Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, ale to je jediné co mě u tohoto filmu napadá jako klad. Herci se vůbec nechovají jako herci, ale jako blbci. Kamera chaotická a amatérská, děj je předvídatelný a bez špetky něčeho co dokáže aspoň trošku zaujmout. Pokud má být další díl, tak se mu vyhybám obrovským obloukem... 2/10 = 20% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Do análů hororové kinematografie se Lidská stonožka asi nezapíše, ale místama se vám zaryje poměrně hluboko. V úvodu téměř parodické, šílený doktor správně předémonizovaný a přehrávající a Němci tradičně úchylný prasata. Místama opravdu znepokojující a zvrácené, jen ne tak řemeslně a herecky precizní jako Martyrs. Nebýt onoho sick nápadu je to vlastně schematický horor - klasický úvod a závěrečný masakr ve stylu francouzské nové vlny. Tři stačí, nelogičnosti to opět sráží dolů. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvěma šukézním, ale jinak naprosto natvrdlým a povrchním Američankám se uprostřed noci a temných lesů propíchne pneumatika a protože ji ani jedna neumí vyměnit, vydají se lesem na pomoc. Začne však pršet a deštík je tak zavede až k domu, kde jim otevře Dr. Mengele. Dieter Laser má opravdu ukázkový ksicht vyšinutého psychopata a je až s podivem, že v Hollywoodu nebere všechny role narušených a zvrácených záporáků. Logika občas pokulhává, ale výkony všech účastníků tohoto "sick experiment" vše vynahrazují. Zejména kurážný Japončík byl fakt dobrý, škoda, že ho jeho odvaha ke konci opustila a on se rozhodl říznout jiným směrem, než by bylo vhodné pro záchranu jeho i dívek. Originální námět snímku a jeho realizace, která není ani tolik nechutná a odporná, jak by mohla být, Vám připraví podívanou, při níž možná nejednou odvrátíte zrak, ale šoufl Vám nebude. Vše se drží v únosných mezích sledovatelnosti a osobně mně to vůbec nevadilo. Kdyby se tlačilo více na pilu, výsledek by mohl více šokovat a byl by mnohem brutálnější a nechutnější. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tímto jsem snad doplnil veškeré své hororové mezery. Konečně se dostalo i na tak dlouho odkládanou stonožku. Mohu potvrdit, že přes všechen hype okolo celého snímku, čehož se vždy právem obávám, zklamán rozhodně nejsem. Vlažný, ale poměrně svižný začátek, přičemž se to celé rozjezde hned po poruše automobilu. Tempo bylo tak kvapné, až jsem si po půl hodině sledování nechápavě říkal; operace již dávno proběhla a co se tu teď proboha může ještě celou jednu hodinu odehrávat? No, naštěstí to však byla parádní znepokojivá podívaná, kterou slabší povahy jednoduše nedokoukají. Není divu, že tento film patří mezi ty nejznámější a absolute must-watch horory! K pěti hvězdám v závěru chyběl snad už jen neproběhnuvší souboj doktora s japončíkem na zemi. Se všemi aspekty a hlavně tedy atmosférou jsem nadmíru spokojený. 80% PS: Ne že bych si na tom nějak zakládal, ale udivuje mne přehnaná snaha o zakrytí citlivých míst všech zúčastněných ze strany doktora a s ním tedy i režie. Když to vezmu nejprve z pohledu doktora, tak svému psu by přeci také nezakrýval genitálie a z hlediska PG doporučení na tento film může stejně koukat jen plnoletá osoba, přičemž se určité scény stejně mohou v některých zemích setkat s cenzurou, tak o co vlastně jde? ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Od "Are you alone" po "mHfHmmmm" ...tak to jsem nečekal...jak tohle může někoho napadnout? Snad nezhodnotitelný film...neuvěřitelná zvrácenost pro maniaky, po prvním zhlédnutí bych s plnou chutí dal odpad...nakonec jsem však "film" viděl čtyřikrát a i přes absolutní nelogičnosti které ve filmu jsou, jeho originalita a Dieter Laser (Dr. Heiter je pro mě nejlépe zahraná role všech dob) hodnocení posouvají pěkně vysoko...65% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)
  • Ve scéně na začátku filmu jedna z dívek převrhne sklenici vody a Dr. Heiter (Dieter Laser) odchází pro ručník. V dalším záběru je ale sklenice opět plná. (hero_bk)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama