Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (606)

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrôza a des sa vznášala nad mestom New York. Tá neprišla ani tak zo strany duchov a príšeriek, ako skôr zo strany nesympatického ženského osadenstva. A nie, nemyslite si, že mi vadilo ako tu bolo všetko genderovo naruby obrátené (humorne zaujala hlavne nahlúpla sekretárka v podaní Ch. Hemswortha). Hrozne mi trhali uši totálne trápne dialógy, ktoré tu viedli lovkyne duchov medzi sebou. A to radšej nespomínam šedivý, nudný a beznápadový scenár, ktorý bol uplácaný ako keby práve vyšiel z kravského zadku. V tomto smere kvitujem len chabý pokus o akúsi paródiu na pár veľmi slávnych filmov ale nič viac. Čo sa týka vizuálnej stránky a trikov, tak to bolo skôr niečo pre decká, ako pre dospelých. Škoda ďalej písať, záverom len toľko - pozerajte, len keď neviete čo s časom. 20/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja s vami nejdem." - "To ani nechceme. Ale musíš vyjsť von, aby som mohla zamknúť." Škoda, že to nie je plnohodnotný sequel, ale (ženský) remake. Skoro všetci živí herci sa totiž bez problémov vrátili (čo je šok hlavne u Billa Murraya, ktorý odmietal pokračovať v sérii takmer dve desaťročia a toto čudo mu napokon problém prekvapivo nerobilo), ale z nepochopiteľných dôvodov hrajú úplne iné postavy. To ma mrzí. Ak by hrali postavy z prvých dvoch dielov, bolo by to stokrát lepšie. Remake trpí predovšetkým drastickým strihom, vinou čoho miznú mnohé scény, ktoré nie sú možno pre dej kľúčové, ale to, že tu nie sú, spôsobuje chaos a nezrozumiteľnosť príbehu (krotiteľky sú zatknuté a posadené za mreže, strih, krotiteľky sú doma). Samotný kasting dopadol dobre (najlepšia je asi wtf Kate McKinnon), medzi babami je chémia, iskrí to a asi si na pľaci rozumeli a sadli, čo je vždy fajn. Aj tak ma ale najviac bavila sekretárka Thor ("Myslím, že kebyže mu vezmeme telefón, ani by si to nevšimol."). ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi pomohl uvědomit, jak je tahle doba v prdeli. Osmdesátky, ač už samy o sobě byly úpadkem a deklasovanou ztřeštěnou dobou, pořád ještě dokázaly vyplivnout zábavným film, jakým bezesporu Krotitelé duchů 1 byli. Všechno tam fungovalo jak z filmovýho, tak i příběhovýho hlediska. O humornosti filmu nemluvě. Je třeba si přiznat, že i přes pitomé (a v podstatě směšné) duchy, tam byly i chytré humory. Třebas i slabší gagy, ale takhle s odstupem let nostalgický divák leccos promine. Pak mu ale někdo chce nakukat, že oživil legendu a chudák se jde podívat na znovuzrození kultu. Dostává bizarní podívanou, kterou asi sotva pochopí - proč vznikla, jaký byl účel a co se tím chtělo říct. Čert vzal, že krotiteli byly ženy, to mi nepřijde jako nejhorší nápad. Dosadit nové tváře mužské, kritika by se jistě snesla horší, více by se odvolávali na neporazitelnou původní skvadru. Ženský tým je celkem šalamounské řešení, nicméně, neskutečně, opravdu neskutečně to selhává nejen v obsazení, ale už samotných charakterech postav a v neposlední řadě samozřejmě v HERECKÝCH VÝKONECH. Tak tomuhle se dneska lidé v kinech hihňají? Zmítaly mnou pocity neskutečného studu, když jsem viděl ty herečky se pitvořit a křečovitě předvést cool postavy. Kolem nich se automaticky tvoří vzduchoprázdná hlušina, kdy sekundující herci marně lapají po dechu a zkouší rozesmát zeď za ostatní. A taky atmosféra. Zatímco ji Reitman budoval zcela precizně a my přirozeně přilnuli k postavám a děj nás takříkajíc vtáhl, tady funguje jak vakuová pumpa, prostě sedíš a čekáš, dokud ti nepraskne hlava. Za nejhorší považuji výkon takzvané ulítlé vědkyně, jakési Kate McKinnonové. Její projev považuji za nejstrašnější fragment současné filmografie jako obrazu doby. Děs, kurva, děs! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Osobně se za velkého fanouška Krotitelů duchů nepovažuji, i když se mi první dva originální filmy líbili a na dlouho slibovaný třetí díl jsem se těšil. Po neustálém odmítání Billa Murrayho a smrti Harolda Ramise jsme se ale museli smířit s nevyhnutelným a na místo originálního týmu (a případně jejich dětiček) se dočkáváme restartu s ženskými hrdinkami. Od prvního traileru film vypadá jako to největší zklámání všech dob. A to se nedostaví. WHAT?! Někteří jsou teď překvapení ale film je v rámci možností pikey. Aspoň tedy víc než se čekalo. Vůbec nemá cenu srovnávat TY Krotitele duchů a ty Krotitele duchů. Berte tohle jako prostě jiný tým s jiným přístupem. Většina starého obsazení má ve filmu cameo (Billa Murrayho to vůbec nebaví a kdo by mu se mu divil, když ho chtěli zažalovat, když tu nebude hrát) ale ženský tým naplno na těch 117 minut uchvátí. Ve filmu taky nechybí spousta odkazů na původní filmy (nejvíc zapůsobí po-titulková scéna) a celkově fanoušky asi zklamání nebudou (I když možná jo, jak jsem říkal fanoušek nejsem). Rozhodně od Krotitelů duchů nečekejte revoluci. Když však očekáváte vtipnou komedii, v rámci možností se dočkáte. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak to, že to v češtině nemá také správně feministický název Krotitelky duchů? Kurňa, takhle ten krásný, nový svět nevybudujeme, soudružky! Ale k filmu. Ano, ano, kdybych vzal s kamarády na škole v době naší puberty kameru (a měli bychom zručného trikaře) a chtěli natočit jakýsi amatérský fan snímek plný našeho pubertálního humoru, vypadalo by to asi takto. Samozřejmě v tom fuj, fuj mužském provedení. Docela se divím, že jakýkoliv chlap se na tomto filmu chtěl dobrovolně podílet producentsky, herecky (camea původních Krotitelů je největší WTF filmu) a vůbec jakkoliv. Tohle prostě je ňu ňu blogýsek zamindrákovaných čtyřicítek, které ale stále mají duši rebelské puberťačky (a stále ty pubertální hi hi vtipy, nejčastěji na chlapy, 4 % a rozkrok). Už jen úvodní scéna, kde se hlavní hrdinka, aspirantka na prestižní vědecké místo, chová jako debil stižený těžkou méněcenností a patologickou nerozhodností, ale měl bych jí fandit, je hodně přes čáru. Ale s tou boubelkou to také moc vychytané není, přitom jiný film, kde za drsného tajného agenta musí boubelka zaskočit, měl tu postavu docela uvěřitelně napsanou. Říkal jsem si v té chvíli, že chybí jen černoška... a bum ho, ani jsem nemusel dlouho čekat. A vůbec jsem nepobral postavu Kevina, pořád jsem čekal, že je třeba společník toho zlouna, ale prostě to nemělo žádnou pointu. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Jedním, kdo v pokračování odmítl vystupovat, byl Rick Moranis (v původním filmu Louis Tully). Tento herec nenatočil žádný hraný film od roku 1997, kdy mu zemřela manželka na rakovinu prsu, načež se rozhodl věnovat především svým dětem. Sám svou neúčast před kamerou okomentoval slovy: "Vzal jsem si pauzu, která se protáhla ještě ve větší pauzu". V jednom interview pak ke své účasti v nových Krotitelích duchů řekl: "Nevidím důvod, proč bych se měl na jeden den účastnit nečeho, co jsem dělal před třiceti lety", přičemž popřál hodně štěstí a úspěchu ostatním hercům i celému štábu. (PierrevanH)
  • Melissa McCarthy (Abby Yates) v rozhovoru prozradila, že ona i její herecké kolegyně byly překvapené improvizačními schopnostmi Chrise Hemswortha (Kevin). Mnoho svých vtipných replik si totiž vymýšlel sám. (Nikitera)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama