Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (700)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad stojí za deravú bačkoru, pretože aj rýchlokurz rýchlej pomoci pri robení vodičského preukazu dáva človeku lepšie znalosti z medicíny, ako sú tie, podľa ktorých sa riadil svetovo uznávaný chirurg v tomto filme. Takýto brak hodiť len diváckemu psovi, ktorý sa vyžíva v brutalite a násilnostiach, a tých je teda vo filme požehnane. Som rád, že divácka verejnosť ešte nie je natoľko zdeformovaná, aby začala uznávať aj takýto druh filmov. Naozaj sa mi dvýhal žalúdok a to znesiem veľa! Pár zimomriavok mi ale v záverečných minútach predsa len prebehlo po tele, pár scén totiž konečne vykazovalo známky a prvky horrorovej atmosféry. Herecky chladný Dieter Laser tiež odviedol dobrú prácu, zvyšok však patrí do septiku. 20%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

Reklama

virus10 

všechny recenze uživatele

Nechutný, zvrácený, nelidský. Přesto musím dát vysoký hodnocení. Vůbec jsem se totiž nenudil a i těm nesympatickým policajtům ( jak Schimanski :D ) jsem přál, aby toho hnusáka oddělali. Naštěstí je ta nechutnost ve filmu spíš pocitová, protože tam nejsou nějaký přehnaný detailní záběry. Což se prý o dvojce říct nedá, tak nevím jestli se na ní taky dokážu podívat. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nejde o tú zvrátenosť vymyslieť takýto príbeh o ľudskej stonožke, skôr stupídne výkony zainteresovaných. Režisér a scenárista v jednej osobe hľadá len spôsob šokovať divákov, čo sa mu aj darí, ale to je asi všetko. Je to hlúpy film. Predpokladám, že pripravovaná dvojka pôjde v podobných stopách. Hoci si neviem predstaviť o čom by mala byť. Ale to možno preto, že nie som úchyl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama