Reklama

Reklama

Dítě Bridget Jonesové

  • Velká Británie Bridget Jones's Baby (více)
Trailer 2

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí" hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku". Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (613)

verbal 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat z tlusté, nesympatické a afektované piče kůl tlustou, nesympatickou a afektovanou piču se už potřetí minula účinkem. Tedy pokud zrovna nejste třeba zoufale nemrdaná prasnice, které přechod klepe na pneumatiky a nikdo o ní nechce opřít ani násadu od smetáku, nebo jeden z těch věčně uslzených empatických bukanýrů, co mají pro své hnusné vypasené kámošky tolik pochopení. To se pak budete hystericky chichotat, úpěnlivě vzdychat nad rozlitým olejem, proč já kráva tolik žrala, romanticky se vám bude dmout podbradek a budete úpěnlivě držet Brydžit masité palce, aby se mezi tím citlivým, ztepile páprdovitým advokátem a ještě citlivějším, vyžilým metrosexuálním milionářem rozhodla správně. Nekulturní, kýčovitý, umělohmotný, zubokazný, močopudný a laxativní povrchní sračkol, který za dávivým hihitumorem pro teplouše a životem zklamané vdovy neukrývá nic hrozivějšího než zatuchlé hnědé stránky nejbrakovější červené knihovny, prosolené otylými slzami armády starých panen. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšela o natočení dalšího dílu, tak jsem si říkala, že to může dopadnout všelijak. Třetí Bridget mě ale moc bavila. Ostrý, bláznivý humor, sympatická ústřední trojice a pořádná dávka nostalgie hlavně co se týče Marka a Bridget. Navíc skvěle použité písničky...např. The Hurting Time od Annie Lennox nebo Reignite od Knox Brown :) Patrick byl super, ale pan Darcy je prostě jen jeden :) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Začněme tím, co tenhle film není. Tenhle film není chytrý. Na druhou stranu je natolik chytrý, že se nesnaží si na chytrý film hrát. Na co Dítě Bridget Jonesové (film) sází, je humor, absurditou a za vlasy přitaženou naivitou na úrovní němé grotesky, která si podává ruku s vtipy z mateřské školy. Jenže, a to je podstatné, jako se smějeme hloupým vtípkům špatně deklamovaným líbezným pacholátkem a jako se smějeme tomu, že "ten tlustej chlap zas spadl, když ho praštili žebříkem do hlavy", smějeme se i tomu, když Bridget v jehlových podpatcích zamíří na festivalové louce do blátivé zóny a tam se podle očekávání rozmázne jak žába (všimli jste si, jak hluboko do bahna musela zalézt, aby tam sebou konečně švihla?).. Film postrádá varování ´nezkoušejte ve vlastním životě!´ Samozřejmě, že náhodný sex s chlapíkem na festivalu nebude začátek romantického vztahu s charismatickým milionářem. Samozřejmě, že pokud nevíte, kdo je ze dvou kandidátů otcem vašeho dítěte, nebudete mít dva nadšené adepty na otcovství, z nichž se stanou dobří přátelé, ale budete svobodnou matkou a na světě přibydou dva hodně nasraní zhrzení chlapíci. Opravdu nevěřte tomu, že by to prodýchali, tohle ustojí tak jeden ze sta a vy toho stého prostě statisticky vzato potkat ani nemůžete. Samozřejmě, že pokud jste ve správné fázi cyklu, uroníte u některých scén slzu, za kterou si už v tu chvíli budete připadat trochu trapně a o té čokoládě, co u toho v poklidu schroupete, budeme společně mlčet před celým světem. Samozřejmě, že pokud nejste žena, tento film se vám prakticky líbit ani nemůže. No a co? Zkrátka ne každý je cílovka pro všechno. Když jsem to nakousla - na co spoléhá dítě Bridget Jonesové jako metaforický reálný člověk? Na to, že když má blbou matku, předá mu přes geny a výchovou aspoň nějaký potenciál na to být snesitelným jedincem jeho otec. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne posledný diel frašky pre ženské vyšiel z trilógie najlepšie. Na môj údiv bol scenár celkom vtipný, hlášky vydarené a dej zdobila veľmi vhodne vybraná populárna hudba. Samozrejme ide o veľmi ľahký žáner s predvídateľným koncom. Zellweger vyzerá ešte hnusnejšie ako predtým, Firth je ešte suchší ako predtým, jedine Dempsey je sympatický. Trápne divadlo ako po takej hnusnej oštare niekto ide a ešte sa s ňou vyspí, bolo už nad mieru. Rovnako aj pár bozkávajúcich sa starých buzerantov v kostole. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones, Carrie Bradshaw Britských ostrovů, mi k srdci nepřirostla asi nikdy. Na první díl se podívám, ale že bych z něho měla nějaké zvláštní potěšení (jako např. z konkurenčního "Sexu ve městě"), to se říct nedá. Přesto jsem doufala, že kromě věku hlavní hrdinky se změní i přístup tvůrců a možná, MOŽNÁ se "Dítě Bridget Jonesové" ponese v duchu nečekaně zdařilého pokračování "Prciček". Bohužel se tak nestalo, a i když se film nese v umírněnějším duchu, opakuje stále tytéž šablony, které mi nedovolí, abych si tuhle sérii oblíbila. Pozitiva: Pohádkový Patrick Dempsey, kterého mi bylo strašně líto, Emma Thompson, Ed Sheeran xD, Danielův pohřeb a písnička od Ellie Goulding. That's all. 2,5*. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (25)

  • Bridget Jones tu oslavuje 43. narodeniny. Jej predstaviteľka, Renée Zellweger, bola v skutočnosti o 4 roky staršia. (peiton)
  • Kniha „Dítě Bridget Jonesové“ a film se stejným názvem mají sice stejnou zápletku (Bridget neví, kdo je otcem jejího dítěte), ale v knize se rozhoduje mezi klasickou dvojkou Mark versus Daniel, zatímco ve filmu je Markovým (Colin Firth) sokem úplně nová postava - cizinec Jack (Patrick Dempsey). (sonnie)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama