Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (190)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová road-(walk)-movie o poznávaní a objavovaní nielen ľudí a miest, ale predovšetkým seba semého. Charakterovo vydarená partička štyroch trekkerov z rôznych kútov sveta, s ktorými sa vo veselých časoch zasmejete a v smutných k ním prilnete. Estevez režíruje uvolnene, ale cielene a presne. A hlavne je cítiť, že sa do toho vkladá osobne. Malý, pozitívny film, atmosférou podobný Payneho Bokovke. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct... The Way je zkrátka a dobře takový ten "pěkný film", na který se podíváte, zahřeje vás, snad i osloví, ale už po pár dnech veškerý dojem vyprchá... protože prostě to není žádná pouť, ale jen film o ní, kterému navíc chybí atmosféra. A Martin Sheen - ač se snaží - to prostě nemůže utáhnout celé sám. // Téma pouti je zde prostě odfláknuto, nemůžu si pomoct. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Asi by se každý měl aspoň jednou za život vydat na podobnou pouť, aby poznal své nitro. Cítím velký rozdíl mezi cestováním a putováním... Cestováním jakoby člověk od sebe utíkal a putováním se k sobě vracel... Ať je to tak či tak, skrze cestu, cizí kraje, vůně a chuti se v nás probouzí více našich duševních vrstev, jež se na jednom a tom samém místě nikdy neodkryjí. S každou další cestou se člověk dostává blíže k sobě, a tudíž opět domů... Krásný film. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu jsem si říkala, že něco takového bych nikdy nemohla absolvovat. Na konci už jsem si tím tak jistá nebyla. Samotný film dokazuje, že se Estevez proměnil z vyhaslé hvězdy 80. let v docela zajímavého režiséra. Jedna z věcí, které bych vytkla, je nedostatečná hloubka postav. Každá má sice svůj cíl, který se po dobu poutě mění, ale já jsem si pořád připadala jen jako vnější pozorovatel a to by se u takového filmu asi stát nemělo. Nicméně za hudbu a velmi působivou a emotivní scénu v chrámu ty 4* přece jen dám. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film plný zdánlivých konců ala Pán prstenů: Návrat krále, jehož hrdinové jsou v mnohém pouze škatulky na ukázání rozdílných lidských charakterů (bohatý egocentrik, týraná žena, dobromyslný kecálek) a jehož náklady na natočení byly zjevně plně pokryty reklamami na nejrůznější outdoorové vybavení. Klišé. Kýč. Sentimentální sračka. Jenže co naplat, když mě pozitivní naladění, krásná krajina a dokonale vybraný hudební podkres strhly podobně jako ostatní tady na ČSFD. (Hodnocení k 16. 5. 2011 je 81%.) Lepší tři hvězdičky. "Žádné drogy. Tedy minimálně podle holandských standartů." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Syn Emilia Esteveza, ktorý slúžil ako asistent producenta filmu, stretol svoju budúcu manželku na Camino de Santiago. (Matejus)
  • Okrem hercov môžeme vo filme vidieť skutočných pútnikov z celého sveta. V scéne s ukradnutým batohom hrajú skutoční Rómovia z Burgos. (Polcas)

Reklama

Reklama