Reklama

Reklama

Kriminalista

(seriál)
  • Německo Der Kriminalist
Německo, (2006–2020), 105 h 39 min (Minutáž: 55–60 min)

Scénář:

Thomas Jahn, Matthias Keilich, Christoph Busche, Esther Bernstorff (více)

Hrají:

Christian Berkel, Frank Giering, Suzan Anbeh, Maya Bothe, Janek Rieke, Stephanie Japp, Hans Peter Hallwachs, Sylvester Groth, Peter Kurth, Richard Sammel (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Sympatický policista jde s ohromující důkladností po stopách každého případu. Na obrazovky přichází úspěšný kriminální seriál německé televize ZDF, jehož děj se odehrává v současném Berlíně. V popředí je Bruno Schumann (ztělesňuje jej herec Christian Berkel), sebejistý, sympatický i autoritativní vrchní kriminální inspektor z oddělní vražd, v jehož vystupování se spojuje charisma, šarm i jakýsi nádech tajemna. Má velký smysl pro odpovědnost a spravedlnost, když hledá pravdu o obětech i jejich blízkých. Při vyšetřování neváhá použít nekonvenční metody, také mu nechybí schopnost motivovat účinně svůj pracovní tým bez náznaku arogance a zvůle. Kriminalistická vášeň přesahuje do jeho soukromého života, v němž po rozvodu důležité místo má Dr. Lara Slovjevová z okresního právního zastupitelství. Nejbližšími kolegy Schumanna jsou detektivové Henry Weber a Anne Vogtsová z oddělení vyšetřování vražd. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Paralelní světy (2009) (S03E05) 

Ten začátek s „pohádkovým“ lesem vypadal docela mysteriozně, ale i když se hudba na tuhle notu snaží hrát pak celý díl, přece jen to nakonec odbočí k takové povrchní a hodně, hodně černobílé kritice bohatý táta na vysokém politickém místě a chudák holka, která se vzepře. Aby to nebylo tak moc jednoduché, je zde ještě manželka na vozíku s roztroušenou sklerózou (kde by mne hodně potěšilo, kdyby to celou dobu hrála a byla vrahem ona, ale ne), sukničkářský barman, který falešně zpívá karaoke, snědý student z Argentiny a pracovní problémy jedné pracovité a skromné Turkyně. Btw, až teď jsem si všiml, jak je Schumann v Berkelově podání malý pinďa oproti v podstatě všem ostatním chlapům ve filmu. ()

Ztráta paměti (2011) (S05E08) 

Taková Francouzská spojka 2 po německu v televizním seriálovém hávu. Schumann k sobě konečně vyfasoval parťáka o čtvrt hlavy menšího, než je on sám, a když najdou těžce pobodaného bezdomovce, nenapadne ho nic lepšího, než se za něho vydávat. Je z toho hnedle heroinová historka a dvacet minut je fakt o ničem (aspoň pro ty, kdo viděli FR 2) a Schumann má sice problémy, ale snaží se držet ze všech sil. Opět dojde na problematiku menšin (hodná holka z Kosova). Případ samotný je hodně vachrlatý, to tomu majorovi fakt nic nedošlo? (Mimochodem, herec, který hrál majora, předvedl výkon na Zlatou německou malinu, zvlášť když se pokoušel o pláč.) Škoda, přitom začátek byl docela napínavý. Možná by mohli přestat tvůrci dělat ze Schumanna takového supermana a udělat z něho třeba Montalbana i s jeho chybami - vizáž by na to měl ()

Reklama

Reklama