Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (606)

Morien 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, nevěřím vlastním očím, ale ze všech lidí zrovna mě a ze všech filmů zrovna tenhle film se mi líbí. A to jsem byla tak připravená ho nenávidět, protože původní film je podle mě přeceněný a hlavně nevtipný blábol. Tenhle taky není bez chyby, ale upřímně jsem si jeho sledování užila a možná bych jich přežila i dalších pár. Má hlavní výtka asi je, že by hlavní hrdinky nemusely být tolik hlasité - Melissa McCarthy nemá snad jedinou repliku pronesenou klidným hlasem), ale přináší i spoustu původních (a vtipných!) nápadů. Ano. Občas mám tendenci trochu víc přehánět svou reakci, když mám dojem, že jde většina diváků nespravedlivým směrem, možná se to trochu děje i teď, ale god dang it, chytání draka na metalovém koncertě, posedlá figurína, vzpomínání na Patricka Swayzeho nebo debata o vracení kočky do pytle jsou super. Dívala jsem se na oba filmy po sobě a u původního jsem si říkala: "Ou jé, to by bylo tak nechutné, kdyby kupříkladu zjizvená ošuntělá ženská seriózně přemýšlela nad posedlým sexy chlapem, jestli má řešit to posednutí nebo jestli si to má radši rozdat s hostitelem. A potom jsem v traileru toho nového filmu viděla, že tam bude posedlý Chris Hemsworth, a začala jsem se bát. A potom jsem se podívala na celý ten nový film a oddechla jsem si, protože ten reboot tomu starému díky bohu není zas tak podobný. Nabízí propracovanější a funčnější fikční svět, představí nám všechny svoje protagonistky, ukáže v praxi jejich schopnosti a zabývá se sílou jejich vzájemného přátelství, ach, už brečím dojetím. A hlavně, hlavně žádné z nich žádný duch neolizuje klitoris, což se o původním filmu bohužel říct nedá. -"Never compare me to the mayor in Jaws! Never!" ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu se povedla jenom jedna věc a to hudba. Absolutně jsem nepochopil, co ve filmu dělal Bill Murray a Sigourney Weaver, ale to nevědí ani tvůrci toho paskvilu (nepodařená napodobenina, zmetek). Všechno působí nedodělaným dojmem, jako by to byl nějaký nepovedený polotovar. A co tam sakra stálo 144 milionů dolarů? --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $144 / 229 / 85 milionů / 104 dní < 1,59 > násobek rozpočtu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní klasika není po mě ta legenda, jako pro mnoho ostatních a tudíž jsem k nové verzi nepřistupoval s odporem ohledně ničení klasiky, jako spíše k filmu, u kterého se chci pobavit. Přesto ani pro mě film nefungoval a měl jsem u něj hodně podobné pocity jako u nedávných "Pixelů". Feig nikdy netočil žádné extra pecky, ale Krotitelé duchů jsou v jeho filmografii jednoznačně nejslabší a nepobaví herci ani ničím jiným. Většina fórů spadá do kategorie trapné nebo nudné a nějaké to cameo, nebo Thor v roli hloupé blondýny, výsledný dojem nijak nezachrání. Spíše dají najevo, že si s látkou tvůrci opravdu nevěděli rady. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejhejtovanější film roku je jen zbytečným průměrem. Je fajn, že se děvčata baví, ale mohl by se bavit i divák. Jedna věc je, že jsem nikdy moc nemusel originál (ale to rebootu v mých očích spíš pomohlo), druhá, že hodně můžu Feigovy ženské komedie, leč na jednu skvělou (ŽENY SOBĚ, ŠPIÓN), vždy připadá jedna slabá (DRSŇAČKY, KROTITELÉ DUCHů). 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters nie je v žiadnom prípade trapas a vlna prehnanej nenávisti je absolútne neoprávnená. Hlavne v sezóne, kde sklamáva jeden očakávaný projekt za druhým. Pri spomienkach na Warcraft, Tarzana alebo Singerovu Apokalypsu by som sa dokonca odvážil označiť tento projekt za príjemne prekvapenie. Pre niekoho môže ísť o svätokrádež, no ak sa vám podarí na dve hodinky zabudnúť, že v 80. rokoch minulého storočia vznikol jeden vynikajúci film s nadpriemerným pokračovaním, môžete sa celkom slušne zabaviť pri jednom priemernom aj keď úplne zbytočnom produkte továrne na sny ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když jsou krotitelky naoko zatčeny a vyvedeny z hotelu, je zmíněna kniha „Jíst, meditovat, milovat“ od Elizabeth Gilbert. (Duoscop)
  • Když Patty (Leslie Jones) doveze jako vozidlo pohřební vůz, začne říkat: „Ty máš auto! Ty máš auto!“ Jedná se o narážku na Oprah Show (od r. 1986), kde v jednom z nejslavnějších dílů moderátorka darovala každému v obecenstvu auto. (HonzaR.)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama