiznám se, že Agatha Christie mě nikdy příliš neoslovovala, ale Herculu Poirotovi jsem na chuť nakonec přišel, především zásluhou úžasného Davida Sucheta, který pro mě na rozdíl od většiny velebící Alberta Finneyho z Lumetovy Vraždy v Orient expresu navždy zůstane tím jediným důstojným představitelem belgického detektivního génia !! Velmi netypické Hodiny se svým předválečně konspiračním nádechem a vlastně dvěma linkami vražd patří k nejlepším epizodám této parádní britské série a zároveň i paradoxně výjimkou potvrzující skutečnost, že zejména ty starší díly disponovaly atmosférou, která se postupně začala s léty i přibývajícími sezónami vytrácet !! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E01 - Hodně příjemný díl. Zápletka tak akorát, oslazená trochou lásky. Nebylo to přeplácané a přitom se bylo pořád na co dívat a nad čím přemýšlet. Sice je to jedna z těch novějších epizod a staré epizody jsou svojí dobovostí nedostižné. Ale Hodiny se povedly, kostýmy i makeup krása. Jen tuším, že ty řadové domy v obloukové ulici už jsme v některém dílu viděli. No co se dá dělat, takových nedotčených lokací už se asi moc nenajde a proto je potřeba je využít. Rozhodně jeden z dobrých a méně zapamatovatelných dílů, což ale vidím jako velké plus... protože se na něj budu moct za nějakou dobu zase podívat a nebudu si třeba pamatovat vraha. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E04. Zajimavy dil odehravajici se nejaky ten rok pred 2. svet. valkou, riznuty spionazi a tajnymi informacemi cennymi pro Hitlera. Riznuty je pouzito zamerne, protoze je nalezen probodeny muz, kolem ktereho jsou rozestaveny ctvery hodiny. Vsechno v jednom nenapadnem, tichem dome, kdesi v Doveru. Porucik namornictva z MI6 (zdravim Bonda! ;) ma pocit, ze vrazda nejak souvisi s nedavno ukradenymi dokumenty, pri cemz zemrela jeho mila. Pripadu se ujima Poirot i pres remcani mistniho inspektora. Libila se mi ta replika, ze "ta vrazda je kazdou minutou zamotanejsi....coz znamena jedine, ze reseni musi byt velmi jednoduche" :) To bylo hezky trefne. A i kdyz to uplne snadne nebude, jde o to, ze opet nemusi byt vse tak, jak se na prvni pohled zda :) Z hercu je tu vyrazny T. Burke jako porucik Race. Ma hranatou hlavu a trochu vadny ret, jakoby operovany po nejakem rozstepu :) Ale je fajn mit mezi "beznymI" herci nekoho zvlastniho, aspon se mi pri nazvu tohoto dilu vzdy vybavi. Neni to uplny seladon, a tak se do romanticke linky, ktera tu take je, docela hodi. Lokace s radovymi domky, ale i sloupovi, kde se stane dalsi vrazda, uz tvurci pouzili drive, at uz v Poirotovi nebo Marplove. Aspon ze ty krasne doverske utesy tu jeste tolik nebyly (jen v jednom dile z letadla, tusim:) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)
  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)

Reklama

Reklama