Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (700)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Ústřední odporný nápad zvedá kufr fakt dost, to opravdu jo. Jinak mi to přijde co do hereckých výkonů takové dost přehrávané. Chování dvou bab je extrémně vygradované do blondýno-blbostních sfér. Doktor je zase ultra moc expresívně samolibej narcisek, kterej se vyžívá ve svých pomalých lascivních gestech snad ještě víc než Billy Drago. Tohle mi ale zrovna v tomhle filmu přijde, že tyhle přehrávané/špatné herecké výkony jsou záměrné. Některé násilné a nechutné scény jsou oproti tomu dost naturalistické a reálně vypadající. Takže z toho pak vzniká docela zajímavě kontrastní dílo. Jsem zvědavej co má být v plánované dvojce. Tři a půl hvězdy, ta půlka je navíc za tu ústřední těžce úchylnou myšlenku :-) . ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná chuťovka, na které bych zkritizoval především to, že nebylo skoro nic vidět, což je škoda. Člověk tady musí zapojit představivost, aby si alespoň trošku dokázal představit propracovanost trávicího traktu celé stonožky. Rovněž považuji za nešťastné, že zde nebyl ukázán jiným způsobem než na fotografii slavný trojpes. Jinak je vše samozřejmě totální nelogická kravina. Nápad zde byl vška naprosto úžasný a jedinečný. Bohužel té vyžadované zvrácenosti zde bylo velmi málo. Vše je snímáno tak, že toho není příliš vidět. Film považuji za docela odfláknutý. Herecké výkony se zde těžko hodnotí. Dieter Laser je však neuvěřitelný sympaťák, kterému člověk prostě musí fandit. Herečky toho moc nepředvedou. Chvíli se svezou autem, podstoupí jedno pohoštění a poté už mají pouze hlavu poblíž zadku předklečícího člověka. Každopádně něco takového vymyslet to asi chtělo pořádně bujnou fantazii. Rozhodně nevynechám další díl. 2* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Verbal, ten se má. Ten to má u prdele. Doslova. Ostatně, jako první článek týhle šílený stonožky si to může dovolit. Nepřemýšlet o tom, co se dál děje s tím vším, co z něho vyjde... Být prostředním článkem stonožky je sice hodně blbý, ale člověk se aspoň může utěšovat tím, že to, co z něho vyjde, bude ještě někomu dalšímu k "užitku"... Tedy, ehm, pravý kaviár už to není, to je jasný. Ale být tím posledním "uživatelským" článkem, to už je fakt špatný. To už snad není ani k tomu posrání (pardon). A náš zvrhlý chirurg se spokojeně dívá na svoje dílo, pročítá si komentáře, mne si ruce a ďábelsky se chechtá ;-) Tak takhle to dopadá, když si někdo splní svůj sen... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nejde o tú zvrátenosť vymyslieť takýto príbeh o ľudskej stonožke, skôr stupídne výkony zainteresovaných. Režisér a scenárista v jednej osobe hľadá len spôsob šokovať divákov, čo sa mu aj darí, ale to je asi všetko. Je to hlúpy film. Predpokladám, že pripravovaná dvojka pôjde v podobných stopách. Hoci si neviem predstaviť o čom by mala byť. Ale to možno preto, že nie som úchyl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)
  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)
  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama