Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

lillien 

všechny recenze uživatele

No to byla ale vskutku legrační píčovinka:) vzhledem k tomu, že o svém dokonalém duševním zdraví pochybuji již několik let a vcelku jsem se s tím už přestala trápit, úplně s klidem přiznávám, že u této podivnosti jsem vůbec neměla návaly na zvracení, ni zrak jsem znechuceně neodvracela..ba naopak musím ocenit a vyzdvihnout úchylnost a originalitu nápadu, lidská mysl mě opět mile překvapila netušenými hranicemi své fantazie. Pořídit si takhle bizarně sešitého pejska, jako doktor Heiter,to by mě opravdu nenapadlo. Odpouštím několik nesmyslných momentů v jednání postav, které by se snad i v tak šokujícím prostředí daly vyřešit jinak a lépe. To, že mě film od začátku do konce bavil to v pohodě vyváží. A závěr se mi taky ohromně líbil. Celou dobu jsem totiž přemýšlela, kam až sahá pud sebezáchovy..Nakonec se plně ztotožňuji s rozhodnutím japonského prvního článku. Když totiž lidskou důstojnost dokonale utopíte ve sračkách, nastává otázka, zda má ještě další existence vůbec smysl. Takže: nehmen Sie platz, bitte a bavte se. Už se těším na dvojku:) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dieter Laser jakožto zvrácený chirurg je perfektní, jeho démonický vzhled a přehrávání je přesně to, co takový film potřebuje. Samotná myšlenka "lidské stonožky" je natolik pošahaná, nechutná a zvrhlá, že už ze samotného vyprávění o ní jdou na běžného člověka mrákoty. Tohle jsou však jediná pozitiva, která lze říct o tomto filmovém počinu, neboť celé ztvárnění je natolik amatérské, až budí nechtěný úsměv. Pouhé několikaminutové zamyšlení se nad výtvorem německého chirurga je nepochybně působivější než celých devadesát minut tohoto filmu. Mohl z toho být takový teror, který by psychicky zdeptal i P. P. Pasoliniho, kdyby byl ještě mezi námi, avšak to by scénář musel napsat někdo s vizí (a talentem) a poté ho zadaptovat někdo...sakra kdokoliv kromě Toma Sixe, který nedokáže film obdařit ani špetkou napětí. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo fakt něco!! Za málo peněz, hodně muziky!! Všechno stojí na jednom jediném ultraodporném nápadu a s tím si film vystačí po celou stopáž. Fakt extrémní kousek, u kterého jsem chvílemi s úsměvem kroutil hlavou... A nejsou potřeba ani žádné extra triky, násilí, krev... Jen jeden fakt mega-zvrácený chirurgický pokus na dvou krásných dívkách a jednom mladém Japonci. Šílený chirurg a "lidská stonožka" v celé své parádě!!! Úplně na konci už jsem se nechtěně vyloženě zasmál, protože to fakt nemělo obdoby takhle dopadnout jak jedna z jeho obětí... Tohle se mi líbilo... Humáč zase trochu jinak... /80%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dve mladé, hlúpe, protivné Američanky z New Yorku sa vybrali spoločne precestovať Európu. Majú však smolu. V Nemecku natrafia na šialeného doktora Josefa Heitera. Ten sa rozhodne, že ich použije ako živé články do svojho zvráteného experimentu. Ústa jednej chirurgicky spojí s rektálnym otvorom tej druhej. Tú ešte prišije hubou ku análu akéhosi zúrivého Japonca. Z tejto trojice nešťatníkov tak vznikne "Ľudská stonožka". Sú spolu zrastení a doslova si navzájom serú do úst. Odvážne, originálne, nechutné, absurdné, sadistické, bizarné... zvláštny film. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná bizarnost s pošahaným Mengelem. Během sledování se mi vybavovaly filmy Cronenberga, Greenawaye či Pasoliniho, stejně jako především literární fantasie C.Barkera či H.P.Lovecrafta. Hnusné, a přece jsem byl zvědav, jak vše skončí. Jen jsem čekal poněkud delší stonožku, ovšem způsob spojení mě opravdu nenapadl! Dieter Laser je vskutku démonický, až jako by byl z jiného světa, či doby. Pokud se při sledování zdá míra zhnusení neúnosná, stačí si jen připomenout, že se jedná o film. A jak už to u podobných bývá, během natáčení si nejspíše všichni užili spoustu legrace... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • Ve scéně na začátku filmu jedna z dívek převrhne sklenici vody a Dr. Heiter (Dieter Laser) odchází pro ručník. V dalším záběru je ale sklenice opět plná. (hero_bk)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama