Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

gogos 

všechny recenze uživatele

Troška umí překvapit! Soudě dle stupidních trailerů, ještě horšího názvu a přiblblého popisu jsem filmu dal šanci, ani nevím proč. A nelituji. Doktor od Jezera hrochů je slušné překvapení. Jednoduchý příběh o tom, jak ťulpas ke štěstí přišel s ne přílíž výraznými hereckými projevy překvapivě funguje. Ač se nejedná o typickou Troškovu "crazy comedy", u Doktora máte pořád lehký úsměv na tváři a štěstí v podobě Alžběty Stankové dokáže pozvednout snímek o třídu výš. Nenudí, nenadchne, neurazí... Doktor od Jezera hrochů je fajn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Svandrlikovo knizka je pro me jedna z jeho nej a tak jsem se filmu trochu bal, minimalne proto, ze trailer vypadal dost lacine. Ale nakonec prijemny prekvapeni. Solidne natoceny, sice takova klasicka ceska tragikomedie, ale nastesti to nevypada nejak televizne. Herci sice nic moc nehrajou, ale nikdo vylozene nerusi, ani ten Smid neni tak hroznej a Holubova je naprosto nehorazne neprijemna tchyne. No a co je hlavni, fory fungujou. Nejsou tu za kazdou cenu, ale vetsina jich dokaze pobavit. Takze nevim, proc nedat slusny hodnoceni. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám, že posvátná vlna novodobého Antitroškovství dosáhla svého pověstného vrcholu. Zatracovat a posílat film do horoucích pekel jen proto, že ho natočil Zdeněk Troška mi příjde jako hodně malicherný nikoliv pádný důvod. Ale nikomu nebudu brát jeho názor a zároveň nebudu nikomu vnucovat ten svůj. Zajímalo by mě, jestli většina zdejších "odpadkářů" dokáže operovat i jiným argumentem nebo se jen veze na právě frčící módní vlně. Zvláštní, že dnes 27.2.2010 z kina neodcházel nikdo znechucen nebo dokonce zhnusen. Všichni odcházeli z kina příjemně naladěni i já. Alespoň jsem se mohla dokonale přesvědčit, že nejlepší je udělat si na věc vlastní názor a nenechat se zvyklat druhými. PS.: mít za tchyni Evu Holubovou, tak prchám do Afriky taky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, smekám. Vrátil jste mě do doby před dvaceti lety, mezi omezené, prospěchářské a maximálně materialistické maloměšťáky, jejichž osobní vrchol a největší úspěch představují závistí zezelenané tváře sousedů a jejichž motto a životní filozofie samozřejmě zní "co je doma, to se počítá", popřípadě "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". Myslel jsem, že tohle dědictví salámového socialismu už pomalu mizí, podle tvůrců ale výše zmíněné platí i pro Čecha roku 2010. Smutné, že? Když pominu fakt, že naprostou většinu postav jsem už po půlhodině bytostně nesnášel, nic pozitivního nemůžu konstatovat ani o mistrově pověstném "humoru". Co k němu říct? Pokud vám nepřipadá vtipné, když si někdo uřízne kus prd…, nejste cílovka (obyčejný nenáročný divák) a Doktorovi se obloukem vyhněte. Já se měl vyhnout také, zvlášť diskuzi po projekci, kde se pan režisér svěřil, že hroší řev je Troškův řev a přidal názornou ukázku. Hahaha. 30% za 3 povedené vtipy a fakt, že na kameňákovské dno jsme tentokrát nedopadli. Ale bylo to o fous. (předpremiéra CineStar ČB) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy leží Čeněk (Jaroslav Šmíd) v posteli, sedá si vedle něj manželka. Hned v dalším záběru však opět stojí. (Kroup4)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)
  • Několik záběrů bylo pořízeno i z lokací Českého ráje, konkrétně ze Všeňě u Turnova (Zetwenka)

Reklama

Reklama