Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Vynikajuci vykon Foresta Whitakera! Tento film ma vsak velke negativum, mnoho situacii v nom sa nezhoduje s realitou.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Gogen

Pozrel som si to,bol to zvláštny film...tam mu úloha sadla,konečne zas niečo kvalitné,díky..

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

srncek:  ... no minimálně Detachment je naprosto exkluzivní ...

na příspěvěk reagoval srncek

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Prosím vás povedzte mi o nejakej normálnej kvalitnej snímke,kde hral Brody,nakoľko pred rokmi mi učaroval v Pianistovi a odvtedy ak už ho zahliadnem niekde,tak je to des a grc...nechce sa mi naňho dívať takými očami,že neikde uvidím jeho meno a automaticky sa na film odmietnem pozrieť..niečo na spôsob Caspera Van Diena.. :)

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Brody mal aj v scéne ako mu pchali hlavu do toho hajzla cez celé čelo flusanec či semeno ani neviem čo to bolo a v poslednom zábere ho zrazu nemal.....bože to bola kokotina a vraj ŠOKUJÍCIM THRILLERU....a tá zamyslenia hodná veta v autobuse o evolučnom reťazci..to si robíte srandu?... :D

StrayWolf

StrayWolf (hodnocení, recenze)

Ten Brody na konci filmu mal mať krvavú lavú dlaň, no keď sa chytal za hlavu, obe ručičky mal čisté... 

Nemalo sa to skôr volať Heroes? Hotová chearleaderka-healerka :D

Chemik

Chemik (hodnocení, recenze)

Film se mi velice líbil, nevěděl jsem od začátku, co od toho čekat, ale naštěstí se to velice dobře vystříbřilo a název Experiment bych spíš změnil na "Hra". V tomto filmu byly jasně rozdány role, nečekal jsem ale, že Forest Whitaker ve filmu převezme nakonec takhle velkou roli. Opravdu velice dobrý filmek na zhlédnutí.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

BMAJTZ - viem, že film musí mať istú "pútavú" gradáciu, ale ja osobne by som našla XY rôznych dejových línií, ktoré by boli aj pútavé a zároveň by neboli tak primitívne ako to čo predviedol tento film. Herecké obsadenie mali na jednotku a i tak to stálo za špinavú bačkoru. Veď mohli divákom pútavo poukázať nato, že ako sa rapídne mení ľudská psychika v kritických situáciách. Krásne mohli tvorcovia dať do popredia ten fakt, že ak človek (vo filme bachar) má presvedčenie, že niekto iní (vo filme vedci) nesie zodpovednosť za udalosti ktoré sa dejú, tak sa ľudská psychika bacharov mení na niečo podobné čo sme videli cez holokaust. Ale vo filme nič také nie je laicky vysvetlené a skutočný laik ani len presne nevie, čo sa v tom experimente akože malo skúmať. Ja celej podstate toho experimentu chápem, nakoľko študujem psychológiu, ale človek ktorý ide na film len preto, že názov znie coolovo, tak ten človek iba veľmi ťažko pochopí o čo tam vlastne išlo.

BMAJTZ

BMAJTZ (hodnocení, recenze)

Enormita> Vcemene s tebou souhlasim, ja dal hvezdy dve ze stejneho duvodu jako ty. Nicmene nelze tuhle verzi zatracovat uplne (i kdyz jsem proti ni opravdu hodne) protoze ani puvodni nemecky original nevychazel uplne z realu. Jako v porovnani vede ale srealem ma spolecny taky jenom namet. Vetsinou pro filmy thoto razeni je treba pridat neco extra a nejake vyvrcholeni, tedy asi by te nasralo kdybys koukal na film a po 90ti minutach proste suse nabehli vedci a cele to stopli aniz by se v tom filmu krome vzajemneho nenavideni a nadavek neco delo. Ve filmu je proste nutne k necemu smerovat, nicmene to nic nemeni na tom ze USA Experiment je bullshit.

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Toto je blbosť na kvadrát. Nielen, že sa jedná o film ktorý sa naprosto vymyká všetkému reálnemu, ale on úplne dehonestuje to, čím bol inšpirovaný. A to reálnym stanford experimentom z roku 1971. Aby bolo jasné: skutočný experiment sa konal na pôde univerzity. Profesor katedry psychológie zobral (dobrovólne) 21 študentov psychológie. 10 z nich bolo väzňov a 11 z nich bolo bacharov. V reále k žiadnemu krvavému násiliu nedošlo. Je pravda, že experiment bol predčasne ukončený, ale rozhodne nie za také stupídne zverstvá aké sú prezentované v tomto filme. Bože a to ako vo filme strážcovia chľascú alkohol akoby sa nechumelilo, veď to je naprosto absurdné. Ak sa má jednať a čistý a vedecky podložený behaviorálny experiment, tak alkohol tam nemá čo hľadať. Je to blud. Dávam jednu hviezdičku. Odpad som nedala lebo som videla aj horšie abnormity ako je toto.

