Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, který měl ovšem zpracovat zručnější režisér. Veškeré zajímavé části filmu byly zobrazeny jen náznakově a nebyly bohužel dotažené do konce. Žádné výhrady nemám k hereckým výkonům a Nicolas Cage byl bledě vynikající. Přesto jsem byl zklamán, protože tak dobrý scénář by si zasloužil remake s lepší režií... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemyslím si, že je to životná rola nicolasa cagea - aj keď hral dobre. možno dokonca na svoje pomery výborne. a shue bola krásna. film to nie je nejaký geniálny, ale má svoju zvláštnu silu, ktorou vie zaujať. je to trochu depka a rozhodne dobrá protialkoholická "kúra". mierny chlad, ktorý možno cítiť z môjho komentára, je asi spôsobený tým, že som sa na tento film veľmi tešil a dosť dlhý čas som do neho vkladal moje nádeje a nároky. ale barfly a trees lounge - i keď tam téma alkoholizmu nie je až tak primárna, ako tu, sú predsa len lepšie filmy. nejakým spôsobom sa mi zdá, že L.L.V. je viac filmom o elisabeth shue. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či sa to niekedy stane, že si niekto prečíta tento komentár, kto už videl seriál The Boys (2019) a bol rovnako ako ja hotový zo sexi Elisabeth Shue, ale ak áno, tak táto snímka je pre neho povinnosť. Je tu s ňou jedna poriadne horúca scéna. Inak musím napísať, že snímka mala jeden poriadny handicap ale zvládla ho. Mám na mysli, že nieje 2x príjemné dívať sa 111 minút na nechutného alkoholika, ktorému z ľútosti prajete rýchlu smrť a tiež nemáte chuť sledovať život šlapky i keď pekelne sexi šlapky. Treba ale uznať, že im fandíte a že im to celkom pristane. Na druhej strane vám ale navodia dosť depresívnu náladu. Keď sa nad tým ale zamyslíte, tak ak vám snímka navodí takýto pocit, tak asi na nej niečo je. Asi je to úspech, ak sa vám snímka vryje pod kožu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že mě nadchne sebedestruktivní troska, kterou ke všemu ztvární Nicolas Cage... nicméně je tomu tak - film se houpe na ustálené emoční hladině, bez výraznějších vzruchů, přesto nedovolí odpoutat zrak od obrazu, je jedním velkým flámem i kocovinou zároveň, bez toho, aby z diváka doloval sentiment či obdiv, stává se pouze svědkem jednoho z mnoha zmařených životů kolem nás, a to nebývale autentickou formou. Nad případem Sery i méně uvěřitelným společným soužitím už tolik nejásám, ale musím přiznat, že Elizabeth Shue byla velmi příjemným společníkem a dobře se na ní dívalo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama a zaroven nevsedni romantika mezi alkoholikem a slapkou. Nicolas Cage je tady fakt bravurni, urcite predvadi jeden ze svejch nejlepsich vykonu, ale rek bych, ze na tom ma taky velkej podil postava, kterou hraje. Na alkoholika se proste perfektne hodil a jeho postava je skvele napsana. Taky je dobre, ze je Cage na scene prakticky porad, v tech momentech, kdy neni, je film krapet slabsi. Ale rozhodne pravem oskar pro Cage. Elisabeth Sue se taky snazi, ale Cage tu proste kazdyho zastini. Taky je fajn, ze Ben neni jen nejakej ubohej chcipacek, ale chlap, co uz nevi, proc zacal pit, ale chce to dotahnout az do konce. A rozhodne tu zadnej happy-end necekejte. A prislo mi, ze ackoliv ve filmu nejsou nejake moc radostne chvilky a neni ani sekunda, kdy by Cage nebyl ozralej, ze i presto je film v jistym smyslu milej a vtipnej. Proste to na me nevyznelo tak moc drsne. Coz rozhodne neni vytka, ale spis pochvala. Ale je to tim, ze je Ben sympatak, nikoho se svym problemem neotravuje a bere to z humorem. Taky se mi libila kamera, ruzny prelety nad Las Vegas atd. a hudba, i kdyz je to styl, kterej bych si asi nikdy nepustil, mi do filmu skvele sedla a libila se mi. Cage by mel dostavat vic takovejhle roli. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Elisabeth Shue (Sera) se připravovala tím, že se spřátelila s několika prostitutkami přímo na striptýzu v Las Vegas. (CliffLee)
  • O scénář projevilo zájem několik hollywoodských studií, ale všechna jednání vždy zkrachovala na požadavku producentů přepsat konec do pozitivnějšího vyznění. Film byl nakonec za pouhé 4 miliony amerických dolarů natočen v produkci francouzské společnosti Lumiére Pictures. (kenny.h)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama