Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (773)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmyslná kolekce přetažených záběrů, výtahové hudby a laciné šmíry pro ty, kteří se za břicho popadají, když Donutil řekne "čurák" a boulí se jim kalhoty při představě, že by "Tánička mohla ukázat kozičku". Vieweghova knižní verze měla aspoň jistý dráždivý nadhled autora nad čtenářem-subjektem, Bařinův film padá na všechny čtyři a špulí zadeček v těch nejlacinějších kraječkách. Sprostá a ubohá ufuněnost, která klidně může soupeřit i s Případem nevěrné Krávy – ta aspoň bavila svou soft-pornografičností, Román pro muže se mezi všudypřítomnou košilatostí televizních estrád zmůže jen na ušmudlaný striptýzek. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

"Komedie" zbytečně plná "č*ráků" a mnoha ještě horších vulgarismů, trapných vtipů, nudných scén, herců, kteří opravdu nepatří mezi mé oblíbence (a tímto filmem u mě ještě více klesli).. Když to shrnu - katastrofa. Viewegh je výborný spisovatel, ale tohle zpracování se prostě nepovedlo! ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Přímo při sledování mi ten film nepřišel zas tak špatný. Problém ovšem nastal bezprostředně po shlédnutí - prostě dokonale vyšuměl a mě z něj nezůstal v hlavě jediný pocit. Bařina mě zklamal, po výtečných prvních Bobulích jsem očekával, že udělá další progres, ale stal se pravý opak. Román pro muže je ukázkový příklad suše zrežírovaného filmu, téměř bez jediného nápadu nebo pokusu oživit už tak chudý příběh. Několik dějových linií zůstalo podivně nerozvinuto, nebo byly úplně stupidní - viz. scéna s pistolí a melounem - to mělo být vtipné, překvapivé? Co se týče herců, Donutil na mě působil jaksi nepřirozeně a Vladyka je prostě Vladyka. Co naplat, ještě že je tu dvojka Budař a Pauhofová. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Michal Viewegh je jeden z autorů, od kterých bych si za absolutně žádných okolností knihu nekoupil. A přesto už jsem narazil na spoustu filmových adaptací jeho knih. Tenhle film je jedna z nich. Kdyby zde nebyl vždy a všude skvělý Miroslav Donutil, kdyby zde nebyla vysoce koukatelná Táňa Pauhofová, kdyby zde nebylo pár slušných vtípků, tak bych to asi po chvilce vypnul. Naštěstí tu vše výše zmíněné bylo, takže jsem to zdárně dokoukal. Nebyl to teda žádný trhák, ale to od českých filmů poslední doby snad ani očekávat nelze. * * ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, ktera neni vtipna. S obvykle charismatickymi herci, kteri zde prisli o veskere osobni kouzlo. S vulgarismy, ktere tak nejak nefunguji. Miroslav Donutil vypada presne jako ten herec, ktery miluje role starnoucich sexy chlapku, co maji vsechno pod kontrolou a zenam z nich vlhnou kliny (priklad za vsechny: Jack Nicholson). Jenze tak nejak mu to nevychazi, scenar je utahany a nakonec jedinou zachranou tehle pseudo-komedie je vedlejsi linka, bez niz by se film, co se deje tyce, teoreticky obesel (Jan Budar & Filip Capka v rolich trochu nablblych kamaradu). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Kasting na natáčanie filmu prebiehal vo výške takmer 2200 m.n.m. v Lomnickom sedle ako oslava 40. výročia natáča­nia snímok Medená veža (1970) a Orlie pierko (1971). (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu se z úst Cyrila (Miroslav Donutil) dozvídáme, že na Šumavě se už lyžuje, což znamená, že je začátek zimy. Při vyzvedávání Tali (Tatiana Pauhofová) při cestě do Tater je však v trávě před barem možné vidět rozkvetlé pampelišky, které na začátku zimy nerostou. (chicotomas)

Reklama

Reklama