Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod celkem lacinou slupkou, která ale naštěstí nezasáhla herce, se skrývá opravdu skvělý rape & revenge, který může směle a bez rozpaků konkurovat hitům z 70 a 80tých let, kdy tyhle filmy letěly. Nicméně nedoporučuju slabším povahám, sice mě celkem zarazila cenzura některých scén, každopádně zabíjení a znásilňování tomuhle filmu nevadí ani zadleka tolik, jako záběr na mužský péro. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Načo sa vôbec točia podobné filmy? Dobre, partia kámošov zažije pri natáčaní kopec srandy, ale prečo sa svoj počin snažia vypustiť do sveta? Takto sa človeku dostane len veľká dávka amatérizmu, zbytočných záberov a nulových emócií. Ak je film braný ako motivačné video pre ostýchavých mužov, ktorí si ešte nestihli znásilniť a popri tom zmlátiť nejakú tú okoloidúcu, začínam mať obavy či som vôbec normálny. Celý film stojí na jednej jedinej scéne. Scéna znásilňovania. Neviem sa vžiť do pocitov znásilňovanej ženy, no očakával som kus emócií a vzdoru. Asi som čakal niečo podobné ako predviedla Monica v Irréversible. Takto to vyzeralo ako sexuálna hra, ktorú si občas zahráme s priateľkou. Ona to chce, ja to chcem ale trošku vzdoru a hrubosti nás vydráždi oboch. Po tejto scéne mohol film v pohode skončiť a nikomu by to nevadilo. Nie. Nelogické správanie postáv pokračuje, a pokračuje do ďalších a ďalších absurdít samozrejme bez štipky emócie až si uvedomíte, čo to za frašku vlastne pozeráte. Neradím sa k veľkým fanúšikom hororov či explotation, pretože pri nich moc myslím. Je to moja devíza, ale raz za čas sa pokúsim či je to stále tak. Stále. Jedna hviezda vlastne ani neviem za čo. Asi že som to bez ujmy dopozeral. No mo(ri)re sola! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bola to docela sranda.Pri takýchto filmoch sa nemá riešiť logika-tak neriešim,Herecké prejavy boli katastrofálne-neriešim,totálne odpozeraný a nezaujímavý príbeh-neriešim.Keby som k všetkému v tomto filme pristupoval nerieš,tak filmu by som musel napáliť 5* no ale že mám zdravý rozum tak to riešiť musím.Ani neviem či som videl vo filme viac početné znásilnenie a práve v tom film u mňa vzbudil záujem.Je brutálny,je krutý ale hlavne je sprosto naivný.Príbeh je fádny,jednoduchý a totálne bez originality.Buchot srdca pri znásilneniach bol veľmi mrazivý.Ale film je točený nudnou formou,keby bol svižnejší určite by mu to pomohlo.Film dopláca na nezáživnosť a je celý ako sa hovorí bez gúľ.Tak Bogliano ma ešte nepresvedčil o jeho režijných kvalitách a dúfam že ten ďalší film od neho už áno. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

BRUTAL!!!!!!!! Tak po dlouhé době jsem padl na exploiter, který mne skutečně naprosto uzemnil a téměř "zvrátil" naruby ... Tohle je fakt extrém!! Tvůrci si sice jednoznačně brali inspiraci z kultovek typu "rape and revenge" 70. let jako byl Last House on the Left (1972) a zejména mi to přišlo hodně inspirováno I Spit on Your Grave (1978), ale zasazeno do dnešní doby, dnešním zpracováním to zapůsobilo o dost jinak ... nechci říct že lépe nebo hůře, ale styl natočení tohoto filmu je naprosto ojedinělý ... Děj je jednoduchý a zcela prostý, parta krásných dívek cestuje autem, u silnice nalezne zmlácenou a znásilněnou dívku. Naloží ji do auta a odváží na místní policii. Kousek od nalezené dívky letmo zahlédnou černý velký jeep s nějakými místními ... jak střílí po zvěři. Na policii už je dívka mrtvá, sepisuje se protokol a přijíždí auto, které kamera letmo zabírá přes otevřené okno policejní kanceláře. Je to přesně ten jeep, který dívky zahlédly po cestě ... Po nějakých těch obelhávačkách začíná "EXPLOITATION - PEKLO" toho nejhrůznějšího, nejdrsnějšího, nejkrutějšího a nejzvrácenějšího kalibru ... Dívky jsou odvezeny násilím do lesa, zde mučeny, dlouho znásilňovány nejrůznějšími způsoby a musí podstoupit ty nejzvrhlejší praktiky... Vše je vidět, kamera nic neskrývá, nikam neuhýbá, film nikam nespěchá ... divák si tuto scénu "užije" dlouhé a dlouhé minuty ... Když jsou dívky ponechány nahé v lese, brodí se listím, mokřinami atd., naleznou jakousi chatu. Zde se zdá, že naleznou dočasné útočiště ... Bohužel ... černý jeep přijíždí znovu ... Tohle je fakt krutost par exelance a rozhodně je to jen pro okrajové publikum. I já jsem měl z filmem v jednu chvíli docela problém. Jeho nejhustší stránky jsou například strašně pomalý způsob vyprávění, vše se strašně vleče, divák je tím úplně mučen ... Dále je to naprostá nepředvídatelnost filmu. Vůbec nemůžete vsadit na dívku, která, a jestli vůbec, to přežije ... Asi po 70 minutách filmu jsem už vyloženě prosil a modlil se o pomstu ... Ve finále pak začně řezničina a tvůrci na diváka vysypou perfektně provedené a kruté gorescény ... plus naprostou lahůdku na konec ... Tohle je, znova opakuji, rozhodně jen pro publikum co má v tomto subžánru hodně nakoukáno!! "Tvrdostí" bych film asi přirovnal k neoficiálnímu remaku Last House on the Left, tedy k filmu Chaos (2005)... Čistý, nekompromisní exploitation jen pro hodně otrlé diváky ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další pocta kultovním snímkům Last House on the left (1972) a I Spit on your Grave (1978). Takže můžete čekat hodně dlouhou scénu mučení a znásilňování (která trvá asi 15 minut!) a následnou krvavou odplatu. Oběti jsou tentokrát rovnou čtyři a vrazi tři, což zapřičiní slušný masakr a následek toho, že se počet všech postav v závěru pěkně zredukuje. Film je sice amatérský, ale reálný, ženské oběti se chovají po většinu času uvěřitelně, což bohužel neplatí u policisty, jenž se v klíčovém momentu zachová jako debil. Celkově se to dost vleče, hodně záběrů mi přišlo zbytečně přetáhnutých, ale jinak je to slušný exploitation, na který se znova asi nepodívám. P.S. Ta hudba při úvodních titulcích je vážně špičková! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama