Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Obě postavy mužů a jejich snahy mě osobně fascinovaly k tomu, abych napsal krátkou povídku. Řekl jsem si, proč nezhlédnout filmové zpracování jejich osudů, kde jsem měl záruku, že půjde o podívanou odlehčenější. To se skutečně potvrdilo. Tohle je přesně ten typ snímků, který nenadchne a neurazí. Sem tam dobrý vtip trochu rozčeří jinak celkem stojatou hladinu průměrnosti. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento snímek mé slabší hodnocení schytal asi za všechny ostatní komedie s typickým anglickým humorem a přístupem. Ne, že bych je neměl rád, ale tahle komedie byla poměrně nudná, jen s pár vtipnými scénami. Neoplývala ani svižným tempem nebo jiným prvkem, který by mě nějak zaujal.. Po zamyšlení si říkám: jak by film vypadal, kdyby byl vážný? Určitě dobrý námět na drama. Takhle dávám hodně dobré dvě hvězdičky. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až Simon Pegg s něčim přijde, a konečně jsem se dočkal. Komedie na původních základech o shánění mrtvol a prodávání je na lékařský účely byla vtipně vytvořená, skotskej akcent pobavil a obsazení bylo solidní. Kombinace Simona, krásky Isly Fisher, britskýho humoru a ideální stopáže pomohla přežít noční směnu a pobavit. Musim se ale přiznat, že Billa Baileyho jsem vůbec nepoznal. Doufám, že je to jen práce maskérů. A song v závěrečnejch titulkách nemoh bejt líp vybranej. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, který Američan John Landis napěchoval fórky pečlivě vysušenými na typicky britský způsob, postupně vybublá do ztracena. Simon Pegg a Andy Serkis jsou dobře sehraná dvojka, které se skoro nikdo nevyrovná. Úchvatná Isla Fisher se přesto nenechá zastínit. Všudypřítomný nadhled je zábavný. Jenže nakonec to tak úplně nestačí. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Tento příběh je založen na skutečném příběhu až na části, které na něm založeny nejsou." Tohle je Skotsko, jak ho znám! Originální, vtipné, neotřelé, krásně vizuálně zpracované, plné míst, kde jsem byla, a osob s akcentem, kterému jsem v posledních týdnech podlehla (a postupně ho začínám chytat taky). Obyvatelé Glasgow se v kině smáli víc než u všech amerických komedií poslední doby. A já ostatně taky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama