Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše na co jsme čekali a doufali už několik sérií, že se přihodí. Několik postav se spolu potkalo po letech, odkryla se pravda a přípravy na boj ve velkém vrcholí. Hloupý, kdo tento díl odepsal a hodnotil jednou hvězdou. Ne v každém díle můžou někoho zabít nebo znásilnit, aby vás to zabavilo. ;) Přehodnocení po shlédnutí celé série: Asi nejlepší episoda i když nijak výrazná. Jako jediná mne dokázala dojmout a vzbudit ve mně jiné emoce než vztek nad pokaženým seriálem. ()

honza.ch 

všechny recenze uživatele

Popravdě netuším, proč se na tento díl snáší taková vlna nespokojenosti. Spousta z vás si stěžuje, že to bylo sentimentální, že se řešila jen opětovná setkání atd. Dokážete si ale naopak představit to, že některé postavy by naprosto přešly to, že se potkaly po tolika letech? Na druhou stranu ty dialogy nemůžou být nekonečné, samozřejmě, že si mají všichni co říct, ale když mají v zádech armádu mrtvých, tak některé věci asi můžou počkat... Mně osobně se díl moc líbil, otevřel spoustu nových otázek, ukázalo se, že nějaká spojenectví a vztahy, které se zdály být pevné, až tak pevné být nemusí. Osobně jsem zvědavý třeba i na Bronna. ()

Reklama

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o ničem. Nic nového, jen se shledávají známí a příbuzní, kteří se x sérií neviděli, setkávají se postavy, které se nikdy neviděly. Zažil jsem takové malé dejavu, protože skoro totožně vedené dialogy a scénky se vyskytovaly již v minulé sérii. Zase tu je mudrlant, který prohlásí "Na tohle není čas!" a zase se připomíná, co se stalo někdy někomu ve 3. sérii. "Tys mi udělal tohle a ty mě tohle....". My to víme, nemusíte to opakovat. Klany ze severu se opět chovají jako idioti. Bylo by zajímavější, kdyby to mělo nějakou gradaci.... Nenašel jsem jeden jediný dialog, který by posunul děj či charaktery někam dál. Vlastně jeden ano, někdo si po 7. sérii najednou vzpomněl, že draci a armády musí něco žrát a umístil do této epizody asi tři věty o tomhle problému. Tohle se mělo ale řešit už v 7, sérii a když ne, tak alespoň teď ukázat, že se to řešilo mimo obrazovku a ne "Jééé oni vojáci něco musí jíst, na to jsem nepomyslela". Prostor mezi těmito škrobenými rozhovory vyplňují draci a další cgi. Našel jsem jednu jedinou dobrou působivou scénu s atmosférou a to byl brutální vzkaz od nemrtvých, jinak to byla veskrze limonáda. Absenci atmosféry se snaží vynahradit temnějším filtrem. Všechny postavy mi lezou na nervy. Sansa se pořád směje, skoro jako by ta herečka měla z natáčení hroznou srandu a už se nedokázala nesmát, Snow je neskutečně otravnej, Hound pořád mluví jako kanálník, v každé větě tři sprostá slova.... Skoro každej přehrává a je vidět, že toho mají po dekádě už dost. Opět zasadili do dílu pornografickou scénku. Dříve to dávalo jistý smysl, ukázat charaktery a dekadenci světa, ale v tomto díle je to už jen čirá samoúčelnost pocházející z dutých hlav scénáristů. No uvidíme dál, ale nějak nečekám, že to půjde moc nahoru. Snad jen ty bitvy. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu GoT pokračuje v tom co dělala do teď. Rozehrává příběhy, mini příběhy, linky a duely. Tentokrát ovšem již na méně frontách, na méně místech a drolí to mezi méně postav. První epizoda byla v určitém slova smyslu klasickou první, tak jak je známe. Ovšem krom připomínání toho co se stalo musí stíhat rozehrávat až příliš. I proto mě zde, až na jednu výjimku chybí dialogy ostré jako všechny břitvy sedmi království. To co bylo GoT vytýkáno, tedy někdy až nesnesitelná zdlouhavost se mění místy až na přílišnou uspěchanost. Jenomže i když mám výtky a není jich úplně málo, vrátil se mi nejlepší seriál všech dob a já si ho nehodlám kazit tím, že budu hledat chyby. 1. epizoda za 75 procent. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama