Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, 2012, 8 h 43 min (Minutáž: 49–61 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Iain Glen, Ron Donachie, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V královském sídle okupuje kýžený trůn krutý mladý Joffrey, ovlivňovaný radami své potměšilé matky Cersei a strýce Tyriona, jenž byl ustanoven pobočníkem krále. Ovšem Lannister držící se trůnu je pod tlakem z mnoha stran. Robb Stark, syn zabitého Neda Starka, Pána z Winterfell, se snaží získat pro Sever autonomii a v bitvě zajal Cerseina bratra Jamieho. Daenerys Targaryen na Východě plánuje podpořit své vyčerpané síly třemi nově narozenými draky. Stannis Baratheon, bratr zesnulého krále Roberta, odmítá Joffreyho legitimitu a s pomocí mocné kněžky plánuje námořní útok. A Renly, Stannisův charismatický bratr, trvá na svém vlastním nároku. Mezitím mezi divochy severně od Zdi vyrůstá nový vůdce, další nové nebezpečí pro Jona Snowa a řád Noční hlídky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii GoT se ještě více dozvídáme o světě , ve kterém se děj odehrává. Oproti první sérii tu sledujeme ještě více zápletek, prozkoumáváme víc míst a samozřejmě tu přibývají i nové postavy. Tato série je proti svému předchůdci o něco temnější a brutálnější. Děj se celkově vyvíjí velmi zajímavým způsobem. Intriky tu rozhodně neubývají a ještě tu trochu přibývá nadpřirozena (i když jen ve zdravé míře). Většina dílů se soustřeďuje především na konverzaci. Ta je ale většinou zajímavá díky dobrým snénáristům a dobře podaná díky většinou skvělým hercům. Poslední dvě epizody jsou pro mě pětihvězdičkovou záležitostí, ale celkově dávám druhé sérii 4*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako celek mě druhá sezóna zaujala více než ta první. Myslím, že značný podíl na situaci má větší zapojení Varyse, zejména jeho rozhovory s Tyrionem jsou pro mě lahůdkou. Mezi klady druhé řady patří i fakt, že se tvůrci konečně odhodlali, dovolit divákovi, aby shlédl i nějakou tu bitvu a neúčastnil se opět jen sběru použitelné výstroje po jejím skončení. Štvala mě nekonečná putování pouští (Daenerys) nebo sněhem (Jon), příšerně mě štvala postava Shae, ale i přes tyto výhrady jsem byl vcelku spokojen. ()

Reklama

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že jsme neměli šanci vidět bitvu mezi Starky a Lannistery. Bitva na Černovodí byla ale úžasná. Chudák teplouš Renly zemřel stejně rychle jako si zvládl namluvit, že je král. Jon se dostal do zajetí divokých a Daenerys konečně vymrdala s oligarchy z Qarthu. Velmi dobrá série, jen škoda absence bitev na severu. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10. - Podstatně slabší než první sérka, a jinak vesměs pořád to stejný jako první v hodně věcech. Jednička měla větší dynamiku a víc mě bavila, seriál si pořád drží dobrou atmosféru, dialogy už mají svoje myšlenky a baví mě, zajímavá akce částmi, ukázali se konečně dráčci a kupa nových postav. Příběh sice se moc nikam nehejbe, Starkovic holčina zdrhne a za celý seriál její postava se nikam neposune, to samý Jon a možná i Den. Daleko víc sem si už oblíbil trpaslíka Tyriona. Uvidím kam se to bude dál rozvíjet. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zo mňa spravila fanúšika čo má rád knihy aj celý svet ľadu a ohňa. Dostane sa tu už aj na väčšie súboje, pár vecí sa síce od predlohy odkláňa ale všetky tie zákulisné intrigy a hľbkový rozbor a prerod postáv funguje ako hodinky. Toto sú tie Hry o Tróny aké máme všetci najradšej.  10/10 ()

Galerie (384)

Zajímavosti (20)

  • Tato epizoda měla ve své době nejvyšší rozpočet a největší počet vizuálních efektů ze všech epizod seriálu, dokud jí nepřekonala epizoda Strážci na zdi ze 4. série. (Lucasion)
  • V závěrečných titulcích hraje píseň „Deště Kastameru“, kterou nazpívala skupina The National. (ČSFD)

Reklama

Reklama