Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 1

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Recenze (613)

jasanka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofu, ale nakonec to bylo velice povedené. Za první polovinu filmu bych dala klidně pět hvězdiček, neustále jsem se smála, usmívala, užívala si to. Navíc Ed Sheeran a Patrick Dempsey... co víc si přát. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

SPOILER Bridget jsem milovala, první i druhý díl to se přiznám hned, ale tohle mě strašně zklamalo. Reneé je fakt divná, přemýšlím jestli to byla vůbec ona, nehledě na to že jsem odpůrce žen, které mají důvod váhat kdo je otcem dítěte (a je mi jedno, že neplánovaném). Prostě jsem se nějak nemohla zasmát i Colin mi přišel takový unavený a jediné co mi spravilo náladu byl Ed Sheeran a scéna na festivalu a dokonce i snaha dostat Reneé dveřmi do porodnice. A to je na mou milovanou starou známou Bridget málo. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Od prvních dvou dílů totální úpadek komediálních výšlapů Bridget. Otevřený konec. Netěším se na pokračování. Už mele z posledního. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem ve věku Bridget, tak dokážu pochopit některé její postoje. Nicméně, to neznamená, proč se musí chovat jako naprostá kráva, utápět se v stupidních dialozích, být kostnatá a nudná. Tedy až na pár světlých chvilek. Za mne dvě hvězdy, jedna za pád do bláta a druhá za Patricka Dempsey. Ten vypadá fakt dobře. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Po dvanácti letech od druhého dílu se vrací Bridget Jones. Zhubla, zestárla a je stále sama. Sama a bezdětná. Co se ale změnilo, tak její názor na sex. Film Dítě Bridget Jones je z první půle jen o sexu a až ve druhé půli se řeší těhotenství. A tak její kamarádka se jí v autě ptá: "Dal ti maňáska do pusy? Bridget se jen usmívá a přikyvuje. :D Pak si kromě pana neznámého zaprcá i s jejím panem Božským, Colinem Firthem, který mimo jiné zestárl ještě více. Ten mi v tom filmu jako jediný neseděl a vadil. Ten by už rozhodně neměl hrát otce, nýbrž dědečky. Jeho zestárlý vrásčitý obličej se šedinami hovoří jasně, že v době natáčení měl 56 let. A tak nezbývá Bridget nic jiného, než kromě otázek, kdo je opravdovým otcem i ta, co sama prohlásila: "Krucinál to jsou dilemata. Například kdo byl ten chlap, s kým jsem šukala v jurtě?" Nejlepší hláškou je ovšem ta od jejího teplýho kamaráda: "Pojď to pořádně rozjet, ty rajdo!" Podle mě je to po slabší dvojce příjemné oživení a vyvrcholení filmového života Bridget Jones. Má to opět spád a nejlepší jsou ty hlášky, především v první polovině filmu. V té druhé půlce to už bohužel opadává. [14897. hodnocení, 552. komentář, 72%] ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to jediný film z trilogie, který jsem viděla komplet celý, musím hodnotit samostatně. Knihu jsem nečetla a ani neplánuju. Bridget je magnet na trapasy, je jí 43 a je sama. Na Colinovi už se ten věk zmačně podepsal, což je škoda, pač to byl fakt kus. A že pan Darcy? Achjo, žádnou spojitost s Austenovou v tom stejně nehledám. Příběh je vtipný (hlavně závěrečné porodní scény), vzrušující (spaní na fesťácích bych ráda zažila, klidně i jako Bridget, bahenní koupel a následnou záchranu princem s nazutím střevíčku.. a to setkání nesetkání s hvězdou, juj), pro nezadaný ženský a maminy v tomhle věku možná ideální, ač by si přály opak (ale co já o tomhle vím). Patrick je tu neodolatelný! Doufala jsem v jiný závěr, chvilku dokonce spokojenost převládla, ale bohužel.. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do kina usedal opět velmi skeptický, ale tohle jsem opravdu nečekal. Film si dokázal udržet mojí pozornost celé dvě hodiny a bez studu přiznám, že jsem se několikrát od srdce zasmál. Bridget sice změnila vzhled, ale na humoru jí to rozhodně neubralo! ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Trajlery horší než film. Bridget se vypracovala na solidní postavení v práci, což není překážkou proto, aby se úspěšně dostávala do skutečně neplánovaných situací. Scénář se úspěšně vyhnul potrhlému třeštění neadekvátnímu jejímu přece jen už střednímu věku. Bridget zdatně balancuje mezi kategorií, vždyť jsme ještě mladé, a už se nás některé věci netýkají, protože na to jsme staré. Lehce cynická a současně lidsky soucítící gynekoložka Emma Thompson chápe, že jsou lepší dva tatínkové než žádný. Bridget by si mohla udělat testy otcovství, nejspíš jí ale začíná docházet, že biologické otcovství a životní partnerství se nemusí vždy ideálně ztotožnit do jedné osoby. Je to milá oddechová komedie s příjemným lidským rozměrem. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se po poslední nepovedené Jonesové trochu bál, že tohle pokračování dopadne stejně katastroficky. Nová Bridget mě ale, i přes množství plastik, příjemně překvapila. Narážky na nadváhu hlavní hrdinky se totiž v tomto díle změnily v opravdu vtipné dialogy, což filmu jen prospělo. Thompson je tu skvělá, Firth a Dempsey postačující. Chvílemi snad i lepší než první díl. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Přetrpět se v kině ty dvě hodiny dají. Občas je to sice neskutečně přitažené za vlasy, ale protože je to určeno pro jinou část publika, než jsem já, tak se zdržím rozsáhlejších komentářů. 55% ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

