Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak být spokojený a přitom nebýt sám?
Pozoruhodné herecké výkony v čele se Simonou Babčákovou v realistické komedii o šestici bilancujích třicátníků. Kdysi spolu studovali a postupně se všichni přestěhovali z Jablonce do Prahy. Po společném setkání na večírku ve svém rodném městě je jim jedno jasné - vědí, co v životě nechtějí, ale zároveň ještě nepřišli na to, co by chtěli. Zatímco první z nich se snaží urputně otěhotnět, druhá pije o něco víc, než je "společensky" přijatelné, třetí zjišťuje, že žije v manželství s neškodným tyranem. O nic lépe na tom není ani trojice mladých mužů - jeden studuje devátým rokem vysokou školu a jeho přítelkyně ho podvádí se svým bývalým, další čeká na příležitost, jak sdělit matce, že je gay a třetí neváhá konzultovat své trable s psychiatrem. Na řadu tak přichází dávný nápad - společný život na statku, po kterém kdysi všichni tak toužili. Vyjde jim tenhle nový pokus o štěstí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je absolventská práca. Takže aspoň vidíme, za čo sa udeľujú na FAMU tituly. Za sračky so zúfalcami. Nielen postavami, ale zúfalcami, ktorí sa tvária na hercov. Z estetiky tiež nič, lebo súložiaci škaredí herci, to tiež nestálo za nič. Teda nikomu by vôbec nič nestálo. Hlavne pri nejakej Babčákovej, ktorá by mala ísť radšej na casting na Buratina než sa snažiť vystupovať ako ženská postava. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bezcieľny pohyb po svete a krajine - nájsť: seba, zážitky, známych, vzťahy. Užiť si, nadrbať sa, zašukať si, triezvieť. Často v cudzích prostrediach, s neznámymi ľuďmi. Zamilovať sa a zistiť vzájomnú neznesiteľnosť. Ach jaj - nebola to blízkosť záujmov, rozhovorov, koníčkov a vzdelania, pochopenia, ale len chémia tiel: na chvíľu. Študovať a milovať: večne, bez ohľadu na skutočnosť, že frajerku Vám obrába ktosi iný a skúšky nejdú. A nejdú. Potom taký pocit furt. ("A vono to nejde: nejde to ráno, nejde to večer, nejde to v poledne." Petr Váša) Vyštudovať čosi a robiť niečo iné. Tajiť svoje sexuálne preferencie (akékoľvek). Nudiť sa vo vysnenom meste (akomkoľvek). Stretávať sa, pokúsiť sa z frustrácie životom urobiť +. Plus statok. Najlepšie na vidieku. Pospolu. V komunite. Ale: drzá votrelkyňa ako frajerka jedného z partie nezapadá. Hádky. Nie každý má na to byť squatterom. Niekedy zláka presne to isté, čo túžime opustiť. Lebo tradícia nepustí. Výstižné, trefné. Vzhľadom na formu nevadila ani vykonštruovanosť deja a typová zaraditeľnosť postáv. Naopak, s radosťou užité, nažité. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takoví civilnější a méně vystajlovaní Samotáři, což však v žádném případě neznamená, že by mě to sralo o něco méně. Spíš naopak. I když natočené i zahrané je to na zdejší poměry nadstandardně, nějak se nemůžu s tímhle analyzováním asociálních buzniček a neperspektivních samiček mimo hlavní kolej sžít. Nevím, co je na takových lidech natolik zajímavého, abych 102 minut sledoval jejich neschopnost a směšnost bez jakékoli katarze. Ale jen opakuju, na současný český film slušné. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborná sonda do života současných třicátníků, která je pravdivá, trefná a vtipná přesně tam, kde má být a to se v českém prostředí mnoho nevidí. Nedoceněný film? Teprve neobjevený. "Já jsem si to vzal, protože jsem si prostě říkal, tak asi u něj budu spát, bydlí v centru, já pak co, na ten Čerňák už nic nejede. Tak jsem si prostě vzal to tričko na spaní a kartáček na zuby pro všechny případy, jsem nevěděl, že to bude takovej trapas." ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nezaujal mě příběh, ale vykreslení jednotlivých postav už ano. Hádání se manželů v autě po cestě na dálnici, nebo bouračka dodávkou jsou povedené scény, jiné zas byly horší. Tento příběh třicátníků je prostě místy realita, místy mě to zas nebavilo. Herecké výkony se mi líbily, akorát jim občas ublížil scénář s přiblblými dialogy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Scénář vznikl na základě výpovědí přátel režisérky Jitky Rudolfové. (Rocky62)
  • „Jsme Zoufalci, protože se potácíme v osobních krizích, mindrácích a sebenalézání. Zjišťujeme, že to, co jsme ve dvaceti chtěli mít a považovali jsme za samozřejmé, není tak snadné získat. Všichni máme za sebou hořké zkušenosti, za které si většinou můžeme sami,“ uvedl herec Václav Neužil. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama