Reklama

Reklama

Besídka divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Velmi zábavná revue. Besídka divadla Sklep je letité, neustále se vyvíjející revuální představení, shrnující výběr toho nejlepšího z dvacetiletí kolektivu lidí, onehdy ještě vykazovaného mezi avantgardu a neseriozní recesi, prostě mimo „masovou kulturu".Sklep patří k tomu nejlepšímu, co v české zábavě je. Že to není jen zábava pro několik intelektuálů, o tom svědčí vyprodaná představení, ať zajedou kamkoli, třeba právě do Ostravy, kde našli pro natočení Besídky ideální kolorit. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

melisos 

všechny recenze uživatele

Humor , který je velmi úzce zacílený nemusí být oblíbený pro každého a tohle je přesně případ sklepáků . Já ho mám hodně moc rád , ikdyž některé scénové skeče nejsou úplně košér . Nejvíc oblíbený člen je Vávra , který je pro mě symbol divadla sklep . Myslím si , že oni patřili mezi ikony období zlomů režimu , který samozřejmě , už dosti odzvonil a taky období sklepáků utichá. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Televizní převod naprosto geniální surové bomby dopadl bohužel katastroficky. Celý pořad vyzněl velmi trapně a upoceně. Když si vzpomenu na bolavé tělo z nepřestávajícího záchvatu smíchu a živelnost, která se v jedné nekonečné vlně valila z pódia mezi diváky, tak mohu jen zatlačit slzu. Je to opravdu jedna z mála výjimek, kdy se vynikající divadelní vystoupení nepodařilo ani náznakem převést do filmové podoby. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiný kafe než trefné a přesně vypointované gagy z nejznámějších sklepáckých show (Pumelice, Katovna, Mlýny). Tohle je absurdita. Žádné divadlo, jen dadaistická anarchie. Hodně pak záleží, jak se k tomu divák postaví. Čeká-li humor v tradičním slova smyslu nebo nejdejbože satiru (nebo vlastně cokoli postaveného na příběhu), bude zklamán. Pokud se ale dokáže bavit nezmapovanou krajinou za hranicemi nonsensu (opravdu nedokážu pojmenovat onen pramen zábavy, na jehož vlně jsem jel), je to svým způsobem geniální. ()

Miksilak 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na živém představením Divadla Sklep - Besídka 2009. Jsem velkým fanouškem sklepáků, ale tohle bylo opravdu strašný. 30% představení bylo doslova geniální, ale ten zbytek byla jedna velká trapárna. Jediní kdo si zaslouží pochvalu byli Vávra a Šteindler, zbytek jejich ansáblu nestojí ani za zmínku. V půlce jsem byl tak znechucen, že jsem hodlal odejít. Ještě že o přestávce podávali brambory s krémem:) ()

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Humor Sklepáků je zvláštní, naprosto se vymykající ze soudobého stylu. Jejich skalní fandové možná nebudou se mnou souhlasit, dle mého názoru jsou v porovnání s těmito TV záznamy mnohem povedenější klasické celovečerní filmy s hercemi Divadla Sklep jako Pražská pětka nebo Kopytem sem, kopytem tam, kde jejich poetika a humor funguje pod ráznou taktovkou režiséra. Kdežto tahle Besídka je hodně volnou směsí všeho možného bez nějaké udržující dějové linie, nemá v sobě nějak výrazněji obsáhnutou ani kritiku společnosti i ta kvalita jednotlivých "skečů" je místy kolísavá. Celkově se jedná o hodně absurdně až anarchicky vyznívající kousek, jenom výjimečně se přibližující k nějakému tomu komerčnímu humoru (scénka s autobusem). Div se světe, já to narozdíl od jiných zdejších diváků rozdýchal... Hlavně jako bonus k zmíněným dvou kultovním filmům má to cennou dokumentární hodnotu. Byl to záměr nebo náhoda, že Tomáš Hanák v písních až neskutečně připomínal Jiřího Grossmanna? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama