Reklama

Reklama

Erinin (Drew Barrymore) ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta (Justin Long). A to všechno u piva a u snídaně druhý den ráno. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího, ani jeden z nich si není jistý, že to chce ukončit. A i když si Garrettovi kamarádi Box (Jason Sudeikis) a Dan (Charlie Day) dělají legraci z jeho vztahu s telefonem, nechtějí svého „kámoše“ ztratit kvůli úletu s nejistým koncem. Stejně tak Erinina upjatá a až příliš ochraňující vdaná sestra Corrine (Christina Applegate) chce zabránit tomu, aby se Erin vydala na tu neslavně známou cestu za zklamáním. Ale navzdory rozdílným pobřežím, opatrným kamarádům a rodině a několika nečekaným pokušením tenhle pár možná našel něco jako lásku a s pomocí textovek, „sextovek“ a nočních hovorů, možná tu vzdálenost překonají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (305)

castor 

všechny recenze uživatele

Střízlivá, bezprostřední, rutinní. A navrch milá romance. Celovečerně debutující Nanette Burstein zkoumá (ne)výhody vztahu na dálku a její vyprávění se dle očekávání točí kolem partnerského a sexuálního života. Potkají se v hospodě, skončí v posteli, ale zanedlouho klepe na dveře hrozba jejího návratu domů přes celou Ameriku. Budovat jakoukoliv lásku je na stříbrném plátně vždycky loterie. Jak pro tvůrce, tak pro samotné diváky. Velmi často to nevyjde, jenže Drew je roztomilá, Justin sympaťák, dialogy většinou hřejí, mrzutí tak z výsledku nebudeme. Ti dva si spolu zahráli už v rovněž příjemné komedii Až tak moc tě nežere, jiskří to i tentokrát. Přidejme si dvojici JEHO svérázných spolubydlících a JEJÍ upjaté a ochranitelské starší sestry a máme docela vyhráno, že i ten místy vynucený humor přejdeme. Na hraně tří a čtyř, půjdu nahoru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie. 1) Pěkný Garrett (32letý (!) Justin Long) žije na blahobytném Manhattanu. Je zdravý, vše mu zatím vychází, má zajímavou práci a dva milé poněkud excentrické přátele. A teď to vypadá, že získal i holku, se kterou si opravdu rozumí. 2) O světových problémech se tu tedy nedozvíte nic, zato si můžete vychutnat pohodu prosluněných manhattanských ulic. 3) Po skvělém nástupu však tvůrci neudrželi tempo a snímek po první půlhodině sklouzl do rutinního klišé, které neurazí, ale ani nepotěší. 4) Alespoň jsme se dozvěděli zajímavou charakteristiku švýcarského armádního nože: You cut your own hair and you suck your own dick. You're like a Swiss army knife. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

I když je to svým pojetím mnohem víc břiblíženo realitě, než většina podobých romanťáren a nevyzní to ani tak přehnaně sladce, tak nemůžu hodonit víc jak 3*. V rámci žánru mě tam chybělo více komediálních prvků. Vyloženě zábavný byl snad jenom Garrettův spolubydlící. Osobně mi ani moc neseděl Justin k Drew. Neni to špatné, ale přišlo mi to takové prázdné a samotný problém toho stěhování je taky trošku přitažený za vlasy. V reálu by se tahle situace podle mě řešila mnohem snadněji. Příjemný film s neokoukaným obsazením. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o lásce na dálku. Bohužel se moc nevyvedla pointa a závěr, ale prvních osmdesát minut se mi líbilo. Hlavně scéna na stole, scény s nepřítomným spolubydlícím a seznámení těch dvou, kdy se ukazuje, že láska opravdu přichází často nečekaně a na místech, kde byste ji nečekali. Zvláštní pozornost si zaslouží určitě i Christina Applegate a její role starší ségry. Mrcha jedna. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než průměrná romantická komedie, i když celý příběh je založen vlastně na jediné premise (nefunkčnosti vztahu na dálku). Množství známých životních pravd (a filmových zmínek, potěší především na Top Gun) je celkem přiměřeně, parťáci hlavního hrdiny typicky "nechutní" a výstřední, tudíž snadno zapamatovatelní. Film má obrovskou výhodu (když odhlédnu od Drew Barrymore) v Justinu Longovi, který si pomalu ale jistě získává své pevné místo v amerických romantikách současnosti. Konkrétně v jeho kariéře je krásně vidět posun od teenage komedií k dospělejším a "serióznějším" projektům - Stáhni mě do pekla, Až tak moc tě nežere, After.Life a právě Dál než se zdálo. P.S. Já nemám rád žádné homosexuální filmy o stíhacích pilotech a open door policy preferuju na jiný způsob. :-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Kapela, která Garetta (Justin Long) zaujme během koncertu a která se během filmu ještě několikrát objeví, se jmenuje The Boxer Rebellion. Tato kapela skutečně existuje a je z Velké Británie. (Posheidon)
  • Garret je s Boxem a Danem na abiturientském večírku Polk High School. Tak se jmenovala škola, kterou navštěvovala celá rodina Bundových v seriálu Ženatý se závazky, tedy i Christina Aplegate. (Kárl)

Reklama

Reklama