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

PROROK14: ... ale tak ... když už je to i v obsahu filmu, hned jako první věta ? :-)

BMAJTZ

BMAJTZ (hodnocení, recenze)

PROROK14> Mno remake? Jako ve sve podstate ano, ale spise by to melo vychazet z realneho experimentu. Moc jako remake bych to nebrap protoze tahle americka verze je tak neskutecne zprznena az to do nebe vola.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

pro mě to bylo taky na 80%, ale pak sem se podíval na německý originál a ten je o hodně kvalitnější.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

film byl hodně zajímavej...tady šlo vidět pravidlo,kdo se dostane k moci,hned toho využije...Brody zahrál skvěle...jen se divím že vzal tuhle roli,kde byl hodně ponížen...jinak pro mě film 80%

BMAJTZ

BMAJTZ (hodnocení, recenze)

Squash> Profesionalnim dojmem? Mno nevim? Jako podle me to naprosto postradalo logiku. Podstata celeho pribehu byla postavena na realne udalosti a tak se podle me mela chovat. Tak treba v tom nemeckem originalu slo hlavne o to ze cely ten experiment byl fakt pod dohledem vedcu kteri byli ochotni ho skutecne zastavit v pripade nouze jenomze poldove si to vychutnavali a vezni si to nechteli nechat libit tak drzeli huby co to dalo. Zato tahle americka verze naprosto postrada tuhle atmosferu. A zaver byl proste WTF? Whitaker tam zabije jednoho veze a misto aby tam prijela policie, tak si vsichni jedou vesele domu s prachama v kapse. Jako jestli tohle nekdo pochopil tak ja teda ne.

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

Squash: ...Brody, Whitaker ... jojo žádná esa ... :-) .... no a o výborném scénaři mám tedy jiné představy ... mrkni na originál a zkus to znovu ohodnotit ????

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

Já si nemůžu pomoct,tenhle snímek na mě působí naprosto precizně,zpracování výborné,scénář taky a hlavně ti sympatičtí herci......nejsou to sice žádná světoznámá esa ale prostě mají styl,takže 10/10 *****

dawe787

dawe787 (hodnocení, recenze)

Všimli jste si zdravé ruky u Brodyho, když si po rvačce prohrábne vlasy? Chvíli předtím jí má pořezanou a zcela od krve, pak zdravou a pak zase v obvazu, když si veze zadek v autobuse domů.

Petross666

Petross666 (hodnocení, recenze)

Nemeckou verzi jsem videl davno, tento remake mi ji osvezil. Je tam scena s basketem a dalsi, ktery uz jsem videl v ty puvodni nemcine. Amici proste nechtej cist titulky a neumi dabovat, proto si natoci vlastni verzi ;)) trochu napalici, ale Forest Whitaker je proste genialni herec. Dal bych tri hvezdy za lepsi prumer, ale za nej jsem dal ctyri..

 (hodnocení, recenze)

český název experiment ,dvd v cz dabing vyjde 15.11.2010

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Premyslel jsem zda-li nedat 4 hvezdicky, ale to by musel byt film, na ktery bych se mohl podivat tak za pul roku znovu. Nemyslim si ze se budu na tento film divat drive nez za rok znovu. Reknu to asi takto - film se mi libil, byl zajimavy, super namet a navic zde hral muj oblibeny herec z 187 - Clifton Collins Jr. - sice nechapu proc jej mohli zaradit k Aryjskemu bratrstvu, kdyz on sam je spise hispanec, takze MS-13, SURX3, 18th STREET, pripadne NOR14... No nevadi. Forest Whitaker je velice kvalitni herec, nezapomenu na legendarni Ghost Dog - The way of the samurai - velice zdarily pocin. Jinak k filmu, herecke vykony docela slusne, ale film byl takovy nezazivny, neslany nemastny. Urcite by sel udelat lepe. Hlavni hrdina je "troska" hippik, nesympaticky. Dialogy slusne, prostredi jednotvarne... Pred koncem jsem se dival na hodinky kdy to skonci... Doporucuji ke shlednuti to ano, ale jednou a vice az za nejakej mesic pozdeji...

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

tak teď jsem to viděl a překvapilo mě jdu stáhnout ten původní německý film!

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

tak jsem to prave zkouknul a musim rict ze tohle sem fakt necekal... cekal sem prumernej film ale sedel sem u toho jak prikovanej fakt paradni film :) jeste chci videt ten puvodni nemeckej

Gogen

Gogen (hodnocení, recenze)

Tak nevím, ale dělat remake filmu z roku 2001 mi připadne naprosto scestné ... nehledě na to, že německé varze je fakt skvostná. Pokud film nepřinese nějakou novou dramatickou zápletku tak je to v podstatě pouze ukradený námět přechroustaný pro amerického diváka, který prostě potřebuje velká jména :-( ...

majky91

majky91 (hodnocení, recenze)

nemožem povedať, že sa teším ale som zvedavý čo z toho bude.........

BMAJTZ

BMAJTZ (hodnocení, recenze)

Eliah Wood v remaku docela povedeneho nemeckeho filmu? Hmm nevim herec mi nevadi ale tohle neutahne.

Reklama

Reklama