To si tak jdete na třetí díl svých dvou oblíbených filmů a říkáte si, že to bude určitě děsnej průser, ale jelikož ty dva jsou pro vás téměř klasika a fakt je máte hodně rádi, tak prostě na ten třetí díl jít musíte. Opona se otevře, film začíná a vy se až do konce už jen tlemíte, tlemíte, chvíli brečíte a zase se tlemíte, plus jste asi minutu napnutí, jak to teda dopadne! Pecka, naprostá pecka, já jsem se neuvěřitelně bavila. Netuším jak moc se na scénáři podílela Emma Thompson, ale řekla bych že dost, ten její humor jsem tam cítila a bylo to dobře! Bylo jedině dobře, že to nechali všechno na ženách, protože chlap by to takhle nenapsal. Nemám co víc říct, je to fakt skvělý. A dokonce bych řekla, že se mi to líbilo více, než oba první díly dohromady :) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Muži, pojď, pustíme si Dítě Bridget Jonesové. A abych udělal potěšení své ženušce, tak jsem to tam vrazil... A Bridget se dostala na svou vysněnou váhu, ale zestárla. Mark Darcy si zkrátil kotlety a zestárl. No na ty starý kolena se Bridget spustí, jako lehká děva, po anglicku se vytratí a pak je tu bitva otců. Prostě romantická komedie, která si to šine zlatým středem. Ale na Důchod Bridget Jones se už vykáknite! ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že se tvůrcům daří zachovávat stále stejnou atmosféru. Jiné problémy, (napůl) jiní muži, ale Bridget je pořád stejná. Samozřejmě je vyzrálejší, takže méně ztřeštěná, ale pořád je to ona. Bála jsem se zklamání (jak už to tak u pokračování bývá a u třetích dílů obzvlášť), ale to se naštěstí nekonalo. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Vidět po dlouhé době zestárlou Renée Zellweger byl trochu šok, zvláště když hraje postavu o 5 let mladší (a skoro v mém věku). Měla spíš hrát Bridget v padesáti, ale to by už byla ujetá zápletka s dítětem. Kupodivu jsem se pobavila, ale samotná dějová linka o tom, jak se dva úspěšní muži bijí zrovna o těhotnou Bridget, už patří do oddělení pohádek pro dospělé. Nicméně chápu, že tvůrci chtěli ukončit její příběh a dodat postavě happy end. Takže za mě je to důstojné zakončení trilogie s fungujícím humorem. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama