Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Kity162 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, dávat takhle málo, protože to bylo koukatelné, člověk se nenudí a zajímá vás, jak se to bude dál vyvíjet. Jenže ty jejich podivný "chyby" mě naštvaly. Tady jsou ty největší - SPOILER: proč má blonďatý dítě, když tam spala akorát s černovlasym poldou nebo s tím jejím bývalým hnědovlasým? (vlasy se jí neměnily, ty měla vidět spráně) A i ona sama tam hraje brunetu, tak sakra proč to andělsky blonďatý dítě?! A když se tam nakonci prochází po tom tržišti, nebo co to je, tak tam jen tak za ní přiběhne její dítě (cca 4letý), protože se tam jako procházelo? :D Ještě po tom všem, co se jí stalo (Mille), tak nechá svoje malý dítě courat samotné venku? :D ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatnej film s dost zajímavým nápadem a skvělou Millou Jovovich. Škoda, že to nebylo kratší, na takovou látku by bohatě stačila hodina a půl a tohle má skoro dvě. Naštěstí je skoro pořád na co koukat nebo se zabejvat myšlenkou, že bejt face-blind je opravdu na prd. Líbilo se mi, jak se Milla učila znovu orientovat podle pohybů, gest, nebo kravat, i pocit neustálý nejistoty, jestli je tenhle člověk její manžel nebo někdo úplně cizí. Vedle Milly, která tu hraje snad nejlíp za poslední roky, se mi líbili i další herci - psychiatrička, obě kamarádky - hlavně Sarah Wayne Callies. Juliana McMahona mám ráda a tady zahrál fajnovýho policajta (škoda, že měl ty fousy, který byly nakonec tak essential). Vyčíst by se dalo snad je lehký uhodnutí vraha, ale ono to o tom vlastně ani tak moc nebylo. Vzhledem ke zdejšímu přijetí o to větší a příjemnější překvapení. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Bohužel. Nejde vyloženě o špatný film – má to i zajímavou tvůrčí myšlenku, ovšem to celkové zpracování…Byla tu navíc spousta míst, která nudila. Nejvíc bych ocenil větší počet mrtvol, když už si s ní sériový vrah chtěl hrát jako kočka s myší a ona ho nebyla schopná poznat. Jenže to by musel mít režisér větší koule. Místo toho jsme co chvíli v nemocnici, nebo na diskotéce – která má sloužit jako zásobárna potencionálního mrdu pro dvě již lehce přestárlé kamarádky hlavní hrdinky. Ale tak po pár panácích a trošce představivosti se do toho ještě dalo jít. Sarah Wayne Callies byla za dob Útěku z vězení celkem pěkná, no…Tahle kriminálka prostě promarnila svůj potenciál a ten guláš ve ksichtech či zabití mimo záběr kamer – smůla to už dneska moc lidí neokouzlí…50% ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance, alespoň vzhledem k námětu, který by šel rozhodně zpracovat lépe. Herci jsou také ucházející a myslím, že zrovna zde, více než jinde, Milla dokazuje, že hrát opravdu umí. Bohužel režie je těžce rutinérská a největší problém je scénář, který občas hledá zbytečné úhyby a naprosto nelogické chování, neškodilo by ani trochu lepší odhalení vraha. Takhle člověk celý film přemýšlí, kdo by to mohl být a jeho odhalení nemá žádné grády, prostě k tomu najednou dojde, žádné cavyky, nic. Navíc tady je snad nejočekávanější vrah v historii, já ho prokoukl už asi po půlhodině, nebo řekněmě, že jsem ho měl od začátku za hlavního podezřelého. Doufal jsem, že mě film nakonec přechytračí, ale ani náhodou. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdu méně než bych normálně hodnotil za to, jak dle mého dobrý námět a potenciál filmu neuvěřitelně pohřbili... Z tohodle se dala vymačkat více. Škoda, že pozorný divák hned od začátku zná totožnost vraha a pak jen čeká, kdy ho konečně odhalí...moc dobře jsem nepochopil, proč ho nepoznala po hlase...románek z detektivem úplně k ničemu a závěrečný souboj úsměvný až hanba... Škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama