Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

Reklama

Queendom 

všechny recenze uživatele

Další nekonečně dechberoucí záběry s laskavým komentářem. Jako vždy úžasná série BBC ve spolupráci s milovníkem přírody D. Attenboroughem včetně nečekanýho bonusu v podobě "On location". Jestli jste při sledování špičkovejch dokumentů o životě na naší planetě udiveně kroutili hlavou a pokládali si donekonečna otázky typu "jak tohle, proboha, dokázali natočit", tak tady se to dozvíte. Pecka. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z úžasných přírodopisných sérií od BBC. Stejně jako "Life in Cold Blood", "Planet Earth" a další patří k absolutní špičce mezi přírodopisnými dokumenty. Je zde dobře vidět co zmůžou peníze na tom správném místě. Zaplatí ty nejlepší odborníky na světě, kteří používají tu nejmodernější techniku a vybavení, aby jste si mohli během 55 minut užít tuto úžasnou pastvu pro oči, která je v HD nezapomenutelnou podívanou. Navíc na konci každé epizody následuje "Life on Location", což je třešnička na dortu u každé epizody; takové nahlédnutí do zákulisí, které se týká nejzajímavějšího nebo obtížně natočitelného problému. To vše zastřešeno vynikajícím orchestrálním hudebním doprovodem a výkladem sira Davida Attenborougha. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama