Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděla, že Pixar chystá pokračování jednoho z mých nejoblíbenějších animáků (minimálně tedy z období dětství), byla jsem nadšená. Po oznámení, že se jedná o prequel a nikoli o vysněné pokračování s Boo, však moje nadšení zcela opadlo a druhé "Příšerky" zapadly do složky "pustím si časem". Teď (po šesti letech) už je mi jasné, že jsem se obávala zbytečně, protože i když je "Univerzita pro příšerky" jiná, než by byl býval sequel, pořád si drží původní roztomilost a je točena primárně pro děti. Dospěláci nedotčení prvním dílem se budou pravděpodobně kousat nudou (absence vtipů pro dospělé), ale pokud ho viděli a líbil se jim, pak by měly nostalgie a odkazy zafungovat podobně, jako u mě.:-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar už má svoje nejlepší léta asi za sebou, ale v prequelu Příšerek dokázal, že je stále plný hračičků a lidí, které jejich práce baví. Svět strašidel přímo vybízí k utržení fantazie ze řetězu až na pár pomalejších a většinou triviálních "příběhových" okamžiků se na diváka sype jeden skvělý příšerácký nápad za druhým. Po lehce křečovité Rebelce opět hravá a zábavná podívaná, ovšem stále bez dříve pixarovsky tradičních nezapomenutelných momentů, o ději jako takovém pak ani nemůže být řeč. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když si to tak shrneme, tak každý musel jednou nějak začít a nejdříve chodit do školy, aby se něčemu naučil že... V tomto případě se jeden musí hooodně snažit, aby dosáhl vytouženého snu, a to dostat se na školu strašení, na jedinou nejlepší, která kdy existovala, na Univerzitu pro příšerky!! :-) Mike ale rozhodně nepůsobí dojmem, že by někoho vyděsil tak, aby to bylo na pohár soutěže o největšího strašáka, proto dře a učí se. Seznámení se Sullivenem mu změní život od toho horšího začátku k tomu krásnějšímu konci - stanou se z nich (jak všichni víme) nejlepší přátelé. Ve filmu je vidět hodně akce, plno vtipných okamžiků ... namátkou úžasně odstrašující (Vendy promine) byla místní knihovnice, před kterou je opravdu nanejvýš důležité se hlasitě neprojevovat jinak proletíte střešním oknem a dopadnete do řeky dřív než řeknete "Klub ošklivých káčátek" ;-) Takže závěrem můžu tuto Pixarovku s klidem doporučit, film je zábavný a hlavně vhodný pro dětského diváka a že tam těch smějících se dětí bylo :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lepší pixarovský sequel by člověk pohledal. Jasně, že lidi budou raději, když přijde Pixar s něčím novým, ovšem mě vyhovuje, když se dočkáme i nějakého sequelu (v tomto případě dokonce prequelu), obzvláště když je to jednou za 10 let. U filmu jsem se navíc skvěle bavil a je prostě skvělé po tolika letech vidět znova staré známé. Co se týče mě, tak to bavilo více než loňská Rebelka...90%...[06.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2013 v londýnském kině BFI Southbank. (Varan)
  • Auto The Pizza Planet, ktoré sa najskôr objavilo v Toy Story (1995), môžeme vidieť i v tomto filme počas párty u bratstva ROR, zaparkovaný v ľavej časti pred domom. Toto auto je prítomné v každom celovečernom filme spoločnosť Pixar. (chesterko)
  • Donův (Joel Murray) knír připomíná tvar původního loga Batmana. (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama