Ani vynikající Karel Roden nemůže utáhnout snímek, který zůstal jen v půli cesty. Matný scénář a nenápaditá režie dělají ze zajímavého námětu jen průměrnou podívanou.(1.12.2002)

Nadprůměrné intimní drama, které se od zbytku české produkce odlišuje precizními hereckými výkony (Roden, Roden, Roden), originálním námětem a zajímavou režií. Velmi povedený debut.(2.12.2002)

• Houdini

Český Lev 1 nominace: Herec HR - Karel Roden(6.9.2004)

Všechny filmy (viděl jsem tři) Andrey Sedláčkové se mi velice líbily. Pojednávaly o citech a vztazích z tak trošku jiného pohledu, než jsme zvyklí. Tenhle kousek se nevymyká, není IMHO moc poznat, že jde o debut (jeden televizní snímek měla za sebou), takže odpustím i nějaké ty drobné chybičky. TO JÁ TO MÁM JEDNODUŠŠÍ. ROZDĚLUJI LIDI NA DOBRÉ A ZLÉ.(2.5.2006)

Naprostý souhlas s tím, co tady přede mnou napsala KevSpa. Karel Roden dokáže opravdu zahrát snad kohokoliv, jeho herecký rejstřík je na to dost bohatý a rozsáhlý. Horší už je to s ostatními. Chýlková s Hilmerovou byly poněkud nepřesvědčivé a Škultéty působil tak nějak mdle. Stejně tak mdle na mne zapůsobily i scénář a režie. Andrea Sedláčková je bohužel podle mne málo zkušená na to, aby dokázala natočit kvalitní film podle slabšího scénáře, proto je výsledek takový, jaký je. Ale díky námětu a Rodenovi je to alespoň za 3.(2.12.2002)

• Malarkey

Karel Roden se předvedl, ale že by to byl výkon hodného Lva, to ani moc ne a fakt je, že ani ten film jako celek nemá pro mě co nabídnout. Nuda střídá nudu, vesměs se nic neděje, a jediné zajímavé na tom všem je akorát info o samotném filmu, kde by při čtení mohlo kdekoho zaujmout svým obsahem, leč se tomu nakonec u mě nestalo a ačkoliv film na to měl, tak mě si ničím zvláštním zezískal.(9.12.2008)

Komorní drama o dvou sourozencích, kteří nemohou žít sami spolu a nedokážou žít s nikým jiným. Na rozdíl od mnoha děl s podobným námětem je zde méně tragické romantiky, méně lásky, která se všemu vzepře, kterou nic nezlomí. Naopak, vztah postav Rodena a Chýlkové svým nenaplněním řádně zhořkl, ba zjedovatěl. Nikdy však nezmizel. Této odlišnosti, zvláště je-li podpořena skvělým herectvím Rodenovým, si cením. Zbylým hercům bych nevyčítal nevýraznost, od zahořklých stárnoucích lidí lze těžko očekávat výbuchy vášně. Silné ***(20.9.2008)

Docela povedeny trochu ujety drama, ktery zaujme hlavne vykonem Karla Rodena. Nebejt neho tak si uberte tak 2* z hodnoceni, protoze predvadi fakt vybornej vykon. Ostatni herci nehrajou spatne, ale jsou takovy docela mdly. Vyber mladeho Rodena a Chylkove se docela poved, hlavne "mlada Chylkova" si je dost podobna. Skoda, ze film nereziroval nejakej schopnejsi reziser. Jelikoz scenar neni kdovijak promakanej, chtelo by to nejakeho schopnejsiho rezisera aby z filmu udelal neco vic. I kamera neni zrovna moc vynaleazava. Povedla se docela hudba. I kdyz mam k filmu spoustu vytek, tak se mi docela dost libil.(27.8.2005)

• Hunt

HUDBA: Bohuslav Martinů(30.7.2007)

Herecky skvělé, především Karel Roden a nádherná Monika Hilmerová jasně vévodí. Obsahově již o něco slabší, ale stále se pohybující na pomezí mezi průměrem a precizně vykresleným nevšedním a silným sourozeneckým poutem, které již přesahuje onu hranici sourozenecké lásky. Téma mohlo být zpracováno více do hloubky, ale i tak se jedná o zajímavý a zapamatovatelný počin. Jediný, kdo se mi příliš nelíbil, je Vladimír Škultéty coby mladý Mirek. Jeho herectví mi přišlo dost slabé a oproti špičkám tohoto filmu i docela bídné.(24.5.2012)

• paascha

nuda jako Brno(2.8.2009)

Netradiční a výjimečné nejen v rámci českého filmového roku 2000.(17.2.2009)

Největším plusem filmu je jednoznačně Karel Roden. Líbili se mi i vydařené flashbacky. Téma filmu mi ale nesedlo - příliš kruté, mírně ujeté.(21.6.2004)

Vynikajúce spracovanie silnej témy - to je základ pre kvalitnú drámu. Tu som toto všetko dostal, takže sa dostavila spokojnosť a príjemný divácky zážitok. Oceňujem výber a podobnosť hlavných herečiek Hilmerová - Chýlková.(3.8.2009)

Drama o vztazích vychází z nápaditého scénáře Andrey Sedláčkové. Prolínání časových rovin (Škultéty-Hilmerová/Roden-Chýlková) mě jako diváka udržuje v pozornosti. Filozofování o životě je navíc proloženo působivými obrazy (žlutavé pole, pohled z věže) i nosným motivem hudby. Herecky výborný výběr hlavních představitelů - pohled Moniky Hilmerové je dost podobný pohledu Ivany Chýlkové. Navíc skvělý výkon podává Veroniky Jeníkové.(24.7.2008)

Je to hodně ujetý film. I když, sám nevím proč, tak Karla Rodena moc nemusím. Tady podal výborný výkon a tak trochu i film „zachránil“ od nižšího procentuálního hodnocení. Film mě osobně přišel moc „psycho“ a na naše poměry trochu divný námět. I když, jak se říká, zkusit se má všechno. Dávám poctivých 60 %.(24.7.2008)

roden ***** - 8/10(24.4.2006)

Sex, lži a Martinů... tedy Bohuslav, samozřejmě. Jinak (zas a znova) bezkonkurenční výkon Karla Rodena a navzdory občasným zaškobrtnutím slušně se tehdy rozkoukávající režisérka Andrea Sedláčková. 3 a 1/2(3.8.2009)

Nevím ale mě se snímek velice hodně zamlouval Roden jednička a vůbec celkem jsem byla velice spokojen mám takové filmy rád a Chálkovou nemusim , ale co bylo to super.(21.9.2006)

61 % - Vynikající Karel Roden, ale jinak vesměs průměrné drama o osudovém vztahu dvou sourozenců. Oceňuju ale, že je to jiné, než co se tady v posledních letech točí.(29.1.2007)

<< předchozí 1 2 3 4