Reklama

Reklama

Mambo už dospěl. S životní partnerkou Glorií mu to bezchybně klape, a dokonce se z něho stal starostlivý otec. Malý Erik je co do vzhledu celý táta, jen ty nožky ho ne a ne poslouchat. Eric si nevěří, neraduje se s ostatními v hejnu a drží se dál od jejich tanců a zpěvů na arktických zasněžených pláních. Zahledí se do létajícího tučňáka Svena. Takovému borci je těžké v očích dospívajícího tučňáka konkurovat, jenže jsou tu i další starosti. Ledovce v důsledku globálního oteplování tají a mění se tak podmínky pro život. Je na Mambovi, aby sjednotil všechna místní zvířata a podnikl záchrannou expedici. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (142)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Klidně budu za exota, ale to hodnocení dávám a jsem plně při smyslech. Zírala jsem. Celé to hezky gradovalo. Nejednou mě to rozbrečelo... a zase až tak naměkko jsem si před puštěním filmu nepřipadala. Jednou to byl song Under Pressure od Queenů, to byla bomba. Co mě naopak pobavilo byla píseň Dragostea din tei od O-Zone. Celkově byly ty songy dobře vybrané, od každého žánru tak trochu. Grafika se mi líbila moc, zvlášt detaily částeček ledu vynikaly a celkově nemám co bych vytknula. Děj měl několik zvratů, zápletek, bylo tu hodně poslání o přátelství, pomoci a víře. No prostě mě to samotnou překvapilo, jak mě to dostalo. Jediné co bych mohla namítnout, že v jedničce už měl Mumble to prachové peří pod krkem skoro dole a tady se zase opět nějak nechal zpětně zarůst? :D ale což, to byl detail, který převážila ještě větší rozkošnost Erica než ve stejném věku byl Mumble. A díky za obohacení o příběh dvou korýších kamarádů Billa a Willa (v českém podání Suchoše a Geni), protože ukázali, že i jeden korýšek může změnit svět. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pozitiva, nebo spíš pozitivum, protože je ve skutečnosti jen jedno. Animace je nádherná. Ten malej je fakt úžasně roztomilej a pokaždý, když je na něj záběr, vidíte tu práci s tím. Jenže to tak po 40 minutách přestanete vnímat a sledujete naprosto bezduchou a bezcharakterní podívanou, ve který se řeší samozřejmě nic menšího, než záchrana tučňáků který se dostali do kaše. K tomu ještě sledujete počínání dvou...co to bylo...krevet? Který už nechtěj být krevetami a snaží se být na vrcholu pokrevního řetězce...tady někdo zkoušel udělat obdobu Scrata, jenže se to hrubě nepovedlo. K tomu co chvilku posloucháte nějakou pitomou písničku, protože tučňáci zpívaj nebo stepujou. Sice pro potěšení zpívaj a stepujou HODNĚ známý melodie, který jsou naštěstí celkem poživatelný. Z obou dílů je nejlepší trailer na první díl, kde vidíme jen trsajícího tučňáčka..trochu málo na 2 filmy.. ()

Reklama

Gridd 

všechny recenze uživatele

Další skvost v kategorii pro malé a i pro některé dospělé. Pro mě je už jen pár animovaných filmů, které bych řadil nad Happy Feet 2. V originále jsem si to samozřejmě užil víc, ale jelikož moje děti nezvládájí angličtinu a ani tak rychlé čtení titulků, tak na to koukáme s dabingem, který je taky perfektní. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvelý filmik po viacetich strankach. Páči sa mi vyváženosť humoru a napätia, skvelé songy, originálna hudba. Veľmi má pobavila pieseň O-zóne v originálnom spracovaní. Zaujímavá senica línia, skvelá anumacia. Oceňujem prepojenost animovaných scén doplnených o hrane scény. Som veľmi príjemné prekvapený, čakal som, že druhé pokračovanie bude nudné a suché, no v ničom nezaostáva za prvou časťou a možno ju este aj prekonáva. Časový odstup medzi jednotlivými časťami vidieť na kvalite. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

George Miller se podle všeho na stará kolena dal na ekologii a rozhodl se, že bude upozorňovat na to, co se děje s naší planetou. Už jeho série o "Šíleném Maxovi" měla něco ekologického v sobě. Kam se naše planeta může dostat? Je ropa a benzín to nejdůležitější? Podle všeho si ještě zásadnější otázky položil, když se rozhodl, že natočí animák "Happy Feet", protože je přece nutné upozornit na to, že ani tučňáci nemají příliš jednoduchý život. Druhý díl se zabývá ještě závažnějším tématem, kterým je globální oteplování, jež je dokonce prezentováno jako děsivé monstrum. Budiž, co se dá dělit. Děti to nepochopí, dospělí nad tím zívnou, ale jedno procento diváků to přece jen možná zasáhne. Na druhou stranu se film skvěle hodí jako materiál, který se může dětem promítat na konferencích o životním prostředí, kde jejich rodiče budou řečnit o tom, jak je důležité nemít televize, apod. Pozitivum filmu "Happy Feet 2" je skutečnost, že jsou zde příjemné písničky, trocha tance jako v minulosti, a docela dobrá animace, která je u tučňáků naprosto vyžadována. Hraje se tu hodně na roztomilost, kterou dodává malým tučňákům jejich první peří. Na děti to asi zafunguje, ale nebýt Pink, člověk by si asi ani ty písničky pořádně neužil. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/happy-feet-2-bobr-cislo-4-musketyri.html ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Filmári a animátori na filme pracovali v štúdiách Fox v austrálskom meste Sydney. (MikaelSVK)
  • Ústřední píseň „Mosty světla“, která ve filmu zní z úst Glorie (Pink) a Erika (Ava Acres), v české verzi nazpívaly Tereza Černochová a Jana Zenáhlíková. (funhouse)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Cold Package. (MikaelSVK)

Související novinky

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama