Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 382)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl tento film, říkal jsem si, jaké to asi bude, když někdo udělá remake z roku 1990 s Arnoldem v hlavní roli, navíc v jeho vrcholné formě. O to víc mě zajímal Colin Farrell, který mě od filmu SWAT ničím dalším nepřekvapil. Ovšem po shlédnutí (mimochodem na projekci od čsfd) u mě převažovaly spíše pozitivní dojmy. Všichni herci byli výborní, obzvláště Jessica Biel (kterou jinak moc nemusim), která předvedla překvapivě nejlepší výkon. Tvůrci si dali hodně záležet s prostředím. Už ovšem neuvidíme lokace na Marsu, nýbrž jen z Kolonie (Austrálie) a z Britské federace. Což se mi líbilo víc než zmiňovaný film z roku 90. Sází se spíše na akci než sci-fi. Ovšem v určitých částech je film velice nudný, což je asi způsobeno nedostatkem nových nápadů. Celkově je film přímočarejší, jsou vypuštěny některé postavy a události ve filmu jsou vysvětleny více do hloubky. Kvůli občasné nudě a nedostatku nápadů ubírám jednu hvězdičku...70%...[16.08.2012_Cinestar_Černý Most] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, že tak pěkně vypadající akční film je remake s debilním scénářem. Vždyť to kurva chvílema nedává smysl a občas je to až směšný. Verze s Arnoldem měla šťávu, koule a logickou návaznost, která dávala smysl. Toto je sexy vypadající sci-fi, s dobrými herci, ale s přibývající stopáží to zoufale nudí. Já chci nekorektní živelnost, mutanty, vybuchující hlavy a Kuata. Když tam je Cohaagen, kde je kurva Kuato?! Fakt hyperzbytečnost, ze které vám i přes talent Lena Wisemana bude blivno. 5/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RECALL – VZPOMENEME SI ZA VÁS....“ /// Nejvíc mě překvapuje, že ani s Colinem nemám po pár minutách problém. Přehršel sci-fi serepetiček a pozměněnej příběh, dělají pro nadšence z Recallu vo dost sympatičtější podívanou než ze zbytečnýho Spidermana. Fakt hezký obrázky, …. no jo, když kurva já to už zkusil dřív (a nebylo to u sila) pičo! Chybí moment překvapení a ze starýho dobrýho ,,béčka“ prostě áčko nevyhoníš. Ani s Kate bez latexovýho oblečku (no možná bez jakýhokoliv oblečku by se vyhonilo…., ale to je čistá polemika)! Chtěl bych věřit, že ,,prvničky“ fláknou i 4*, ale zřejmě nenapravitelní obdivovatelé originálu nad 2* nevylezou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,We Can Remember It for You Wholesale“ vod Philipa K. Dicka z roku 1966 ani stejnojmennej film neznám. 2.) Zdá se mi, že mám za manželku pěknou svini. 3.) Přemejšlím, že si nepůjdu po práci ,,smáznout disketu“ do hospody, ale do Recallu. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující první půle polaská srdéčko každého scifisty. A přitom ani nevadí, že asijská architektura, věčný déšť a paraplíčka vykrádají ´Blade Runner´, silníční naháněná se vznášedly pak ´Minority Report´. Jenže potom, s přibývajícími minutami, film dá jasně na srozuměnou, že scénář psal nechvalně proslulý Kurt Wimmer, člověk bez talentu a tvůrčí inteligence, takže vršící se otravná klišé a situace jak z těch nejpodřadnějších filmových béček rychle zchladí počáteční nadšení. Kde si starý ´Total Recall´ očividně vytíral zadek s klišoidním Hollywoodem a byl poutavý ve své nejednoznačné odpovědi co je pravda a co sen, tam je Wisemanův film nablblý a žalostně předvídatelný. Je jako „terminátoří“ postava v podání Kate Beckinsale – vizuálně atraktivní a energický, ale tupě přímočarý. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Minority Report, Bourne či dokonce (co se do stylu humoru týče) Utopenec na útěku. Len Wiseman kradl kde se dalo a tak ani není divu, že jakákoliv snaha o nápaditost byla pohřbena pod tuctovou režií a opravdu silně průměrným scénářem, čímž vzniká slepenec "čehosi". Pár fajnových akčních sekvencí se zde sice najde, ale sejde z očí - sejde z mysli. A ani trojkozá prostitutka to nezachrání. Verhoeven může dál v klidu spát. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama